Politika

SDP i Stara garda LSCG bojkotuju sjednice cetinjskog parlamenta

Cetinje

Odbornici SDP i Stare garde LSCG neće prisustvovati sjutrašnjoj, kao ni narednim sjednicama Skupštine Prijestonice, saopštili su iz ovih partija.

Bojkot parlamenta su najavili do odluke Upravnog suda po tužbi opozicije kojom se osporava odluka o izboru predsjednice skupštine, a samim tim i čin konstituisanja parlamenta.

“Cijenimo da je izbor predsjednice Skupštine Prijestonice izvršen na nezakonit način uz višestruko kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta Prijestonice i Poslovnika Skupštine Prijestonice, te zbog toga do odluke Upravnog suda nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta i skupštinskih radnih tijela”, navodi se u zajedničkom saopštenju ovih partija.

Smatraju da lokalni parlament nije konstituisan na zakonit način, te će, kako ističu, sve buduće odluke koje donosi biti nezakonite.

“Cijeneći obavezu da branimo zakonitost i pravdu, uz puno uvažavanje svih građanki i građana Cetinja, nećemo svojim djelovanjem davati legitimitet nezakonitom parlamentu i formiranoj većini”, navode iz ovih stranaka,

Send this to a friend