Politika

SDP: Preko 300 potpisa u Bijelom Polju za novi Zakon o PIO

Socijaldemokratska partija nastavila je proteklog vikenda u Bijelom Polju potpisavanje peticije za usvajanje zakona o izmjenama i dopunama zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) kojim se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja, povećava minimalna penzija za 20 odsto, smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i obezbjeđuju druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionere, saopšteno je iz te partije.

Kako su naveli, za samo par sati peticiju je potpisalo preko 300 građana, kako bi se ovaj važan zakonski predlog što prije stavio na dnevni red Skupštine Crne Gore. U akciji prikupljanja potpisa su učestvovali i predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković i potpredsjednik SDP Adnan Striković.

„Velika podrška naših građana koju proteklih mjeseci dobijamo u svim crnogorskim gradovima siguran je pokazatelj da ovaj Zakon mora biti hitno usvojen, a ne da stoji zaključan u fioci ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića. Penzioneri ove države, penzioneri Bijelog Polja i svih gradova zaslužuju život dostojan čovjeka, zaslužuju pristojnu i bezbrižnu starost. Iz Bijelog Polja poručujemo i obećavamo da nećemo stati sa našom borbom za pristojan život penzionera i svih naših građana Crne Gore, jer to je ono što oni zaslužuju”, naglasila je Vuksanović Stanković.

Nažalost, poslanici DPS, SD, BS, HGI odbili su juče da uvrste ovaj predlog na dnevni red Skupštine Crne Gore, čime desetine hiljada budućih i sadašnjih penzionera ostaju bez povoljnosti koji novi zakon o PIO donosi, dodala je ona.

Socijaldemokratska partija će nastaviti sa potpisivanjem peticije i tokom ove sedmice, a sjutra će biće organizovano u Plavu na glavnom gradskom trgu, kao i preko on-line peticije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gimly
Gost
Gimly

Svaka čast za inicijativu, konačno da se neko sjeti i starijih ljudi koji od penzija izdržavaju familije…

BrankicaBerane
Gost
BrankicaBerane

Bogami me je iznenadio SDP sa ovim potezom, mislio sam da ce odustati i vaditi sa ali su uporni, mislim i nadam se da ce ovo uspjeti jer imam jos dve godine do penzije

Gaga
Gost
Gaga

svaka čast na trudu, gledala sam Skupštinu i stvarno sramota da DPS napiše zakon i da obećanja da smiri ljude i onda dvije godine ne da da se glasa za zakon koji su oni napisali a ne SDP ili bilo ko drugi, SRAMOTA!

Student
Gost
Student

Studentima neka obećaju da, kad oni pobjede, neće morati da idu na predavanja i da će biti dovoljno da polože svaki drugi ispit. I, naravno, upis na željeni fakultet sa minimalnom prosječnom ocjenom 2 iz srednje škole. Šta ima veze?!

Pred izbore
Gost
Pred izbore

Dobro ne obećaše Crnogorski san: Trudničko radno vrijeme za sve, 3 radna dana sedmično, puna penzija sa navršenih 40 godina i minimalna penzija hiljada eura!

Linkoln
Gost
Linkoln

Ti si treba’ u politiku!

Send this to a friend