Politika

Krapović: Vanredni izbori časnije rješenje od prinudne uprave

Predsjednik SO Budva Đordjije Vujović odložio je današnje skupštinsko zasijedanje za ponedjeljak, 9. jul u 10 sati, zbog, kako je naveo, zahtjeva Crnogrske, čiji su odbornici inicirali odlaganje sjednice, pozivajući sve relevantne političke aktere u Budvi da učestvuju na okruglom stolu vlasti i opozicije o stanju u Budvi i načinima izlaska iz krize budvanske vlasti.

Sjednici nisu prisustvovali ni odbronici DPS-a, SD-a, kao ni nezavisni odbronik Stevan Džaković.

Vujović je kazao da je predstavnicima crnogrske komunicirao i usmejeno, te da mu je potvrđeno da će unutar ove partije doći do konkretnih razgovora vezano za sjednicu.

“Koliko sam ja zaključio odbornicima Crnogorske je u interesu da se ova sjednica održi, odnosno da ne dođe do uvođenja prinudne uprave”, istakao je Vujović.

Inicirani sastanak svih političkih aktera u Budvi od strane Crnogorske planiran je za četvrtak, kako bi razgovrali o mogućim načinima prevazilaženja krize budvanske vlasti, kazao je predsjednik ove partije Dragan Ivančević.

“Tražili smo odlaganje sjednice jer smo bili u saznanju da aktuelna vladajuća koalicija neće obezbijediti većinu za funkcionisanje skupštine. Planiramo da jasno i precizno iznesemo naš program i tražimo manjinsku podršku za isti. Smatramo se sposobnim da obezbijedimo normalno funkcionisanje, ukoliko još 14 odbornika prepozna to”, naveo je Ivančević.

Današnje odlaganje sjednice predsjednik opštine Budva Dragan Krapović vidi kao dobar put za dovođenje trenutne sitacije u regularno stanje i eliminaciju mogućnosti prinudne uprave.

“Za sve nas, i za građane Budve bi bilo poniženje da se uvede prinudna uprava. Ovoj upravi takvo nešto nije prihvatljivo i nadam se da tako nešto nećemo dozvoliti. U svakom slučaju, vandredni izbori su časnije rješenje od prinudne uprave”, istakao je Krapović.

On je istakao i da je moguća opcija formiranje nove većine, što nije nelegitimno, međutim eventualno u nekom istom krugu. Ukoliko se desi da Džaković ili bilo ko drugi iz vladajuće koalicije pređe i glasa sa DPS-om, to bi bila politička korupcija.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković nije se pojavio danas zbog, kako je kazao samoinicijativne odluke Dragana Krapovića da potpiše poravnanje duga od šest miliona eura sa kompanijom WTE, zbog toga što planiraju da usvoje cijenu vode koja je duplo skuplja za pravna lica, kao i zbog još nekoliko odluka koje su diskutabilne iz poznatih razloga…

Šef odborničkog kluba DPS-a Marko Vuković kazao je da bi poslije današnjeg neodržavanja sjednice predjedniku skupštine i predsjedniku Opštine Budva trebalo da bude jasno da ova vlast više ne postoji, te da u novi izbori najbolja opcija za Budvu.

Šef odborničkog kluba Demokrata Mijomir Pejović nada se da će Crnogorska u narednih sedam dana predočiti konkretne predloge, te da će u ponedjeljak nastaviti sjednicu SO Budva. Pejović ističe da smatra da uvođenje prinudne uprave nikom ne odgovara.

Predsjednik OO SD Petar Ivković kazao je da je odlaganje današnje sjednice bilo potpuno očekivano, dodajući da su izbori 2016. godine formirali jednu nemoguću koaliciju.

Podsjetimo, sjednica 16. SO Budva odložena je za ponedeljak 9. jul sa početkom u 10 h u novoj skupštinskoj sali, a ukoliko se ne održi mogući ishod trenutne političke situacije je uvođenje prinudne uprave ili raspisivanje novh izbora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivanka
Gost
Ivanka

Moja podrška za SDP, jer su najbolje radili u ovoj vlasti.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Samo novi izbori spasavaju budvu.

Gaga
Gost
Gaga

Ko o cemu .. oni o casti i postenju..

Anon
Gost
Anon

Kakvo licemjerstvo. Nemate problema da crnogorska iz opozicije predje u vlast ali Dzakovic ne smije sa dpsom. Odlika crnogorke opozicije. Djon od obraza

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pa nemoze da raspise izbore . Za to treba kvorum. Mada mi se cini da izbore lokalne raspisuje predsjednik Crne Gore .

Pecicanin
Gost
Pecicanin

Purko želi fotelju po svaku cijenu. To je obraz i čast današnjih dušebriznika, prodajem vjeru za večeru. Pukni ….. načetvoro.

Ve$a
Gost
Ve$a

Cerajte demagoge cetnicke sa vlasti

Doktor za mozak
Gost
Doktor za mozak

Ve$u pred njima.

kamper
Gost
kamper

zbog ove gungule niko ne priča nedjela koja radi vlast u zadnjim trzajevima!! novinari malo istražujte!”!

Rolex
Gost
Rolex

Ma cus “crnogorske” ma tu nema c od crnpgorske…..sve konvertiti…uzas!

NaDa
Gost
NaDa

Bolje Purko nego Carević.

Zacudjena
Gost
Zacudjena

Bolji je Purko za potapanje kupusa

Doktor za mozak
Gost
Doktor za mozak

Može mu glava za kacu od 500 kg.

Опозиција
Gost
Опозиција

Расписати изборе! А не да вас уцјењује овај билмез.

Send this to a friend