Politika

SDP: Ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije

Socijaldemokratska partija reagovala je povodom najava da će pojedine srpski orijentisane političke partije i savezi u Crnoj Gori organizovati proslavu Podgoričke skupštine. Tim povodom iz SDP-a su poručili da ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije, pa makar se na njenom čelu nalazio političar koji je nasilnu aneksiju sopstvene države veličao.

“Duboko je nazadna i srećom istorijski poražena želja pojedinih konstituenata DF-a za veličanjem nestanka Crne Gore. Kada u tome nije uspio DPS devedesetih, čiji je predsjednik Đukanović tada govorio da je Podgorička skupština “važan datum u našoj istoriji jer je tada konačno realizovana vjekovna želja južnoslovenskih naroda za formiranjem zajedničke države”, sigurno danas neće uspjeti naličje njegove politike”, saopšteno je iz SDP-a.

Oni ističu da je Zakonom o statusu potomaka dinastije Petrović-Njegoš koji je inicirao SDP propisano  da je 1918. Crna Gora nasilno anektirana.

“Ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije, pa makar se na njenom čelu nalazio političar koji je nasilnu aneksiju sopstvene države veličao. Kao jedina vertikala protiv te politike zatiranja Crnogoraca i prava na ime i državu, SDP neće dozvoliti povratak na politiku devedesetih. Crna Gora je naša zajednička kuća u kojoj se svi moramo okupiti oko ustavnog patriotizma, a protivnici toga će ostati na nazadnoj i istorijski poraženoj strani istorije”, zaključuju u SDP-u.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
republika
Gost
republika

Za nevjerovati. Kao da se skupština održala u sao paolo a ne u podgoricu. Crnogorci su je 1918. anulirali i niko drugi.

Cuca
Gost
Cuca

Ja sam crnogorac i naravno podgoricku skupstinu smatram podlim i fukarskim cinom prema Cg i niposto ne podrzavam njeno slavljenje ni po koju cijenu! Al ono sto mi se ovdje gadi je ovo da SDP brani CG od SRBA KOJI OCE DA SLAVE PODGORICKU SKUPSTINU, a do juce je Ranko sa njima bio i jurisao na sve crnogorsko velicajuci prazne… Više »

Becic
Gost
Becic

Kosovo je Urugvaj

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

JELI OVAJ ZIV,OPET POCINJE PA DOKLE VISE BRUKO JEDNA,PA DF JE TVOJA KOALICIJA NESRETNICE,KO SI TI,NA KOJIM SI DROGAMA,JESI LI BIO KOD VUCICA RANJO!?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Crnogorski kruv jedu i tu se radjaju(a pljuvaju na CG)..Totalno ludilo….

🔴🔵⚪️
Gost
🔴🔵⚪️

Aneksija😀😀😀😀😀a podrzavala je cjela tadasnja CG, tu nesto nije u redu novodukljani zar ne?

Joo
Gost
Joo

Da da podrzali posto su bili austro-ugarima na nisanu….istim onim koji su uleteli iza srbijanskih saveznika da okupiraju CG…..1918-a ne ponovila se…..

Dragana CT
Gost
Dragana CT

Cetinje je uz SDP.

C480
Gost
C480

Viste svoje rekli,ime vam je muči.

Strijelac
Gost
Strijelac

Oglasiše se pomiritelji, ali se ne dotakoše ostalih pro srpskih partija.Prave odstupnicu za ne daj bože, malčice vlasti.

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Mi u Boki cemo proslaviti. Dukljani svih rasa, nacija i vjerskih pripadnosti nemaju prava da se ljute jer Boka nikad nije bila Crna Gora.

republika Boka
Gost
republika Boka

Lele nama Austrijo za tobom!!! Kome li nas predade , kome li nas ostavi?!!! Zar je to zaslužila tvoja Boka i Bokelji?!!! Da nas Vlasi gaze i ponižavaju?!!! Sram te bilo Austrijo!!!

Joo
Gost
Joo

Sigurno necete jer Boka nije srbijanska…..fuj…..

Bokelj
Gost
Bokelj

Molim?
Izvinite, jeste li vi u koaliciji sa DF po gradovima?

Nenad
Gost
Nenad

“Nasilna aneksija” za koju je bilo 90 posto tadašnjih građana Crne Gore. Nešto ne štima u toj priči.

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

To su vi podaci žandarski i velikoserpski kokote moj.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

To si izbrojio na onome referendumu 1918te !? Da je ko pita narod tada vjerovatno bi većina bila za stvaranje zajednička države južnih slovena, Jugoslaviju, kao jedna od konstituenata. Ali, za aneksiju i nestajanje imena Crnogorskog, malo ko bi na to pristao.

Bokelj
Gost
Bokelj

Vazan i najvazniji za Crnu Goru. Nadam se da cemo slaviti jednog dana jos jednu skupstinu ponovnog ujedinjenja!!!

Vladar
Gost
Vladar

Ti ces slaviti ali na camcu Karona kad te bude vozio do sudnjih vrata, ne zaboravi da poneses dva novcica koji su ti dali srbalji valja Karonu platit za prevoz!

Jovan
Gost
Jovan

Bravo SDP.

Send this to a friend