Politika

Sjednica SO Budva ponovo odložena, Džaković napustio salu

Foto: RTV Budva

Sjednica Skupštine opštine Budva, koja je trebalo da se održi danas, ponovo je odložena jer je nezavisni odbornik Stevan Džaković napustio skupštinsku salu.

Ne slažući se sa predloženim dnevnim redom, Džaković je naglasio da misli da u pojedinim odlukama ima organizovanih krivičnih djela, prenosi RTV Budva.

Kako je kazao, izvršna i zakonodavna vlast danas nemaju nikakve razlike u odnosu na one protiv kojih smo se borili prethodnih godina.

“Sumnjive su odluke o naplati komunalnih usluga za vodu, protivustavne i protivzakonite. Da li smatrate da predlagač odluka, odnosno direktor treba da ima krivičnu odgovornost, jer se ovom Odlukom predvđiaju duplo veće cijene vode i komunalnih usluga za privredna lica u odnosu na građane, što je protivzakonito?”, pitao je Džaković.

On je podjsetio na obećanje da će se u martu na republičkoj Skupštini naći na dnevnom redu Zakon koji je trebalo da se uskladi sa Ustavom da poslanike i odbornike biraju građani.

Džaković je pozvao poslanike DF-a i Demokrata da potpišu do predsjedničkih izbora predlog Zakona koji su dobili.

Za Džakovićem su izašli i odbornici Crnogorske, DPS-a i SD-a, nakon čega nije bilo kvoruma za održavanje 16. sjednice.

Predsjednik SO Budva Đorđije Vujović kazao da je razočaran stavom Džakovića, naglašavajući da su njegova vrata uvijek otvorena za sve odbornike, navodeći da predloge koje Džaković ima nije iznosio do današnje sjednice.

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović kazao je da je potez Džakovića jako neozbiljan, i naveo da smatra da je primjereno pozvati ga da vrati mandat.

On je kazao da su uvijek spremni za nove izbore i najavio da će se u narednim danima vidjeti šta će se raditi.

Šef odborničkog kluba Demokrata Mijomir Pejović kazao je da očekuju da Džaković vrati mandat ili da pokrene proceduru skraćivanja madnata.

“Nećemo dozvoliti da neko građane i opštinu Budvu drži kao taoca svojih neostvarenih želja i ambicija”, istakao je Pejović.

Pejović navodi da su važne oduke za pripremu turističke sezone bile na dnevnom redu, a da oni koji su izašli sa sjednice, ne želeći da svojim prisustvom omoguće smanjenje cijene smeća nanose veliku štetu građanima i privredi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

cetnici i Budva…bruka i sramota….Uzas ko vlada Budvom?…

Maja
Gost
Maja

Nesposobnije vlasti nije bilo.Najbolji za sebe. Nikad vise moj glas Demokratama.

Ivo
Gost
Ivo

Krapovicu pri kraju mandat. Pa bi nove izbore..

Drug
Gost
Drug

A sad da zažmurimo i da zamislimo, kako bi ova interesna grupa, vodila državu. Zaboravio bi se kosovski suzavac. Kod nas bi sa pancirima dolazili u Skupštinu.

konevolicrno...
Gost
konevolicrno...

On trazi, manje-normalne takse za potrosenu vodu, za sva lica po istom cjenovniku, a ovi ga pozivaju da vrati mandat.Nema gradjana,ni blizu kao sto su bili nasi stari,inace bi se znalo ko treba da vrati mandat.

Ljuta
Gost
Ljuta

vecina odlucuje ili samo djakovic?

Send this to a friend