Politika

Šehović: Crna Gora je vazda pobjeđivala kada su Rožaje i Cetinje zajedno, i ponovo će pobijediti

Nakon pobjede na parlamentarnim izborima, Crnu Goru ćemo ponovo učiniti građanskom državom, dovoljno širokom i komotnom za sve koji u njoj žive, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović na sinoć održanoj konvenciji “Koalicije za bolji život Rožaja”, koju čine DPS, SD, SDP i LP.

U Rožaje se, podsjeća Šehović, vazda dolazilo kada je muka na Crnu Goru.

“U ovu dolinu pod Hajlom, koju polovi rijeka Ibar, se uvijek dolazilo kad je teško, kad je muka i na Crnu Goru i na Cetinje kao simbol njenog viševjekovnog utemeljenja, jer se znalo, a i danas se zna, da kada su Rožaje i Cetinje zajedno, Crna Gora ne može da izgubi i vazda je pobjeđivala. I ponovo će. Dabogda se Crnoj Gori desilo to što joj misli Rožaje i svi manjinski narodi koji u njoj žive”, kazao je Šehović.

U prvih godinu i po dana nakon parlamentarnih izbora, naglasio je Šehović, svjedočili smo politici koja je imala kleronacionalistički, a nerijetko i šovinistički karakter, pa se nerijetko sticao utisak da se od Crne Gore želi napraviti Ravna Gora.

“I taman kad smo pomislili da smo izašli iz tog, u političkom smislu kazano, živog blata u koje su nas tzv. “oslobodioci” uveli, dočekali smo da je takvu kleronacionalističku u poslednjih pola godine zamijenila politika koja ima neskriven izdajnički karakter. Riječ je o politici koja izdaju pokušava da učini vjesnikom slobode, koja je zbog služenja tuđim interesima izazvala najveću institucionalnu i ustavnu krizu od uvođenja višestranačkog sistema” saopštio je Šehović.

Šehović je dalje istakao da će na parlamentarnim izborima, koji će se gotovo izvjesno održati za nekoliko mjeseci, zaustaviti političku i civilizacijsku agoniju kojoj smo kao društvo izloženi.

Govoreći o lokanim izborima u Rožajama, lider SD-a je istakao da je koalicija formirana da bi stavili tačku na jednopartijsku lokalnu vlast.

“Da bi građanska Crna Gora pobijedila, mora i građansko Rožaje da pobijedi. Pobijedićemo da bismo stavili tačku na jednopartijsku vlast bilo koje partije, pa makar to bila i Bošnjačka stranka, koja nam je partner na državnom nivou”, zaključio je Šehović.

Na Konvenciji su govorili i predsjednik DPS-a Milo Đukanović, poslanica SDP-a Draginja Vuksanović, kao i kandidati sa liste za odbornike u lokalnom parlamentu.

Send this to a friend