Politika

Simović: Pobjeda DPS-a na izborima 2016. legitimna i legalna

Pobjeda Demokratske partije socijalista na izborima 2016. bila je legitimna i legalna, te kao i na prethodnim izborima, bila je iskaz demokratske volje građana Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i funkcioner DPS Milutin Simović, odgovarajući na pitanja novinara nakon prezentacije Programa podsticanja projekata u vodoprivredi za 2019. održane u Lješanskoj nahiji.

“Tu nema nikakve dileme. Jučerašnja odluka ASK-a je znak da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i dokaz da je Zakon jednak za sve. Prema tome, prekršajna prijava, koja razumijem slijedi, i kazna DPS-u, kao i svim ostalima koji ne ispoštuju elemente Zakona o finansiranju političkih partija“, dodao je Simović.

<<<ASK: DPS prekršio zakon, biće novčano kažnjen, u budžet da vrati 47.500 eura<<<

Na pitanje da li je i za njega tehnički propust to što Slavoljub Stijepović nije prijavio partiji donaciju od 47.500 eura, Simović je kazao da ne zna konkretno u tom slučaju, ali da vidi da bi mnogi željeli neke prijeke sudove u Crnoj Gori, nezavisno o kom se zakonu radi.

“Insitucije će i u odnosu na to pitanje dati odgvor i ne bih ništa prejudicirao“, kazao je Simović.

Novinare je interesovalo i da li je moguće da vrh DPS nije bio upoznat sa donacijom koju je dao visoko pozicioniran funkcioner te partije.

„Stijepović je dao svoj iskaz, tu ne bi ništa dodavao, ni oduzeo“, naglasio je Simović.

Podsjetimo, ASK je juče saopštio da je zbog utvrđenih nepravilnosti u izbornom procesu protiv DPS-a pokrenut postupak za izricanje maksimalno zakonom predviđene sankcije do 20.000 eura, a zatražen je i povraćaj 47.500 eura u budžet Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Nevjerovatno…svi iz DPS pukli…priznali da su kupovali glasove ali to je legalno…to je ono kad uhvate lopova koji kaze nisam kriv i drugi kradu pa ništa…u sto nam se život pretvorio od ovih paklenih izroda skupljih tikva

.....
Gost
.....

A, jes, kad ti velis ! Legitimno I legalno ste uzeli pare od “odbjeglog kriminalnog bankara”, kojem sad hocete da sudite zato sto se bavio kriminalom u vrijeme “drugarstva”, pa lijepo sa tim “legalnim” parama “legalno I legitimno” kupili glasove ! Svaka vasa pljacka je “legitimna” za vas

Gandalf
Gost
Gandalf

Kako da nije. Samo sto ste svaki glas platili.

JaviSe
Gost
JaviSe

Mene je jasno da cemo Djukanovicima uzet pare, imovinu, centrale i banku. Simovicu cemo krave i volove?

JaviSe
Gost
JaviSe

U subotu u setnju makar nesto kalorija izgorit.

JaviSe
Gost
JaviSe

Nesposobni dk je potplacivao dps da bi bez konkurencije uzimao fabrike, bolnice, nekretnine. Drzava opljackana. Mizete li zamislit da su ove ustanove preuzele korporacije koje bi napravile uspjesne i profitabilne firme. Koliko bi novca bilo za akcionare jer bi skocile dividende, pdv za budzet, novca za PIO i zdrastvo, finansije… vece plate nastavnicima, cinovnicima, cistacicama-vece penzije. Pare za slanje bolesnih… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Ko o čemu….o poštenju…što je simovic definicija poštenja….gdje ti trči zar ne vidis da su ti se drugovi povukli i cute od srama a ti glavom u trnje…zalud ti taj badanj…🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🤑

Vojo
Gost
Vojo

Neka simke neka ti to.!.!!!!

