Politika

Šest kadeta položilo zakletvu

U Ministarstvu odbrane danas je održana svečanost povodom polaganja zakletve šest kadeta Vojske Crne Gore koji se školuju na vojnim akademijama u inostranstvu. Zakletvu su položili kadeti Danilo Lalić, Mitar Šimun, Milivoje Lončar, Filip Ćorac, Danilo Joksimović i Nikola Đurović, koji se školuju na vojnim akademijama u Hrvatskoj, Grčkoj i Italiji.

Svečanosti su, pored roditelja i kadeta, prisustvovali generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov i zamjenik načelnika Generalštaba, brigadni general Rajko Pešić.

General Pešić je istakao da je polaganje zakletve jedan od najupečatljivijih momenata u karijeri svakog vojnika, po čemu se prepoznaje časna i uzvišena vojna profesija.

On je dodao da u životu mladog čovjeka predstavlja veoma važnu i veliku odluku opredjeljenje za oficirski poziv i školovanje na inostranim vojnim akademijama.

“Oficirski poziv je profesija, ali i stil života koji podrazumijeva snažan karakter, upornost, istrajnost, odgovornost i preciznost”, naglasio je general Pešić.

On je kadetima poručio da iskoriste što bolje svoje školovanje na akademijama, kako bi se u Crnu Goru vratili naoružani znanjem i vještinama i potpuno spremni stupili na početne oficirske dužnosti u Vojsci Crne Gore.

Send this to a friend