Politika

Sjednice budvanskog parlamenta ubuduće pod šatorom

Nakon dobijanja detaljnih informacija od Instituta za javno zdravlje, predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović odlučio je da se ispred zgrade Opštine Budva podigne šator površine 700m2. Na tom mjestu će 29. maja biti održane sjednice lokalnog parlamenta. Postavljanje šatora počelo je danas, prenosi RTV Budva.

“Tražio sam pojašnjenje od IJZ, kao i DZ Budva, prije sedam-osam dana, a gledajući da se ispoštuje razmak između odbornika i samih učesnika rasprave. To je nekih deset kvadrata po jednoj osobi. Takođe, uzeo sam obzir činjenicu da smo dužni, shodno članu 121 Poslovnika, da obezbijedimo i prisustvo javnosti i uživo emitovanje prenosa. Odlučio sam da se sjednice održe ispred zgrade Opštine i za to će u narednih par dana biti obezbijeđen adekvatan prostor. Stvorićemo sve pretpostavke i uslove da se ispune preporuke IJZ”, istakao je Radović.

Na pitanje da li je šator bio idealno i jedino rješenje, šef lokalnog parlamenta u Budvi smatra da je to bilo jedino optimalno rješenje.

“Iz razloga što nismo bili u mogućnosti da obezbijedimo javni prenos na nekim drugim lokacijama. I te lokacije nisu ispunjavale kvadraturu, i samim tim bile bi dosta skuplje nego što je ova danas, jer ćemo dosta opreme iskoristiti iz naše postojeće sale Skupštine opštine Budva”, pojasnio je on.

Šator će biti postavljen na prostoru od 700m2, a prema riječima predsjednika SO Budva, građane košta između 8,300 i 8,400 eura. Skupštinskom zasijedanju prisustvovaće 70 ljudi.

“Očekujem da će biti jedna konstruktivna rasprava. Kao predsjednik Skupštine, o čijem razrješenju će se raspravljati, ne želim da bježim od te rasprave nego, naprotiv, očekujem veoma dinamičnu i konstruktivnu raspravu u narednom periodu”, zaključio je Radović.

Za petak su zakazane tri sjednice. Na prvoj će se, od 10 sati, diskutovati o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti, a potom će, u 12 časova, uslijediti sjednica povodom inicijative Crnogorske za smjenu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića. Nakon toga, lokalni parlament izjasniće se, s početkom u 14 sati, i o inicijativi za smjenu predsjednika Krsta Radovića. Tu inicijativu podnijeli su odbornici iz redova DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mima
Gost
Mima

Kad čovjek malo bolje razmisli, vi i niste za bolje!

Marvo
Gost
Marvo

Dali ste papire izbjeglicama iz Bosne i raseljenima sa Kosova i od Budve napravili isto sto i sa H.Novim.Crnogorci u tim gradovima su ugrozeni.Vrijeme je da DPS preuzme kormilo grada Budve.

Milan
Gost
Milan

U Budvi da si ti ziv i zdrav najvise je Niksicana,Beranaca, Mojkovcana 😂🇲🇪

I HAVE
Gost
I HAVE

Dps i crnogorska su nova vlast u BD

vjecna da je
Gost
vjecna da je

10 000 eura za kinesku satorcinu …..sramota sto sve covjeku moze da padne na pamet da bi se borio za vlast ….jos da pjeva ceca beca i ostala djeca ….3 kvadrature nekog stana za siromasnu porodicu …bruka za metropolu turizma

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Toliko o Velikoj vlasti, što učinješe od ovoga grada! No, na svu sreću pjevat ćemo onu staru a novu “Došlo doba da se rastajete”

Beranac
Gost
Beranac

U sta pretvorise Budvu sve im prosto bilo, Guca, vasar.. piiii

Tggss
Gost
Tggss

Šator u skladu sa mentalitetom budvanske vlasti .I na kraju neka Ceca zapjeva ” Mi smo jedna familija.”

Slavko
Gost
Slavko

Predsjednik velike bogate Norveske ide biciklom na posao, a predsjednik male i najsiromasnije evropske zemlje Majbahom od MILION eura. Bravo za Budvane! SS

Dtwo
Gost
Dtwo

Na koliko procjenjuješ Ristov džip? A koliko košta Carevićev Audi kojim je blokirao bulevar u gradu koji vodi? Svi oni treba da odu sa političke scene. Prvo diktator, pa za njim i pop i šofer. I samo da te podsjetim, u civilizovanom svijetu slova koja si na kraju napisao su sinonim za najgora zvjerstva počinjena od postanka ljudskog roda.

Miki Crnogorac
Gost
Miki Crnogorac

Od Rista nijesi nikada dobio nikakav racun, a od racuna koje placas se kupio majbah, a da te niko nista pitao nije !

Darina
Gost
Darina

Bravo, taj stambeni objekat baš odgovara partiji koja vrši vlast u Budvi. Nadam se ne još dugo. Žalosno što se dogodi sa gospodskim gradom.

mrkela
Gost
mrkela

Sramna crnogorska opozicija je predala Budvu i Kotor četnicima i izvela ih na more . Podiže se srpski šator zahvaljujući crnogorskoj fukarskoj opoziciji !

Daka
Gost
Daka

Još da se pojave Dodik i Dačić i zapjevaju staru srpsku pjesmu “Osman Aga” i svi zadovoljni.

Zeznuo Cara!
Gost
Zeznuo Cara!

Snalažljivo🤣🤣🤣

Haris
Gost
Haris

Čerga nego što, biće veli i leskovački roštilj i pevaljka aaaaaaaahahahahahahahahahaha

Šako
Gost
Šako

Pod šator vam je mjesto. Gospodo iz Guče.

Koki
Gost
Koki

Samo još da se dovede muzika i oplete jedno kolce.

Libero7
Gost
Libero7

Ovi sto sad vladaju u budvi su rodjeni pod sator ali su se dobro obogatili u c.g.koju ne vole i zele da nestane

Fakinerija
Gost
Fakinerija

Ahaha tako i priliči kamiondžiji, da bude smijenjen iz šatora. Iz šatora je i došao. Pa nek mijenja brave na kamionu.

Dzmz
Gost
Dzmz

što smets što je ksmiondzijs “doktore “

Send this to a friend