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

dobro Milutine bate….ukapirali smo …..glasas dps….🍺

CPC ZELENAS
Gost
CPC ZELENAS

Sram vas bilo i stid,dok je i jednog Crnogorca zivog…Iskoristiliste najveceg DOMOLJUBA Crne Gore i CPC Knezevica koi je milione ulozio za nasu Suverenu drzavi i njenu Svetu CPC sad ga sutnuli i vi pricate o postenim izborima 2016

Sto
Gost
Sto

Sve vam je džabe, došao vam kraj!

Zbogom razumu
Gost
Zbogom razumu

Visoki funkcioner DPS-a uzima od njihovog tajkuna 97.500 eura, od toga 47.500 dijeli aktivistima DPS-a, ASK to konačno potvrđuje, ST podiže optužnicu protiv Stijepovića, Đukanović na konferenciji za štampu priznaje da je Knežević “dao koliko je dao” i sad Simović izjavljuje da je pobjeda DPS-a ostvarena na ovakav način “legalna i legitimna”. Blago rečeno, ja se stidim ko je potpredsjednik… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

I ja se stidim sto mi drzavu vode🐂🐃🐎🐂🐂🤑

Pjer
Gost
Pjer

Institucije nego sta

JaviSe
Gost
JaviSe

Padaj Milo i nepravdo narod ti je sudnji cas…..

Car
Gost
Car

Pa je li vam bolje da cutite i da nista ne pricate,kako vas bar malo,al samo malo nije sramota vise!?

Kokošnjikov
Gost
Kokošnjikov

Dovedite mi di keja

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Legalna i legitimna kad bi se zezali.

Ljuta
Gost
Ljuta

Gdje ti je stan u BG simovicu ko živi u njega?

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Tu priču ministre mogu jedino da popiju vaši sigurni glasovi.Oni su ponosni na vaše pobjede,manipulacije,ucjene.Monstruozne tehnike svadjanja i dijeljenja ovoga naroda.Njima nije ni stalo oćete li vi šklapati, nego koliko će te im pljusnuti. U svakoj iole normalnoj zemlji vi kao vlada i predsjednik bi ste bili u ostavci, već sada,zbog nivoa afera i špekulacija.To se poštovani ministre zove odgovornost.Kako… Više »

Nemaveze
Gost
Nemaveze

I od toga ko je na vlasti uopste ne zavisi oce li bit drzave, to je zavrsen proces, medjunarodna zajednica je priznala cg i nema vise price o nekim novim savezima ili ujedinjenjima. Svaka druga prica je zamlacivanje naroda ! Sto se tice srbije ona je jedva sacuvala i ove granice a sto se tice velike albanije oni su potrosili… Više »

Nasmjenu
Gost
Nasmjenu

Kao da je vazno ko ce pobijedit na izbore, sve ce ostat isto jedino je normalno da neko nije cijelog zivota na vlasti ka tito poslije rata…

🧠 Eliminator
Gost
🧠 Eliminator

Cista koliko ti je i osmijeh iskren 🤐

Eku
Gost
Eku

Blize se Parlamentarni izbori, dako ljudima pomognete sta, posebno je u Niksoc katastrofalno stanje

Ljuta
Gost
Ljuta

Ali su bolje zasluzili ti nikšića…iseljavaju se u primorje radi okupacije….

Enee
Gost
Enee

Lako je kad imate za protivnike čiča dražin front , uraše i kravataše, i onr jake stranke dvije marka milačića i gorana danilovića xaxaxax

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Svaka ti čast Milutine. U novu izboru pobjedu. Prvo treba kontrolisati okle pare ovima što su dijelili po 200 eura tablet i majice da glasaju DF. okle im pare. okle im pare da ruše državu. šta treba da ćutimo i da gledamo kako nam ruše državu. neće se to desiti.

Vaše ime Termin
Gost
Vaše ime Termin

Onda izađi na balkon i deri se.

|rrrrrrt
Gost
|rrrrrrt

Mene su u DPS dali samo 100e. Rece li to i tablet dadnu?

