Politika

SDP iskače iz vladajuće koalicije u Kotoru?

Predstavnici kotorske Skupštine opštine u Odboru direktora AD Luka Kotor su odbornici SNP dr Branko Baćo Ivanović, stomatolog, specijalista oralne hirurgije, Branimir Maslovar, diplomirani pravnik i Slađana Zivković, diplomirana pravnica.

Za taj prijedlog glasalo je 15 odbornika, šest je bilo uzdržano, a jedan protiv. Kako su i najavili, odbornici SDP-a nijesu prisustvovali jučerašnjem zasijedanju lokalnog parlamenta.

Luka Kotor je kamen spoticanja u koalicionoj vlasti u kojoj su DF, Demokrate, URA i SDP, uz manjinsku podršku tri poslanika Socijalističke narodne partije.

Odbornici SDP-a su saopštili da se ne slažu sa izborom članova Odbora direktora kotorske kompanije, u kojoj je predložena većina iz redova SNP-a, jer smatraju da jedno mjesto treba da pripadne njima.

Predsjednik kotorskog odbora SDP-a Branko Nedović prije sjednice uputio je otvoreno pismo predsjednici Skupštine Kotor Dragici Perović i predsjedniku opštine Vladimiru Jokiću kojim ih je obavijestio da odbornici njegove partije neće dati legitimitet da Luka Kotor postane “partijski plijen”.

“Dovode se “kadrovi” od Bara do Kolašina, koji treba da vode vrlo stručne i specifične lučke poslove. Odbornički klub SDP-a neće dati legitimitet takvom pretvaranju Skupštine opštine u poligon za štetno nadigravanje, mimo zakonskih i političkih principa”, pisao je Nedović čelnicima Kotora.

Prema koalicionom sporazumu, SNP-u pripada većina u svim preduzećima i javnim ustanovama, kao i AD “Luka Kotor” pa se, iz ove partije, nijesu mnogo obazirali na odluku SDP-a da ne prisustvuje jučerašnjem zasijedanju. Sjednica kotorskog parlamenta bila je burna.

Kvorum prilikom rasprave o prve dvije tačke činili su pored odbornika vladajuće koalicije i odbornici opozicione DPS-a.

Prije glasanja o predstavnicima kotorskog parlamenta u odboru direktora Luke Kotor, odbornik DPS-a Željko Avramović je tražio od predsjednice SO Dragice Perović da dostavi biografije predloženih kandidata. Posebno ga je interesovala biografija Slađane Živković, diplomirane pravnice.

“Ona je iz Mojkovca, dobila je otkaz u centrali SNP-a od šefa partije Vladimira Jokovića i trebalo je neđe udomiti. To građani Kotora moraju da znaju”, rekao je on.

Uslijedila jev rasprava odbornika DPS-a Željka Aprcovića i Željka Avramovića sa odbornikom SNP-a Miloradom Vukšićem o pripremi Skupštine. Odbornici DPS-a su smatrali da se krši poslovnik, da se materijali ne dostavljaju odbornicima na vrijeme i da nijesu usklađeni sa pravnim aktima.

U raspravu se uključio odbornik Demokrata Dragan Šepelja i tom prilikom na račun odbornika DPS-a Željka Aprcovića uputio niz uvreda. Aprcović je kazao Šepelju da je “poznat kao manipulator”. Nakon razmatranja materijala za Skupštinu akcionara “Luke Kotor”, koja je zakazana za 18. maj, sjednicu su napustili odbornici DPS-a, SD-a, LP-a i HGI-ja.

Željko Avramović je kazao da DPS neće da učestvuje u problemima unutar izvršne vlasti. On je podsjetio da su odbornici DPS-a bili prisutni na prve dvije tačke zbog odgovornosti prema građanima u odnosu na Luku Kotor kao strateške kompanije.

Predsjednica SO Dragica Perović je nakon provjere prisutnosti konstatovala da ne postoje uslovi za rad.

Spor SDP-a i ostatka vlasti u Kotoru oko Luke Kotor traje više od šest mjeseci, ali to nijesu jedina neslaganja. Tu je još, kako saznajemo, i spor oko prodaje opštinskog zemljišta.

Teško je predvidjeti da li je jučerašnji postupak SDP-a uvod u definitivno “pucanje” kotorske vladajuće koalicije ili će i ovoga puta “zbog viših ciljeva” lokalni partijski lideri ići po svoje mišljenje u centrale, pa uprkos neslaganjima nastaviti dalje.

Ukoliko SDP bude dosljedan u Kotoru je moguća prekompozicija vlasti ili novi vanredni izbori.

Vlast u Kotoru formirana je 21. februara 2017. godine nakon višemjesečnih pregovora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana
Gost
Mirjana

To je taj Oce stanove.Evo ovaj je prepusao na kcerku nepunoljetnu Irinu.Pa je li ovo sprdnja.Koliko je sposoban neka mu daju luku.Po Ko.pet suvenirnica.Sve je digao cerge pored luke.Stand pod ceradu.Suveniri.Coca Cola.Sladoled.I sada pod cergu sladpled na tocenje.Siri se pu luke.A ko ga je pokrivao nego ….znamo se.

