Politika

Sjutra protest ispred VDT-a u Podgorici

Tužilaštvo

Građanski protest pod sloganom “97000 odupri se” biće održan sjutra u 18. sati ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Ulici slobode u Podgorici.

“Sjutrašnji protest ispred zgrade VDT-a, sa početkom u 18 časova, drugi je u nizu građanskih protesta pod sloganom “97000dupri se!”, započetih okupljanjem 2. februara na istom mjestu. Glavni povod za organizovani bunt jeste glasno ćutanje državnih institucija povodom aktuelnog skandala – afere “Koverta”, koji predstavlja paradigmu stanja u našem društvu, a koji je samo jedan od mnogih koji potresaju Crnu Goru”, saopštili su organizatori.

Kako ističu, inicijalni protest je za ideju imao okupljanje simboličnog broja od 97 ljudi koji bi ispred zgrade VDT-a dostavili 97 koverti ilustrovanih sa po hiljadu eura.

“Taj broj je mnogostruko premašen, što je jasan pokazatelj buđenja građana i činjenice da je otpor u ovom trenutku neminovan. Sa istom idejom, kao osnova drugog po redu protesta, predviđeno je uručivanje 970 koverti od po stotinu eura. Ovog puta, planirana je i kružna ruta kretanja protestne kolone, koja će proći pored dijela institucija i “organizacija” ka kojima je naš protest i usmjeren”, navode organizatori.

Kolona će krenuti od zgrade VDT-a, proći pored zgrade Centralne banke Crne Gore, zgrade Skupštine Crne Gore, zatim zgrade Predsjednika, centrale DPS-a, a potom se vratiti na početnu tačku.

“Ispred zgrade Tužilaštva biće predstavljen Proglas, kojim će se isporučiti temeljni i suštinski zahtjevi slobodnih građana Crne Gore i rokovi za njihovo ispunjenje. Jedan od tih zahtjeva, već poznat javnosti, svakako je ostavka predsjednika države, Mila Đukanovića. Ova udružena akcija ima za cilj objedinjavanje svih građanskih i slobodnih struktura na Ulici, jedinoj preostaloj slobodnoj instituciji u Crnoj Gori. To je i jedini preostali način za ispunjenje osnovnog preduslova za oslobađanje i demokratizaciju našeg društva. Moramo da odbranimo pravo i Ustav Crne Gore i slobodu našeg društva od njegovih tamničara. Sve vode se moraju sliti u jednu veliku građansku rijeku, koja će otplaviti ovaj nakaradni sistem i donijeti korjenite društvene promjene”, ističu oni.

Budući da je riječ o isključivo građanskim protestima, apeluju na sve s kojima ćemo dijeliti mjesto na Ulici da na skupove dolaze bez ikakvih stranačkih i nacionalnih obilježja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

naravno da su i politicki i gradjanski ali su protesti ….protiv kradje i nesposobnosti drpsa …protiv ratova i uunistavanja privrede…protiv droge kamata klanova ubistava iza kojih stoji drps i anb…itd itd

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Mi Botovi DPSa ne podržavamo nikakve proteste,nama je najbitnije da imamo dnevno za sendvič,i to je to.. Neće vas biti ni 27..a ne 97..ili više ..hahaha..

Ljuta
Gost
Ljuta

Ovo TREBA organizovati ispred svakog tužilaštva u CG u isto vrijeme…neka znaju da će odgovarati za nepocinstva ucinjena u zaštiti diktatora i bjelosvjetskih LOPOVA!

E viva Sparta!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Opozicija će krenuti od zgrade VDT-a, proći pored zgrade Centralne banke Crne Gore, zgrade Skupštine Crne Gore, zatim zgrade Predsjednika, centrale DPS-a,IZAĆI NA IZBORE a potom se vratiti KAO GUBITNICI na početnu tačku.

NBA
Gost
NBA

E OVE SPRDNJE. DA NEKO SAM SEBE PONIZAVA, NEMA IM SLICNOGA! KOJI SU OVO@ …..?

Vjera
Gost
Vjera

Bas tako.. ovima ni protivnici ni neprijatelji nisu potrebni.. oni to samo bolje od ikoga…

Fileopg
Gost
Fileopg

,,Građanski protesti” sa partijskim organizatorima što javnim što skrivenim sa ćisto političkim zahtjevima su građanski taman koliko i što su građanski oni u Baru ili što su građanski oni što predvode one majke3+. Odbjeglo lice ispred pravde je najavilo organizaciju protesta i javiše se dvije tri partijice iz ko zna kojih razloga koje poturiše grbaču….

Cvrcak
Gost
Cvrcak

Protesti protiv koga? Protiv onih koji vam vracaju pare koje vam je odbjegli tajkun zarobio u svojoj jazbini?

Durmitor
Gost
Durmitor

Sinoc su gradjani Crne Gore shvatili ko laze, a ko govori istinu. Da je Knezevic posjedovao bilo kakva dokumenta on bi ih sinoc sigurno plasirao u emisiji

Kole
Gost
Kole

Protest koji je organizovala opozicija kojoj je samo cilj da se dokopa vlasti

Gradjanin
Gost
Gradjanin

ima li ko da nije u NVO ili u STRANKU od protestanata

Ljuta
Gost
Ljuta

Ima Miraš i Stevo

taksista
Gost
taksista

bice para ,op op kad se zakrce ulice pa kad krenu parice

Send this to a friend