Politika

SDP smatra da je izbor Sijarića skandal i izrugivanje građanima

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) smatraju da je postavljanje Rešada Sijarića na čelo Zavoda za školstvo skandal i izrugivanje svim građanima Crne Gore.

Dodaju da Vlada Crne Gore svim građanima na ovaj način šalje poruku da je bolje prepisivati nego učiti i bolje produkovati skandale nego se baviti odgovorno svojim poslom.

“Ovaj skandal je samo potvrda izokrenutog sistema vrijednosti i koncepta države kao plijena u rukama DPS i satelita. U tom konceptu nema mjesta za pristojne, vrijedne, odgovorne ljude već isključivo za podobne apartčike koji brukaju Crnu Goru, u ovom slučaju i u regionalnim okvirima. Nagrađivanje podobnih a krivih je matrica koja je valjda najbolje pokazana kroz aferu Snimak, gdje je DPS svoje pravosnažno osuđene funkcionere za krađu glasova, umjesto da ih partijski kazni nagradio još višim pozicijama u jednoj lokalnoj upravi. Izgleda je cijena satelita u skrpljenoj vlasti zaista tolika da se moraju tolerisati i ovakve brutalne zloupotrebe zarad fotelja”, ističu iz ove partije.

 S.B. 

Send this to a friend