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

E zamisli da si iz Niksica i za Mila, grada kojeg su najvise opljackali i poharali, nekadasnjeg industrijskog giganta ne samo odje no i u Jugoslaviju, na desetine najjacih fabrika, pojedini radnici jos cekaju zaostala primanja…

Ljuta
Gost
Ljuta

Eto vidjeh mila da krade pa i ja počeo
…mene hapse njemu se klanjaju….e PAMETI

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

još jedna izborna pobjeda 2020. opozicija je spremna za još jedan izborni poraz. samo malo dižu prašinu da mogu ponovo da ne rade i da primaju plate ka i do sad. pa se vrate malo u skupštinu da putuju pa ponovo kao protestuju da ne bi radili. stara priča. najgori su ovi što laju po portalima u vjetar…

Alenka
Gost
Alenka

Taj film više gledati nećeš

|rrrrrrt
Gost
|rrrrrrt

Pušemo i hučimo ka vjetar a vi sirak tužni bez idje ikog

Gaeta
Gost
Gaeta

Kako da ne.Svaki put ste se služili prevarama i kupovinom glasova.Nijesmo zaboravili slučaj Draga Đurovića iz Nikšića.Toga ima još mnogo. Da li se stidite ?

Govedinka
Gost
Govedinka

E ovo je “nečojski, neljudski i nesojski”!

Ljuta
Gost
Ljuta

Ali je unosno

1000 miliona de
Gost
1000 miliona de

Po tim selima petoro u porodicu svi po pedeset eura mogu sijena kupiti ili drva znaši što je to za njih.

Ljuta
Gost
Ljuta

I podgoričani koji glasaju DPS kupuju cijeni od tih 50e

HNB
Gost
HNB

Mi Krivokapnici javno demantujemo da je iko od nas kritikovao rukovodstvo DPS putem komentara na sajtu CDM kao sto smo i uputili g. Krusa. Da bi sprijecili buduce nesporazume, od sada bratstvo nosi samo nokie 3410 bez upotrebe pametnih telefona.
P. S. Kompjutere ne koristimo.

Nokia 3410
Gost
Nokia 3410

Šta je ovo, braćo mila? Sprdate li se?

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa vi krivokapić i ne koristite ni mozak a kamo li kompjutere….cim vam je Ranko najpametniji

1000 miliona de
Gost
1000 miliona de

Opet će dps sve kupiti. Znate li koliko ih ja znam sto glas prodaju za 50 eura najmanje hiljadu osoba. I to iz niksica.

Tunjel Budoš
Gost
Tunjel Budoš

Mnogo je Dejo 50€. Tarifa je 20€.

Uraaaaaa
Gost
Uraaaaaa

DPS kida !

aaaa
Gost
aaaa

Ne, ne,… Ne priznajemo.
Nije se mogla kupiti pobjeda za 47000e.
Trebali ste da sinimite i objavite svaku kupovinu glasova u CG, pa onda da razmislimo da li da priznamo.

Vase Ime
Gost
Vase Ime

Ako Milo da ostavku mjenja ga Brajevic?
Znaci prvo da se sprijeci takva sramota i da se Gvozdenovic izglasa za predsjednika skupstine. Hahaha

1000 miliona de
Gost
1000 miliona de

Malo morgen.

Pojma nemam
Gost
Pojma nemam

Dobro ste je unovcili a nama penzionerima2%

Vase Ime
Gost
Vase Ime

Ovako. Polazemo nade u funkcionere DPS i vlade da odrade svoj posao i maknu ove. Ako ne neka Dusko racuna na raspustanje vlade.

Cetinje
Gost
Cetinje

Ahahaha

brkoo
Gost
brkoo

Još jedan evro patriota što voli Crnu Goru do poslednjeg evra.

