Politika

Šehović o tajnim sastancima Abazovića sa Vučićem i Parezanovićem: Da, tih sastanaka je bilo, manjinska vlada je njihov rezultat

Upitan ima li informaciju o tajnim susretima premijera Dritana Abazovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Markom Parezanovićem, donedavno drugim čovjekom BIA, predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović kazao je, gostujući u emisiji “Drugačija radio veza” na Anteni M, da je tih kontakata bilo.

“Da, tih kontakata je bilo, ne jednom, nego više puta i kao rezultat toga imamo manjinsku Vladu”, ističe Šehović.

Umjesto Evrope sad imamo Vučića – sad i odmah!

Predsjednik SD rezolutan je u ocjeni da Vučić ima jači uticaj na Abazovićevu Vladu, nego što ga je imao na Krivokapićevu.

“Joković je bio neoprezan pa nam je na sjednici Odbora potvrdio da SNP nije dio manjinske Vlade zbog nekakvog crnog pomirenja, već zato što je dobila mig od tog važnog regionalnog igrača u liku Aleksandra Vučića. Zato smo mi odmah po formiranju ove Vlade kazali da se njoj više obradovao Vučić nego građani Crne Gore i da je nakon izbora u Srbiji Vučić dobio dvije Vlade, jednu u Srbiji jednu u Crnoj Gori, jer je njegov uticaj na ovu vladu veći nego na Krivokapićevu. To je takođe jedan od važnih problema sa kojim se suočavamo i zbog čega ne želimo da budemo dio ovog projekta. Za razliku od Krivokapića koji nam je nudio Evropu sad, Abaziović i Joković nam nude Vučića sad, a ja bih dodao i – odmah”, naveo je Šehović.

Konstituenti Vlade nemaju o čemu da se dogovaraju osim o foteljama

Šehović je uvjeren da manjinska Vlada neće potrajati, “jer su se konstituenti dogovorili da se ništa nijesu dogovorili”.

Smatra da oni i nemaju o čemu da se dogovaraju osim o foteljama.

“Kada se dogovore o foteljama i krenu nešto konkretno da rade, vjerujem da će se ova greška bolje vidjeti i navijam za to da ona kraće traje jer to jeste interes Crne Gore”, kazao je Šehović.

Lažno pomirenje kukavičje jaje koje se ovom društvu može vratiti poput bumeranga

Šehović je uvjeren da je “lažno pomirenje koje ova Vlada nudi, kukavičje jaje koje se ovom društvu može vratiti poput bumeranga”.

“Nama ne treba lažno pomirenje, pomirenje između kleronacionalizma i građanskog društva, između sekularizma i klerikalizma, nama treba dogovor povodom nove državotvorne politike. Mislim da je najopasnije za ovo društvo to što dolazimo u situaciju da nam se Vlada mora praviti po nacionalnom, a ne građanskom kriterijumu”, ističe Šehović.

Najopasnije što se ide ka bosnizaciji Crne Gore, a to ovo društvo ne može da dozvoli

Najopasnije za ovo društvo je, kako smatra, to što se ide ka “bosnizaciji” Crne Gore, a to ovo društvo ne smije da dozvoli.

“To je svileni gajtan čije opasnosti moramo da budemo svjesni, jer je država opstajala zahvaljujući njenoj građanskoj orjentaciji”, objašnjava on.

Plaši se da nam se “pod plaštom pomirenja nudi koncept koji postoji u Bosni i koji smo vidjeli kakav je rezultat dao”.

“I sada po svaku cijenu moraju svi predstavnici naroda da budu dio vlade i ako ni o čemu u toj vladi nijesu saglasni. Tu ružnu stranu ove priče moramo da mijenjamo” , poručuje predsjednik SD.

Oni koji su ćutali na fašizam Vesne Bratić ne mogu da nas vade iz blata u koje su nas i sami uvukli

Šehović smatra da će Crnoj Gori biti neophodne godine da se vrati u nulto stanje, da se, u vrijednosnom smislu, vrati tamo gdje je bila prije dvije godine.

“Nikada nećemo uspjeti da se vratimo na tu nultu tačku ako budemo ćutali na fašizam Vesne Bratić. Ti koji su ćutali na fašizam Vesne Bratić nijesu pozvani da nas vade iz blata u koje su nas uvukli. Ne mogu oni koji su nas uvukli u to da nas vade iz tog blata. Zato je Crnoj Gori potrebna partija koja na ovo neće da ćuti. Želimo da podsjećamo građane na to, da nam se ovakve greške ne bi ponavljale”, kazao je Šehović.

Govoreći o aktuelnoj poziciji SD na političkoj sceni, Šehović ističe da je njegova partija donošenjem, kako kaže, hrabre odluke da ne podrži ovakvu Vladu, napravila dobar potez, te da su zauzeli čistu poziciju na koju su ponosni.

Ova Vlada će pokušati da ugura društvo u Otvoreni Balkan ne mareći za posljedice

Šehović je izrazio sumnje u motive Abazovićevogaa zalaganja za Otvoreni Balkan.

“Ova Vlada pokušaće, pretpostavljam zbog nekih obaveza koje je preuzela prema zvaničnicima Srbije, konkretno prema Aleksandru Vučiću, da ovo društvo ugura u Otvoreni Balkan ne mareći za posljedice. Ćutanje Srbije na formiranje manjinske Vlade i rezervisana pozicija DF-a u odnosu na čitav ovaj koncept, mora nečim da se plati. Ja se plašim da će Abazović pokušati da je plati uguravanjem Crne Gore u u Otvoreni Balkan”, zaključio je Šehović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
majda
Gost
majda

Slažem se u potpunosti sa Vašim ocjenama o novoj vladi.

Mifo
Gost
Mifo

A Rama što se zalaže za Otvoreni Balkan to ne pominjete?

Samo polako
Gost
Samo polako

Vučić visoko leti. Pa će nisko da padne. I neće se predugo čekati na njegov pad.

Mladen
Gost
Mladen

Ja imam informacije da je Vucic imao sastanke sa vanzemaljcima.. Bez ikakvih dokaza i argumenata, samo se baci “koska”. Takav je nivo ovog intervjua… Napada se Dritan, jer uzima glasove SD-a. Samo lazi, lazi…

Mr.Montenegro
Gost
Mr.Montenegro

Sam odnos Vučića i njegovih DF marioneta prema manjinskoj vladi više je nego dovoljan dokaz da se prethodno” razgovaralo”.

Send this to a friend