Politika

SDP i URA za nastavak bojkota

SDP ostaje pri stavu da, dok DPS ne pokaže spremnost da se organizuju novi parlamentarni izbori, zajedno sa predsjedničkim, bojkot ostaje na snazi, saopštio je za Dan član Predsjedništva SDP-a, Ivan Vujović.

“Crnu Goru svakako očekuju predsjednički i niz lokalnih izbora na proljeće 2018. godine. Svako ko razmišlja državnički odgovorno lako bi trasirao put za rješenje krize kroz organizovanje i parlamentarnih izbora u isto vrijeme. Dakle, način početka rješenja krize je jednostavan ko želi stabilnu Crnu Goru, a to očigledno ne želi vrh Demokratske partije socijalista”, ocijenio je Vujović.

Kako je dodao, sve su izraženiji sukobi u redovima DPS-a na relaciji Duško Marković Milo Đukanović.

“Zato na sceni imamo pokušaje skretanja pažnje sa tih sukoba i kroz nastojanje da se izazove kriza u opštinama u kojima su izgubili vlast. Za taj cilj se ne biraju sredstva već se dobro poznatim propagandno-šaptačkim metodama, kupovinom ljudi ili podigravanjem njihovim slabostima i sitnim egoima pokušava podrivanje opozicionih vlasti”, upozorava Vujović.

Da bi prekid bojkota parlamenta bio štetan po interese opozicije, tvrde i u Građanskom pokretu Ujedinjena reformska akcija (URA). Potpredsjednik GP URA Miloš Konatar kazao je za Dan da bojkot nije neki hir opozicije.

“Pitanje bojkota nije stvar političkog avanturizma, nego jednog stava, kojeg će se, nadam se, svi u opoziciji držati. Bojkot nije rezultat nekog hira opozicionih partija, već je to odgovor na neregularne uslove, koji su rezultirali za nas nelegitimnom i nelegalnom Skupštinom Crne Gore. Ako bi neko odlučio da se vrati u Skupštinu Crne Gore i prekine bojkot, to bi automatski značilo da priznaje i prihvata rezultate onakvih nelegitmnih i nelegalnih izbora. Apsolutno da takav razvoj događaja ide na ruku Demokratskoj partiji socijalista, koja je bojkotom ostala izolovana sa svojim političkim satelitima”, kazao je Konatar.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RTRG
Gost
RTRG

Sram vas bilo,cijeli svijet je priznao izbore,to vam je i Pens saopstio dok ste u kombiju na 40 stepeni cekali dva sata samo da ga vidite i oblatite svoju Drzavu. Kakvi ste i na sta ste premni najbolje pokazuje SDP u Kolasinu,sa cetnickim vojvodama zajedno kolo igrate,a sve za rad vlasti. Vi ste dvije minorne politicke organizacije i na izborima… Više »

z. d.
Gost
z. d.

Ako SDP i URA stvarno žele stabilnu Crnu Goru onda treba zajedno sa procrnogorskim partijama budu u parlamentu i da tu vode borbu protiv svih nepravilnosti a ne da na ulici zajedno sa onima koji su protiv države prave haos. Podrška koju daju raznim retrogradnim i destruktivnim elementima pokazuje da im nije stalo do CG već samo do toga kako… Više »

Send this to a friend