Politika

SDP: Nastavlja se pravno-političko divljanje u opštini Kotor od strane dvojca Jokić–Jonica

Nastavlja se pravno-političko divljanje u opštini Kotor od strane dvojca Jokić–Jonica. Nezabilježeno od kada je Mugoša sam donosio odluke o raspolaganju imovinom Podgoričana, a za što ga sada sude..Ali Mugoša nije ni pomislio da uništava svjetsku prirodnu i kulturno-istorijsku bašinu pod zaštitom UNESCO-a. Kotor treba koncesiju za luku, ali ne na štetu kotorana i UNESCO-a, saopšteno je iz SDP-a nakon što danas u ovom gradu nije održana sjednica skupštine.

>>>Koaliciona vlast više nema većinu za održavanje Skupštine>>>

“Ne pitajući nikoga u Kotoru, gazeći i Ustavna zakonska prava Skupštine opštine Kotor, obaveze prema UNESCO-u, naučnim i stručnim institucijama u Kotoru, dvojac Jonica – Jokić je sklopio štetan ugovor po građane Kotora sa ministrom saobraćaja Nurkovićem”, saopšteno je iz ove partije.

Dodaju da su zajedno krenuli u zatrpavanje mora pred Kotorom, dogradnjom operativne obale luke-kotoranima poznate kao LUŽA.

“Sve da se zaliv pod zaštitom UNESCO-a zatrpa dovođenjem mega kruzera koji su dugi kao Njujorški Empire State building od 350 metara u kotorski zaliv širok 400 metara. Da se 8800 putnika i članova posade iskrca u stari grad koji ima 3000 stanovnika. Planovi su im da budu i po dva megakruzera odjednom .Cio Kotor u jednoj ulici u isto vrijeme. Nestvarno loša namjera i neznanje”, navodi SDP.

Smatraju da predsjednik opštine Jokić slijedeći Jonicu, sam je u ime svih građana odlučio da Luka potroši preko pet miliona eura, a da nije ni papir sastavio o tome.

“Iako je zloupotrebom funkcije sam glasao, sada, protivno Zakonu o lokalnoj samoupravi član 59., ne saziva Skupštinu na kojoj bi po zakonu to njegovo političko-pravno divljanje moralo bit raspravljeno. Ta sjednica je morala biti prije ove koju danas pokušavaju održati. Odbornici SDP-a mu ovaj put ne žele biti dekoracija za dalje nezakonitosti i samovlašće kao što su bili u decembru 2018. Tada su to istrpjeli da bi sačuvali Kotor od prinudne upave Vlade, a što je opet dvojac Jonica – Jokić bio skuvao za građane Kotora”, poručuju iz SDP-a.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milisav
Gost
milisav

Kotor nema infrastrukturu da podnese ovaj projekat a projekat je dobar možda za Herceg Novi na mjesto bivšeg brodogradilista i tu će biti blizu Porto Novi a između ostalog svi primorski gradovi moraju da rade na drumskom saobraćaju prvo pa onda razmišljati o Morskom i omogućiti cirkulaciju saobraćaja bez zastoja i zakrcenja posebno u sezoni!

Demis
Gost
Demis

ovog puta je SDP u pravu.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Sdp vrši opstrukciju svega
Potpisivanje sporazuma sa DF-ovcima javno na binu u subotu sa razbijačima države
Najbolje govori o planu I programu SDP
Uskoro ih čeka nestajanje sa političke scene I politička deponija.

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

A kako biste vodili drzavu kad se svadjate i ne mozete se sporazumjet oko opstine…eee

sivi
Gost
sivi

Bravo za SDP, jedina partija koja radi za interes ove države.

marius
Gost
marius

Nema cudnije partije (SDP) na kugli zemaljskoj. Cudo jedno !

Izdaja
Gost
Izdaja

Kako to pricate o patnerima sa kojima potpisaste sporazum sinoc. Nemojte mi to raditi da ne mogu mirno spavat nocas.
E bruke od bruke.

Drago
Gost
Drago

Zar nije pozadina ove brizne politike SDP njihov neuspjeli pokušaj da proguraju projekat ( koji je na njihov zahtjev sastavila konsultantska firma iz bara) izgradnje pristaništa/ pontona na lokaciji izmedju Perasta i Risna za kruzere, jer bi na taj način ogromne pare zaradili ljudi usko vezani za lokalne SDP funkcionere? Ako SDP toliko brine za dobrobit gradjana sto ona šminka… Više »

Minja
Gost
Minja

Samo istrajno SDP 👍

Podrska
Gost
Podrska

Sdp radi u interesu grada i građana.

Ivan
Gost
Ivan

U pravu je sdp, umjesto da odbornici odlucuju, njihovu ulogu preuzeo je predsjednik Jokic sa Jonicom.

Strijelac
Gost
Strijelac

Zamislite kako bi funkcionisala vlast na državnom nivou, kad gradska ovo radi……ipak, vi sinoć potpisaste…

Prč
Gost
Prč

Pitam se kad je takvo stanje vlasti u opstini zasto tamo nema protesta 97000.mislim da je jasno svima koji zaista zele punu istinu i prave promjene bilo koje vlasti koja ne radi dobro, u interesu gradjana. Volio bih da neko postavi to pitanje kako perovic tako i svim potpisnicima nekakvog sporazuma sa samoproglasenim glasom naroda. Jasno koliko je sve to… Više »

Kiks
Gost
Kiks

Tako je! Treba organizovati jos jedan protest i traziti da svi politicari odu, da se povuku i vlast i opozicija!

Send this to a friend