Politika

Šehović: Nakon opomene EK jasno da nema ništa od političkog inženjeringa

Još jedna jasna poruka Evropske komisije Vladi, ali i cjelokupnoj parlamentarnoj većini, da se uslovi za sticanje crnogorskog državljanstva ne mogu mijenjati krijući, bez širokog dijaloga koji bi se
vodio tamo gdje mu je i mjesto – u okviru skupštinskog odbora koji je tim povodom formiran, saopštio je danas poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović.

“Vjerujem da je nakon opravdane snažne reakcije domaće i međunarodne javnosti očigledno da nedobronamjeran pokušaj Vlade Crne Gore da sprovede etnički i politički inženjering neće proći, i da nema ništa od najavljenih izmjena propisa koji se tiču prebivališta, boravišta i državljanstva, u obliku koji je predložen”, napisao je Šehović na Twitteru.

Podsjećamo, ranije danas je portparol Evropske komsije Peter Stano izjavio da svaka promjena legislative u oblasti koja se odnosi na državljanstvo treba da bude sprovedena nakon širokih konsultacija i uz učešće svih relevantnih donosilaca odluka.

<<<Stano: Izmjene oko državljanstva samo uz konsultacije<<<

Stano je za Televiziju Crne Gore istakao da EU prati događaje u Crnoj Gori vrlo blisko i u tom kontekstu poziva sve strane na uzdržanost, poštovanje vladavine prava i uključivanje u konstruktivan dijalog.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjera
Gost
Vjera

Pokusali da provuku ispod zita.tako im je sve sto rade

Olujno jugo
Gost
Olujno jugo

#nijemojavlada već istureno odjeljenje vlade Srbije.

Marko Marko
Gost
Marko Marko

Naravno, vidjela je EU kud vodi takva politika. Hoće da preduprijede da opet moraju da mire, spašavaju, dostavljaju pomoć itd.

Podgorica
Gost
Podgorica

Niko te nista ne pita

Realno pričam
Gost
Realno pričam

Nije to Vlada Crne Gore. To je marionetski režim Srbije.

Send this to a friend