Pjer
Gost
Pjer

OCI POVADILI ETO.MJESTO DA RADITE ZA DOBRO OVOG GRADA VAS SAMO PRIVILEGIJE INTERESUJU.

MONAKO
Gost
MONAKO

STRASNOO…SVE PRSLO…DAVNO SE NA KOTOR ZABORAVILO SAMO JOS LUKA OSTA DA JE NE UNISTTISE…ALI OCE BRZO …SAD JE ONA NA RED.

Mirjana
Gost
Mirjana

Najvise me nerviraju ovi repovi od partija koje su pokojne.Samo sto vise da pokradu.Pa eto ga primjer.Neno Vukadinovic je sve izmuzao sto je htijo.Jos bi stan u Dobroti br.49E dobiti ce ga kad na Vrbi rodi grozdje.Pred zalazak daj jos da ponesem.Nikad im nije dosta.

JAAA...
Gost
JAAA...

A JEL TO ONAJ STO DRZI SUVENIRNICE PO KOTORU …KOLIKO PARA MOJ SOKOLE …NIJE NI CUDO STO OCE LUKU

Mirjana
Gost
Mirjana

Kad je luka u pitanju svi ste tu.A sire vam se liberali.Dosta da Neno Vukadinovic ima pet suvenirnica po Ko.Po koji stan.Dajte njemu da prisvoji luku.A koliko ste prozirni ni narod vas vise ne slusa.Namuzli se.Nasklapali se.Pa sada luka problem.Na mladjima svijet ostaje.Dosta ste se bahatili.

JAAA...
Gost
JAAA...

TREBA IH PUSTIT…VIDIS DA SU SVE UNISTILI …OSTADE JADNA LUKA ..DAKO SE POKRPE OKO NJE I ONAJ STO LAMPA OKO VLASTI…
SPORTISTA I OVI STO SU UZ NJEGA…DJE IM JE ONA ZICARA…DJE MU IDU VATERPOLISTI NA TRENINGE…SJETISE LI SE BAR PJESACKE DA MAKNU….E JADNICI….PRODALI BI SVE ZA STOLICU …BLAGO IM U DOM.. OCE JOOOSSS..

Pjer
Gost
Pjer

BRAVO

Istina
Gost
Istina

I trebalo bi

alo
Gost
alo

A valjda izlazi a ne iskace. Nije u pitanju avion pa da iskacu padobranom

Megan
Gost
Megan

Pogibe SDP za foteljama😁

Dzale
Gost
Dzale

Snalazljivi ovi ljudi iz Mojkovca,dje god je vlast oni su tu.Ubedljivo ih je najvise.

Skaljari
Gost
Skaljari

Divne li vlasti. Direktor za izgradnju Kotora iz Tivta, funkcioneri u Luci Kotor od Kolasina do Bara. Kako vas nije sramota. DPS ako nista je barem Kotorane zaposljavao.

Primorac
Gost
Primorac

Da da
Osim one dvije iz pg
One iz tivta
Pa onoga sa Cetinja
Sve zajedno,jadni kotor

Reality Check
Gost
Reality Check

… ali nije. DPS baš nije zapošljavao Kotorane.

Nina
Gost
Nina

Ovi se samo svađaju

Goran
Gost
Goran

Tako je to dje su demokrate na vlast..samo fotelje su vazne..koga briga za narod

Kcr
Gost
Kcr

Majku bi prodali zbog fotelja. Doveli su u Kotor svoje iz Mojkovca i Kolasina da rade u opstini. Majo vrati se sve ti je oprosteno

Visnja Č.
Gost
Visnja Č.

A da BACKO se i dalje bavi gradnjom da batali luku. Ustvari u Odbor luke ne treba ni SNP ni SDP kada ne umiju da se dohovore.

Todor
Gost
Todor

“Blago nama s’njom”…

Kotor66
Gost
Kotor66

Gladni clanovi DPS bili na sastanak kada se radi o Luki Kotor dje mogu pokusati ukrasti jos malo a za druge tacke i gradjane ih boli uvo pa kao ajde da napustimo, e vase je proslo dosta je zna se dobro ko su doticna gospoda sta su radili……

MONAKO
Gost
MONAKO

DAVNO BJESE DA DONESOH ODLUKU DA NIKADA NA IZBORE NECU IZACI BAS ZBOG MOCNIKA OD KOJIH SE DO POSLA NE MOZE DOCI.. RODISE MI SE I DJECA I JA U KOTOR…ZATO VAS MOLIM I AKO *NEKI*KOJI MJENJASE PARTIJE PLJUJU …ALI NA SEBE IZGLEDA.. PUSTITE OVOG JOKICA DA RADI…VJERUJTE UMJESTO KAO PRIJE STO RUCASMO U NOC ….SADA BAR RUCAMO DOK JE… Više »

Djakdnene
Gost
Djakdnene

Iskace??? Zubar i luka??? Lele nama

Send this to a friend