Politika

SDP Ulcinj: Prihvaćen amandman za finansiranje aktivnosti NVO Amaneti

Zadovoljni smo što je Skupština opštine Ulcinj prihvatila amandman odbornika Socijaldemokratske partije Nasera Resulbegovića, kojim je u budžetu za 2020. godinu predviđeno izdvajanje 13.500 eura za finansiranje NVO Amaneti, organizacije koja obezbjeđuje besplatne obroke građanima u stanju socijalne potrebe, saopšteno je danas iz lokalnog odbora SDP.

“U moru, uglavnom ne baš pozitivnih vijesti iz Ulcinja, ovih dana odudaraju informacije koje dolaze iz NVO Amaneti, o izuzetnom zalaganju grupe mladih entuzijasta i humanista za objezbjeđivanje besplatnih obroka za građane u stanju socijalne potrebe. Broj podijeljenih obroka zadnjih dana je dostigao brojku od oko 250, što sa jedne strane ukazuje na veličinu i značaj misije koju vrši ova NVO, a sa druge strane o broju onih koji u ovom gradu imaju potrebu za takvu vrstu pomoći”, navode u SDP Ulcinj.

Iz te stranke su zahvalili članovima Odbora za ekonomiju, finansije i budžet SO Ulcinj i predlagaču budžeta koji, kako ističu, ne samo da su prihvatili taj, već i drugi amandman njihovog odbornika, kojim je predviđeno da se u kapitalnom djelu budžeta planira 30.000 eura za izgradnju i uređenje dječijih igrališta.

“Nadamo se da će ovakvi, pozitivni primjeri prihvatanja dobrih predloga, bez obzira na to što oni dolaze od opozicionih odbornika, postati praksa u radu lokalnog parlamenta i ubuduće”, zaključuju u SDP Ulcinj.

Send this to a friend