Politika

Sjutra o ukidanju imuniteta Medojeviću

Administrativni odbor Skupštine razmatraće sjutra zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva za odobrenje da se protiv poslanika Nebojše Medojevića može pokrenuti krivični postupak i odrediti pritvor.

Specijalni tužilac, Milivoje Katnić, sumnjiči Medojevića, lidera Pokreta za promjene, za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca, zajedno sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem.

Kako se navodi u zahtjevu za skidanje poslaničkog imuniteta radi krivičnog gonjenja i hapšenja dostavljenom Skupštini, Medojević je sa Nikolićem “sačinio kriminalni plan” za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez.

Novac je, kako se navodi, stečen nezakonitom konverzijom deviza, i “pribavljen radi nezakonitog finansiranja određenih političkih partija za parlamentarne izbore”.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović je zahtjev upućen Skupštini uputio Administrativnom odboru na dalje postupanje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21 MAJ
Gost
21 MAJ

Sto se poslanici narodne skupstine plase skidanja imuniteta ? Oni moraju imat odgovornost za posao koji rade.

frki
Gost
frki

Odmaa bez razmisljanja netreba ni sjednica da se odrzi samo da izadje neko i neka kaze lijepu vijest. Naravno puno je ovakih slucajeva u svim strankama ali medo je ufacen i treba da snosi posledice. Ne stitim ni jednu stranku svi mute ali je NAZALOST SAMO jedan ufacen .

Zoran Beograd
Gost
Zoran Beograd

Odmah mu ukinuti imunitet i poslati pravo u
spuz.

Send this to a friend