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Vojvoda od Krtole precesto istupa u javnost u zadnje vrijeme…da li se ovo priprema neki korak naprijed ?? Da nece Lomi da ga poturi umjesto “crne kutije”

Dk
Gost
Dk

KAO SVE DO SADA ŠTO VAM JE LEGITIMNO I LEGALNO FUKARO SJEVERNJAČKA

Mina
Gost
Mina

Simovic se ruga zdravom razumu,narocito kada hvali Agenciju za antikorupciju.DPS nikad nije mogla da ima vlast bez manjinskih partija,i to oni dobro znaju.Zato i igraju na kartu nacionalizma,jer je ti njihov teren na kojem yvijek pobjedjuju,po principy ,zavadi pa vladaj.Konsrantno plase manjinske narode sa cetnicima,odnosno,u njihovoj iinterpretaciji srbima,i to je to.I opet ce,ukoliko se bosnjaci ne dozovu pameti i ne… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

A vi šti mišljenja dobijate od Putina preko AV. Kad shvatite da vojvoda od bureka i koljenice igra za Milov tim biće vam jasno zbog čega su nesmjenjivi.

Dragutin
Gost
Dragutin

Opet mi se zagusla kad te vidim.

irvas
Gost
irvas

Vrijedni ,,domacin” koji je izdasno ostetio Crnu Goru.

Rolex
Gost
Rolex

Zar je moguce da je ovaj na slici i dalje ministar,prica nebuloze i vrijedja razum crnogorskih gradjana.Savijet DPS-u pod hitno osloboditi se ovih vjecnih kadrova,u protivnom DPS nema buducnost,a i nema ulaska u EU,eto toliko!

Vase Ime
Gost
Vase Ime

Institucije rade posao, a DPS spominje ko da nije njegov posao. BRAVO SIMOVICU!

Vase Ime
Gost
Vase Ime

Da vidimo DF davo tablete, DPS pare….. Mmmmmmmmmm. Malo teze Simovicu. To sa kravama i zitom i da se previdi jer se upakuje raznim donacijama, fondovima, socijalom. Ali ovo je urusavanje zakona, ustava, izbornog procesa, demokratije, republike i drzave. O ovome ce ustavni sud odlucivat na kraju dace neko tuzbu ako VDT nece da brani drzavu. Pa ustavne sudije na… Više »

Radenko
Gost
Radenko

Pa dobro ASK je uradio svoj dio posla, da vise ne slusamo kuknjave ovih iz opozicije i NVO sektora, nego odje se najmanje prica o tome da i Dusko mora da odgovara za ono za sta se tereti a ne samo sto se Migo zbog koverte spominje!

Samo polako
Gost
Samo polako

ASK je samo načeo, sad sudovi, istrage, krivci, posljedice…?!

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Ja ne znam sto ne priznate…fino kazete: brate kupovali smo glasove…svi to znate…i opet cemo sve dok nas tuzioci i sudovi ne diraju…mozete li nam sto…ne mozete…kupujte i vi…
P.S. treba bjezat iz ovoga tamnog vilajeta…

Peka
Gost
Peka

Samo mi je žao što ovog simovića nisam fotografisao kada je u zagrljaju darka šarića proslavljao pobjedu dps-a u municipijumu u pljevljima, no neko sigurno i ima to. Tada je šarić finansirao izbore, čak ih i kontrolisao sa svojim mnogobrojnim obezbjedjenjem. Ogroman broj ljudi je bio svjedok tome.

Goran
Gost
Goran

A sta ste se sad uhvatili svi slucaja Miga Stijepovica?? Covjek je rekoa sta je imao, tuzilastvo je tu radi svoj posao, samo se nadam da se konacno dovesti pred pravdu glavna osumnjicena osoba Dusko Knezevic!

Miladin
Gost
Miladin

Ako nastavi Duško ovako, mnoge će dovesti pred pravdu prije njega.

