Politika

SDP: Ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije

Socijaldemokratska partija reagovala je povodom najava da će pojedine srpski orijentisane političke partije i savezi u Crnoj Gori organizovati proslavu Podgoričke skupštine. Tim povodom iz SDP-a su poručili da ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije, pa makar se na njenom čelu nalazio političar koji je nasilnu aneksiju sopstvene države veličao.

“Duboko je nazadna i srećom istorijski poražena želja pojedinih konstituenata DF-a za veličanjem nestanka Crne Gore. Kada u tome nije uspio DPS devedesetih, čiji je predsjednik Đukanović tada govorio da je Podgorička skupština “važan datum u našoj istoriji jer je tada konačno realizovana vjekovna želja južnoslovenskih naroda za formiranjem zajedničke države”, sigurno danas neće uspjeti naličje njegove politike”, saopšteno je iz SDP-a.

Oni ističu da je Zakonom o statusu potomaka dinastije Petrović-Njegoš koji je inicirao SDP propisano  da je 1918. Crna Gora nasilno anektirana.

“Ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije, pa makar se na njenom čelu nalazio političar koji je nasilnu aneksiju sopstvene države veličao. Kao jedina vertikala protiv te politike zatiranja Crnogoraca i prava na ime i državu, SDP neće dozvoliti povratak na politiku devedesetih. Crna Gora je naša zajednička kuća u kojoj se svi moramo okupiti oko ustavnog patriotizma, a protivnici toga će ostati na nazadnoj i istorijski poraženoj strani istorije”, zaključuju u SDP-u.

 

20 Komentara na "SDP: Ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend