Politika

Šefica kabineta Krivokapića odgovorila Radoviću: Da ste bili adekvatan kadar, danas bi Crna Gora bila članica EU

Ivana Malović

Šefica kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, Ivana Malović reagovala je na navode šefa kabineta predsjednika države Miodraga Radovića, koji je kazao da premijer ne poznaje tematiku EU.

“Komentari koje ste iznijeli na račun izjave premijera na pravi način oslikavaju „duh“ pristupa koji je prethodna vlast imala prema pregovorima sa EU, pa je svako „licitiranje sa datumima“ države koja je u tom procesu evo već 10 godina za Vas nejasno”, kazala je Malović.

S druge strane, dodaje, to je i sasvim logično za nekog ko taj proces razumije samo u tehničkom, ali nikako i u suštinskom smislu.

“Možda su zbog toga ocjene za poglavlja 23 i 24, u periodu kada ste Vi bili zamjenik glavnog pregovarača, bile kritičke i upozoravajuće. Dovoljno je izdvojiti slučaj „trećeg mandata“ ranije predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore i ocjenu Evropske komisije u tom dijelu. To je pravi pokazatelj Vašeg poznavanja tematike evropskih integracija. Sa žaljenjem moramo konstatovati da je upravo nama danas posao toliko otežan, zahvaljujuci DPS-ovom “adekvatanon timu” za proces pregovora, uz čast izuzecima. Ipak, zbog toga ne osjećamo nikakvu satisfakciju, jer da ste Vi zaista bili adekvatan kadar, danas bi bili članica Evropske unije. Konačno, vjerujemo da je cilj EU integracija svima zajednički, pa u skladu sa tim očekujemo i od Vas da izađete iz uskih stranačkih okvira, i prije nego komentarišete, samo se objektivno osvrnete na Vaše rezultate u toj sferi”, navodi se u reagovanju Malović.

Radović je danas kazao da premijer u izjavi navodi da želi da Crna Gora uđe u EU do kraja 2024, što je, kaže, i njegova želja, ali nažalost time potvrđuje da ne poznaje tematiku, kao ni oni koji mu sada vode proces, a desetkovali su pregovaračku strukturu.

“Potreban je adekvatan tim i znanje a ne licitacija datumima”, napisao je Radović na Twitteru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE
Gost
MNE

Vi ce te nas spasiti sa ekspertima,ako vi ostanete na vlast mi necemo u evoropu uci jos za 10 godina

Marko Marko
Gost
Marko Marko

Rijetka situacija: svađaju se, a oboje su u pravu😉☹️

Send this to a friend