Politika

Šehović: Uozbiljimo se, pokažimo da smo dostojni izazova sa kojima se suočavamo

Neka nas simbolika Prvog maja – Međunarodnog praznika rada podstakne da postanemo zrelije i odgovornije društvo, kako bismo promijenili prioritete o kojima na javnoj sceni razgovaramo, poručio je danas poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović.

On je istakao da su nam umjesto političarenja i populizma potrebne reforme, a umjesto tumaranja i politike “na parče” jasna vizija.

“U suprotnom, ako nas nagomilani ekonomski problemi zatrpaju, neće biti mnogo važno ko je vlast a ko opozicija, budući da će u svakom slučaju građani biti na gubitku”, naveo je Šehović.

Kako je dodao, zato je od alarmantnog i krajnje zabrinjavajućeg podatka koji govori o tome da je za samo godinu dana, ponajviše zbog posljedica suočavanja sa kovid krizom, broj nezaposlenih porastao za čak 32 hiljade, jedino opasnije to što svi skupa ne pokazujemo ni približno dovoljno ozbiljan kapacitet za bavljenje životnim temama – ekonomijom, zdravstvom, obrazovanjem, socijalom i slično.

“Uozbiljimo se. Pokažimo da smo dostojni i ovog zahtjevnog vremena i složenih izazova sa kojima se suočavamo”, poručio je Šehović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

O cemu ovaj prica

Ana
Gost
Ana

Veliko bravo za ovog čovjeka. Uvjek jasan ali i umjeren. Takvi nam stavovi u vremenu opterecenom podjelama trebaju.

Goran
Gost
Goran

Jedan od najozbiljnijih posvecenih i obrazovanih nasih mladih politicara.

Send this to a friend