Politika

SDP: DPS se vraća švercu cigara

Vujović

Podaci EU pokazuju da je Crna Gora ne samo regionalni već i globalni lider kada je u pitanju šverc cigareta, kažu iz SDP- a.

“Crna Gora je po ocjeni komesara EU za privredu i bivšeg ministra finansija Francuske Pjera Moskovicija  glavni evropski snadbjevač švercovanih cigareta na tržište EU. Po ocjeni Brisela Crna Gora je odmah iza Kine po količini švercovanih proizvoda. Ovi podaci EU pokazuju da smo kada je u pitanju šverc, ne samo regionalni, već i globalni lideri”, kaže član Predsjedništva SDP- a, Ivan Vujović.

Prema njihogovom mišljenju, DPS uništenje Duvanskog kombinata pa onda tzv. privatizacija arapskom partneru otvorila je novu stranicu švercerske ekonomije, zbog čega smo, kako kažu, od strane EU i registrovani kao jedna od glavnih švercerskih destinacija.

Skandal sa zaplijenom tri miliona eura vrijednih cigareta, proizvedenih u Novom duvanskom kombinatu, namijenjenih švercu prema inostranom tržištu, dodaje Vujović, samo je nastavak ilegalnih aktivnosti koje se sprovode sa područja Crne Gore.

Iz SDP- a pozivaju Vladu državnog udara da makar malo ublaže ovaj šverc skandal, “kojem se smije čitava EU i odmah raskinu privatizacioni ugovor sa svojim omiljenim arapskim partnerom u Novom duvanskom kombinatu”.

“Šverc je očigledno ta ključna vizija ekonomskog razvoja u izvedbi DPS-a. Nakon ekonomije šverca devedesetih, potom ekonomije rasprodaje i zaduživanja, DPS razvojna vizija sve više se vraća svom starom biznisu sa kojim su „zaradili“ prve desetine miliona – švercu cigara. SDP je jasno da DPS „ ekonomski vizionari“ niti žele niti znaju i umiju drugačije nego naopako i švercerski.  Onaj ko se jednom navikao na bezakonje i lak novac ne može razvijati legalnu realnu ekonomiju. Tu očigledno više pomoći nema. Zato je ključni zadatak SDP u narednom periodu da uz pomoć reformski orijentisanih struktura i pojedinaca raskine sa ekonomijom pohare i šverca i pokrene ekonomsku i pravnu obnovu Crne Gore”, zaključio je Vujović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nikola
Gost
nikola

Sad tuzilastvo i policija opet rade dobro,cini mi se da su upravo oni z,aplijenili svercovane cigarete,a dje su proizvedene jos nije utvrdjeno.Sta ako se ispostavi da su iz Nisa,da se radi o izbjeavanju placanja akciiza

Martin
Gost
Martin

Koja Primitivnost…pitaj Švicarci kolko svercuju cigarette…nijesam gradjanin nece da prica o tome…Politicar …SDP… sramota je ..

Mrgud
Gost
Mrgud

Pametnjakoviću podsjeti nas onda koliko godina ste bili saučesnici.

Send this to a friend