Politika

SDP: Opozicija da se fokusira na reformu izbornog zakonodavstva

U ovom trenutku opozicija treba da se fokusira na reforme izbornog i drugog zakonodavstva jer ona, koliko god bila politički raznozrodna, može definisati zajedničke uslove za fer izbore, smatraju u SDP-u.

Nakon što je DF pozvao opozciju na zajedničko vaninstitucionalno djelovanje, u SDP-u kažu da su im kolege iz DF već prihvatili učešće u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

“Smatramo da i druge opozicione partije trebaju isto da urade jer ćemo tako snažnije izvršiti pritisak na vlast. To je sada u najboljem interesu opozicije i od toga se DPS najviše plaši zbog čega su zainteresovani da permanetno proizvode vanrendo političko stanje što su pokazali posljednji događaji i neprimjeren odnos pravosuđa prema Ustavu i zakonodavnom domu. Ukoliko DPS bude opstruirao ovaj proces uvijek se, na bazi te činjenice, u okviru opozicije može razgovarati i o mogućim drugim  modalitetima opozocionog odgovora”, poručuju iz partije Ranka Krivokapića.

Socijaldemokratska partija, kako dodaju, ostaje posvećena obezbjeđivanju svih neophodnih preduslova za održavanje fer i demokratskih izbora, kao osnovnog preduslova za demokratizaciju našeg društva.

“Iz tih razloga smo i prihvatili učešće u Radnoj grupi za izmjenu izbornog i drugog zakonodavstva, sa jasnim ciljem , da se obezbijede uslovi da naredni izbori budu održani po novom izbornom zakonodavstvu, uz obezbjeđivanje garantnih mehanizama za sprovođenje dogovorenog. Ovaj stav je podržan i od naših partnera iz Evropske Unije koji su i napravili ključni pritisak na DPS da prihvati dijalog na ovu temu. Ovo je stav SDP i o njemu ćemo na primjeren način obavijestiti opozicione kolege”, kazali su oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Janko
Gost
Janko

Ovi misle da smo stvarno naivni toliko. Pa ih pofali Vanja kako su aktivni i tako to. Samo misle o svojim naknadama i dnevnicama i sva se ova palamuđenja po skupštini na to svode.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Obavezno, nabijati sebi što više dnevnica. Prijatno! Narod više nije glup.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Socijaldemokratska partija, ostaje posvećena obezbjeđivanju svih neophodnih preduslova za održavanje fer i demokratskih izbora, kao osnovnog preduslova za demokratizaciju našeg društva.Ćeraj to i drži se toga,pušti tvoje lične ambicije,jer ćeš ugasiti stranku,šta imaš ti da pozivaš koga i izigravaš medijatora.

Grey
Gost
Grey

Znači ništa sa DF-om. Bravo.

Send this to a friend