Politika

Sekulić: Nema valjanog razloga za formiranje prelazne vlade

Sekulić

Ne postoji nijedan valjani razlog za formiranje prelazne vlade koju priželjkuju u opoziciji, vladajuća koalicija stabilno funkcioniše, a svi politički i ekonomski ciljevi sprovode se u zacrtanim rokovima, kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a i član Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Pošto opozicija i pokret Odupri se traže prelaznu vladu kako bi ona pripremila uslove za fer izbore, Sekulić kaže da je to poznata matrica koja se ponavlja poslije svi parlamentarnih ili predsjedničkih izbora.

“Novina je to što sada u opoziciji imamo i partiju koja je bila dio vladajuće koalicije skoro dvije decenije i koja je najbolji svjedok da su naše izborne pobjede čiste. Vjerujem da je svim akterima na političkoj sceni u Crnoj Gori jasno da ova priča služi samo kao opravdanje pred biračima za izgubljene izbore. Očito da su našim kolegama iz opozicije u ovom trenutku najvažnije njihove partijske fotelje. Zaista, ne postoji ni jedan iole ozbiljniji razlog zbog kojeg bi trebalo izaći u susret našim kolegama iz opozicije”, navodi Sekulić.

Na pitanje hoće li Odbor nastaviti rad iako ga opozicija bojkotuje, Sekulić ističe da Odbor ima svoju dinamiku rada i ne zavisi od prisustva kolega iz opozicije.

“Sjednice podgrupa za pojedine oblasti se redovno održavaju uz prisustvo i pomoć nevladinih organizacija i predstavnika Univerziteta. Takođe, razgovarali smo i o primjedbama na djelove izbornih zakona koje su nam dostavili državni organi zaduženi za njihovo sprovođenje, prije svih Državna izborna komisija, Agencija za sprečavanje konflikta interesa, Državna revizorska institucija itd. Te sugestije veoma su nam značajne jer se odnose na preciziranje pojedinih normi i doprinose njihovoj jasnoći”, dodao je on.

Sekulić vjeruje da će odboru veoma brzo pridružiti kolege iz opozicionih partija.

“Vjerujem da će dokumentacija koju smo u međuvremenu prikupili (iskustva drugih parlamentarnih demokratija, mišljenja eksperata, nevladinog sektora, predstavnika univerziteta itd…) pomoći da zajednički usvojimo nesporna rješenja koja će garantovati primjenu visokih demokratskih standarda. Takođe, vjerujem da ćemo zajedničkim radom doći i do neophodne dvotrećinske većine za nekoliko najvažnijih zakona iz ove oblasti”, zaključio je on.

51

avatar
1000
50
1
0
 
50
Koviljka tomiczacankaines23Vitinkaoliver14
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Zamislite vi kad opozicija je na osnovu onog dokumenta dala 1/3 vlasti NVO i njima kojima Vijesti odredjuju ministarska mjesta! Pa to nema nidje u svijet.

zacanka
Gost
zacanka

To bi bila igranka da nam opozicija dodje na vlast, to se ne bi znalo ko pije a ko placa.

ines23
Gost
ines23

Oni bi tu prelaznu vladu da bi mogli da dodju na vlast tako, a ne sto je njima ona bitna.

Vitinka
Gost
Vitinka

Kad opozicija dobije izbore ona se ne zale, nego su im tada izbori fer i demokratski a kad DPS dobije onda svasta pricaju.

oliver14
Gost
oliver14

Prvo je o prelaznoj vladi pricao DiKej pa onda Krivokapic, pa posle samo neka neko kaze kako nema slucajnosti, jer ovo je sve u dilu.

Kosta
Gost
Kosta

Opoziciju vise niko od gradjana ne ferma a ne da im se da prelazna vlada.

goran1978
Gost
goran1978

Ne postoji ni jedan razlog zasto bi se formirala prelazna vlada, opozicija samo trazi sad neke razloge da bi bili u zizi javnosti.

DwD
Gost
DwD

Djukanovic je na proslim izborima odnio ubjedljivu ponudu, a to sto nesposobna opozicija ne moze da dopre do gradjana i tako dobiju njihovu podrsku, je njihov problem.

SutomoreCity
Gost
SutomoreCity

Ne moze opozicija ovoliko godina da dodje na vlast, pa ih i treba razumljeti da su njihove frustracije velike.

Sirena92
Gost
Sirena92

Mislim da bi trebalo da dodje do znacajnijih promjena u redovima opozicije, jer ovo ovako vise ne funkcionise.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Sto sve nece nasoj opoziciji pasti na pamet.

Rafaello
Gost
Rafaello

Opoziciji to jeste primarni cilj, destabilizacija Cg, kako bi ona bila podloznija smjeni vlasti. Plan opozicije je jasan, odlazak predsjednika Djukanovica, i da se istisne Dps sa politicke scene.

Iskra95
Gost
Iskra95

Moju podrsku ce uvijek imati partija za koju smatram da ozbiljno pristupa svom zadatku, a to je na prvom mjestu rad u interesu gradjana. Do sad se pokazalo da se jedino Dps iskreno zalaze za ovu drzavu i za njene gradjane.

Kinez
Gost
Kinez

Jeste da se upornost isplati u pojedinim slucajevima, ali pametan covjek zna i kad treba da odustane, sto ocigledno nije karakteristika nase opozicije, koja i pored malobrojne podrske nastavlja sa protestima, planovima u vezi prelazne vlade i ostalim glupostima.

Enesa
Gost
Enesa

Naravno da nema razloga, ova vlast je regularnim putem izabrana od strane gradjana, tako da necemo da dozvolimo pokusaje opozicije da zaobidje nasu izbornu volju!

Send this to a friend