Slavko
Gost
Slavko

Nikad Crnogorci nece glasati ove iz opozicije, kad vidim sta sad radi i cime se sluze sram ih bilo, i te 2016. godine su svasta radili i surovali sa Rusima i sa istim Knezevicem a ne sad da ne rade! Ovoj CG ne trebaju ljudi koji bi je u gori polozaj doveli nego ljudi koji je vucu naprijed i koji… Više »

Vase Ime
Gost
Vase Ime

Ne moramo glasat opoziciju. Mozemo DPS. Ali pojedinci moraju da idu. Morat ce se pokrenut funkcioneri DPS da obave posao jer ako krenu institucije da valjaju DPS razbucace ga u 97500 komada

kakodane
Gost
kakodane

Svaki put kad neko iz DPS-a govori o državi u džep mu je KOVERAT UKRADEN OD DRŽAVE.

Dragutin
Gost
Dragutin

Dobro je kad vidiš i šta ovi iz pozicije rade i čime se služe… I nikog nizašto ne treba bit sram bez ove iz opozicije. Viteštvo je ponijet sto hiljada u Zetu. Viteštvo je potpisat sinu koncesije na naše rijeke. Viteštvo je kad cijelo pleme iz džempera pređe u milionere s plate, stisne se valjda čeljade i prištedi. Vitestvo je… Više »

Bosko
Gost
Bosko

Nego sta je nego legitimna i legalna, jer ko bi glasao tada da nam drzavu uzmi ovi iz opizicije?? Niko zivi, i to sto su te godine glasali bili su ljudi koji su dobili pare a ne zato sto su sami htjeli!

Jovan
Gost
Jovan

Ne znam zasto se odje samo prica o Migu i toj nekoj koverti, kad je ista opozicija primila vise para nego sto je Migo navodno uzeo od Knezevica!

kakodane
Gost
kakodane

što lažeš? đe su snimci? jedino su političari DPS-a snimljeni kako kradu pare.

Dunif
Gost
Dunif

Propalo se kad ovaj mora da vadi DPS. Znači da su u potpunom haosu

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Pobijedili smo 2016. i pobijedićemo i 2020. Pobijedićemo sve one koji bi da sruše sve ovo što smo gradili. Šta tu ima čudno. A gubiće oni koji gube već decenijama i gicaju se poslije što ih narod nije glasao da sruše državu

Peka
Gost
Peka

Šta si to gradio, mrčo?

Samo polako
Gost
Samo polako

Nije taj ni bio u Crnoj Gori, Peka, odavno ne radi a penzija daleko. Ponekad mi ga je žao.

Pobjeda
Gost
Pobjeda

Neke pobjede, ubrzo budu pirove pobjede. Ovo su krasni dani za opoziciju. Ovo treba pustiti da malo traje. Da se nauzivamo u agoniji drpsa. Posle kad se preuzmu funkcije, bice puno posla. Treba procesljati i istrijebiti kancelarijske pacove, i na njihova mjesta dovesti sposobne ljude iz sadasnje opozicije. A drpsovce pustiti da 30 godina grebu na vratima institucija. Mozda bude… Više »

Agnostik@
Gost
Agnostik@

A što je Milutin zagrizo pa bog,oće uporno da nam silom ućera istinu.

Navika pusta
Gost
Navika pusta

I njemu je tako ućeruju!

Ostavke
Gost
Ostavke

Taman kao sto je i koverta legitimna i legalna. Gradjane izvodite na izbore koji su unaprijed rijeseni. Bez obzira ko koga glasa, ovo je ponizavanje svih glasaca. Jer gradjanin zivi u uvjerenju da je on svojim glasom nesto doprinio. Sramno. Skupstinsku vecinu nijesu izglasali gradjani vec koverta, pa i vlada koju je izabrala takva Skupstina nije legitimna i legalna. Da… Više »

pilot
Gost
pilot

Tako je!! Svi izbori koji su do sad odrzani od sticanja nezavisnosti su bili fer i oslikavali su volju naroda! O tome najbolje govore izbori 2016.godine, gdje su vjeciti gubitnici unaprijed znali da ce da izgube jer su i sami svjesni da nemaju veliku podrsku, pa su pribjegli drugim sredstvima i planiranju drzavnog udara, da nasilnim putem sruse vlast, jer… Više »

Terminator
Gost
Terminator

U sjenci tzv. Državnog udara i zabrane internet komunikacije,ne postoji način da se takvi izbori proglase legalnim i legitimnim. Obućaru,ne dalje od cipela. Simoviću,ne dalje od krtole.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ovo se zove taktika dobrog i loseg policajca .prilikom ispitivanja jedan ti se postavi kao los pa onda dodje drugi koji ti je dobar i izvuce sve informacije za krivicnu prijavu i ode ti u zatvor.stare tehnike.gradjani ne budite ovce za sisanje.svi na proteste kad budu.

