Politika

Sekulović: Postupao sam u skladu sa zakonom i svojom savješću

Brđanin, Sekulović i Miljanić

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kaže da je tokom nedavnih dešavanja na Cetinju postupao u sklasu sa zakonom i svojom savješću. Misli da će vrijeme pokazati da je njegovo razmišljanje bilo ispravno.

“Znam jednu stvar – da sam cijelo vrijeme postupao u skladu sa zakonom i svojom savješću. Nemam želju da se kitim perjem i od sebe pravim heroja, kao neki. Mislim da će vrijeme pokazati da je moje razmišljanje te noći bilo ispravno. Srećom, ono do kraja neće biti potvrđeno u praksi, jer se nije desilo nešto što su mnogi željeli da se desi”, kazao je Sekulović Vijestima.

On je potvrdi da je u noći između 4. i 5. septembra premijer Zdravko Krivokapić tražio njegovu ostavku, ali i ostavku direktora Uprave policije Zorana Brađanina.

“Javno sam više puta – i u Skupštini Crne Gore – saopštio da potpuno stojim iza menadžmenta UP-a i da ću dijeliti i njegove uspjehe i neuspjehe. U jednom momentu ponudio sam ostavku u slučaju da neko od pomoćnika direktora UP-a – kojima je bilo ponuđeno da budu novi direktori – preuzme funkciju, a to je podrazumijevalo ostavku Brđanina, koju je on nudio. Međutim, svi pomoćnici direktora UP-a odbili su da budu novi direktori, pa samim tim nije bilo potrebe da dajem ostavku jer je Brđanin ostao na funkciji”, rekao je Sekulović.

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da je na Cetinju moglo da dođe do upotrebe vatrenog oružja s mogućim prelivanjem nemira na ostatak Crne Gore, te da su takve bile procjene i Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Kad je u pitanju audio-snimak na kom se čuju pucnji, Sekulović je saopštio da su čaure pronađene.

“Tu bih se zaustavio, jer bi sve mimo toga što bih kazao bilo neozbiljno, a moguće i nezakonito s obzirom na to da su u toku istražne radnje. Pustimo nadležne da odrade svoj dio posla”, rekao je Sekulović između ostalog.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Katarina
Gost
Katarina

Kako pravo zboriš tako ti bog pomoga!

oooo
Gost
oooo

Ko sve danas prica o savjesti?!?!?!?!

Levis
Gost
Levis

Naoružani ljudi u manastiru,namješteni molotovljev koktel.Šro ne uhapsite čovjeka kada vidite ko je?Nećete svoga..Akcija sa helikopterom je čist amaterizam koji je iiztboksovala crkva ,a vi nevoljno prihvatili.Šta bi bilo da su se digla tri-četiri drona iznad Cetinja?Katastrofa.

Houo
Gost
Houo

Sad pricas? Gdje si bio uoci ustolicenja i na sam dan da se oglasis?

Bubulj
Gost
Bubulj

Sergej Sekulovic je vazda isticao i dicio se sto je crnogorac a nema mu po kome doc da bude los.

Sherlock Holmes
Gost
Sherlock Holmes

Kakav Crnogorac? “Dualnog” identiteta kao Đorđe Radulović? I Krivokapić veli da je Cena Gora svima nama majka samo što je njemu milija maćeha od majke.

Sherlock Holmes
Gost
Sherlock Holmes

Savjesti nemaš pa ti je lako bilo postupiti po njoj.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

E moj ministre,, sa kim si takav si” Crna Gora je okupirana a izvršioci su spc i domaće, posrbice, skupština i vlada Crne Gore potpumognute Vučićem.
Živjela Crna Gora II Belveder!

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Nije Batistuta loš nego je u lošem društvu.

Pastrmka
Gost
Pastrmka

Svaka čast Sekuloviću,onamo bi svako normalan kome je stalo do svoga naroda odustao …kaja ce se oni i te kako ….
Da je vječna CG

Njegoš
Gost
Njegoš

Jesu li audio čaure??

Jadranka
Gost
Jadranka

Citala sam da je mozda ta pucnjava sto se cuje na snimku ustvari tkz senlucenje iz pistolja, zar I u tom trenutku nije mozda neki ubaceni provokator namjerno to uradio (drugovi onih sa molotovljevim koktelom) kako bi natjerali policiju da na drugaciji nacin reaguje na Belvederu

Send this to a friend