Politika

SDP poručuje da je Ulcinj pretvoren u grad koji umire

Ulcinj

Praksa upravljanja Ulcinjem posljednjih 27 godina, potpomognuta sa nedomaćinskim odnosom državnih vlasti stvorila je od Ulcinja tipičan tranzicijski grad, koji izgleda zapušten, iz kojeg odlaze mladi i školovani ljudi, poručila je kandidatkinja za odbornicu u Ulcinju Nina Vukoslavčević.

Ona ističe da je Ulcinj pretvoren u grad koji umire i koji danas ima manje hotela nego prije 30 godina.

“Grad koji danas ima manje zaposlenih nego prije 30 godina. Grad koji danas ima manje stanovnika nego prije 30 godina. Trenutno stanje Ulcinja je u velikom neskladu sa prirodnim resursima i potencijalom sa kojim raspolaže. Postojeća praksa upravljanja mora biti zamjenjena novom, koja će grad povesti putem razvoja i prosperiteta, koja će mu vratiti nekadašnji sjaj i ugled”, dodaje Vukoslavčević.

Ističe da smo danas više nego ikad svjesni da bez međusobne saradnje, dogovora i konsenzusa o najvažnijim pitanjima i problemima sredine u kojoj živimo nema njenog razvoja.

“Bez stalnog dijaloga i jačanja komunikacije svih relevantnih segmenata lokalne zajednice, te razmjene iskustava ne možemo postići viši životni standard, pomoći najugroženijim članovima naše zajednice niti osigurati budući napredak našega grada i svih njegovih građana. SDP je zato posvećen saradnji i potrebnoj sinergiji svih potencijala grada jer to je ono što nam treba nasuprot zakulisnih koalicionih trgovina vječnih gradskih političkih feudalaca koji su upropastili grad”, kazala je ona.

Vukoslavčević poručuje da su izbori još jedna prilika za ozbiljno promišljanje o našoj i budućnosti ovog grada.

“Moramo odlučiti šta nam je bitno – rezultati ili obećanja. Sigurni smo da svi znamo odgovor. Moramo našu budućnost povjeriti onima koji znaju i mogu da vode ovaj grad. Vrijeme je da Ulcinj dobije vlast koja će biti istinski opredijeljena da ono što obeća i zacrta, zaista i ostvari i koja će biti u stanju da ga vodi putem napretka i budućnosti koja odiše optimizmom”, navodi ona.

Ističe da je glas za SDP je glas za vlast koja će biti u stanju da oživi Ulcinj.

“Da se iz njega više ne odlazi, da posebno mladi ostanu u njemu nalazeći za sebe posao i obezbjeđujući pristojan život. Da se Ulcinjem upravlja iz Ulcinja, a ne daljinskim upravljačem iz Podgorice i namirenjem ličnih interesa i potreba pojedinaca na vlasti”, poručuje ona.

 

A.G.

Send this to a friend