Milica
Gost
Milica

Tako mi časti i obraza!

Brajo pošteni
Gost
Brajo pošteni

To je plagijat!

Doca
Gost
Doca

Treba da se stidite!!!
Nismo stoka..

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Apsolutno !!!

Ranko
Gost
Ranko

Bila i bice kao i svaka naredna!!!

Jovanka
Gost
Jovanka

Kako se Simke istice ovih dana, ne misli o penziji izgleda…Ja ne znam koja je muka na ove ljude da se ne zasite vise iste price, izgleda oni kuci nemaju sto da cine…

Dino
Gost
Dino

Čekaj, je li DPS zaista isturio Simovića da bude udarna pesnica i odbrana u ovom moralnom potopu? Šta je sa Miškom koji je do sad (uspješno) vadio fleke?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

I on se znoji, otišao je u Italiju da mu izmjere pritisak, o tvome trošku, Dino!

micko
Gost
micko

Ovim je samo dokazano da su institucije nezavisne i samostalne u vrsenju svojih poslova i da smo svi jednaki pred zakonom! Ovo je samo jedan izolovan slucaj, koji je regulisan u skladu sa zakonom

Govedinka
Gost
Govedinka

A afera Snimak, a rokovnik one …?

Milutin
Gost
Milutin

A micanje Pajovića i poturanje Brajovića?

Terminator
Gost
Terminator

I misliš da ti neko vjeruje?

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Ma kao da ko sumlja u to.Naravno da je legitimna i legalna.

Krnja Sindjina
Gost
Krnja Sindjina

Krnja, Sindjina, koverta Skupstina legitimna. Hahahahaha.
Kopirajte ove izjave, pa ih pustite za godinu dana. Da vidite kako ce smijesno djelovati.

Brajobrabonjak
Gost
Brajobrabonjak

Sumlja hahahah

Prc CG
Gost
Prc CG

Domovnicu za vas je svaka legalna,a svake izbore ste pokrali!!!!!

Istina.
Gost
Istina.

Kakva je to idiotska prica opozicije sa tih izbora. Navodno dps kupuje glasove, a posle namjesta drzavni udar. A jel? Ako kupuju glasove, onda moraju zeljeti da izbori budu legitimni, a oni koji su izvrsili drzavni udar su znali da ce to uticati na legitimnost. Zna se ko zeli zadnju deceniju da izbori budu nelegitmni jer ne mogu da se… Više »

micko
Gost
micko

Opozicija nam nije ni vrijedna pomena, zbog nedovoljne sposobnosti u vrsenju javne funkcije, nedostakak liderstva i preduzimljivosti.. Vjecitim gubitnicima i odgovara da plasiraju ovakvu pricu o namjestenim izborima, mora se nekako opravdati neuspjeh

Udar
Gost
Udar

A ko je montirao drzavni udar, jos nije presudjeno. Mozda bude da onaj ko prvi vikne drste lopova, bude lopov. A! Kad se svrgne diktatura, neovisni sud ce donijeti neovisnu odluku, zasnovanu na cinjenicama, pa ce se tada znati ko je rezirao sve ove drzavne udare. Pred svake izbore po jedan drzavni udar. Sta vam bi sa Orlovim letom. I… Više »

Oktopus Sojic
Gost
Oktopus Sojic

Mozda iz vasega ugla legitimna, ali legalna nikako… Uostalom kao i svaki do sada izbori…

RelaxTeam
Gost
RelaxTeam

Obratno

Send this to a friend