Politika

Sjutra protest pokreta Odupri se, Perović: Očekujemo opoziciju da bude uz građane

Pokret Odupri se 97.000 sjutra ispred zgrade Skupštine u Podgorici organizuje skup pod nazivom “Za nezavisnost od koverti”. Kako je saopštio jedan od lidera ovog pokreta Džemal Perović, oni očekuju da im se pridruže svi slobodni građani koji žele nezavisnu državu bez koverti, kriminala i korupcije, kao i predstavnici opozicije koji su potpisali sporazum o budućnosti.

“Građani su suvereni i njihovo pravo je da se bore protiv Vlade i predsjednika koji vladaju korupcijom i organizovanim kriminalom. Očekujemo da rame uz rame sa građanima budu svi oni potpisnici koji su svojim političkim i moralnim integritetotom garantovati da će se zalagati za principe i realizaciju ciljeva iz sporazuma o budućnosti. Građani će ispred Skupštine 21. maja pogledima tražiti njihova lica kako bi se uvjerili ko je tu i ko je još uvijek za  realizaciju sporazuma. Političke razlike među njima su normalne i razumljive, ali ovo je trenutak da se zna ko je za rušenje ovog korumpriranog režima”, naglasio je Perović.

Nikola Grdinić je poručio građanima da ne odustaju od zajedničke borbe za slobodnu Crnu Goru.

“Nenasilna borba nema alternativu. Iskustvo u ratovanju, ubistvima, torturama je na strani Đukanovića i tu mu odajemo priznanje, jer nema ravnih u Crnoj Gori. Zato se ponovo vidimo 21. maja, jer je ulica i dalje jedina slobodna institucija u državi”, kazao je Grdinić.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dkdk
Gost
Dkdk

SAMO ME JEDNO ZANIMA ĐESU SVI TI MUSLIMANI I BOŠNJACI ŠTO SU UZ DŽEMALA, KURGAŠA I DEMIRA? ZAŠTO JAVNO NE POZOVU GRAĐANE: TUZA, ROŽAJA, B. POLJA, PLAVA, GUSINJA, I IZ CIJELE CRNE GORE MUSLIMANE I BOŠNJAKE….

Jelena
Gost
Jelena

Peroviću, najbolje bi bilo da spakujes kofere, polako da nadjes svoje utočište , pošto ti ne valja Crna Gora.Vjecna nam i srecna Crna Gora Peroviću.

Izađi mala,
Gost
Izađi mala,

Šta je ovo navala drps botova na CdM. Brane vođu do poslednjeg sendviča.

Piroska
Gost
Piroska

Evo 2 misljenja o nama, Crnogorcima. Kada je jedan strani diplomata pitao Kardelja o Djilasu, on mu je odgovorio “On potice iz jednog kraja gdje svaki pastir misli da moze biti firer “. I evo ove druge , o nasem sluganstvu, ili bolje reci poltronstvu,…. a procitao sam je u tekstu Ratke Jovanovic “Crnogorci vole da su blizu gospodaru, a… Više »

Perfidnost
Gost
Perfidnost

Ovdje su pare u pitanju. Jasno da je neko debelo platio Dzemalu za ulogu. Nije problem naci Srbina koji ce ovo raditi. Upravo zato su na cijeni Albanci i Bosnjaci koji ce predvoditi u biti srpsko-ruske proteste i zbog toga su vrlo trazena roba na trzistu i sigurno dobro placena. Potrebno je stvoriti iluziju kako su , eto za njih… Više »

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Džemale:đe si rođen,đe živiš,jeli te sramota od nas pravih liberala.Društvo su ti četničke vojvode,izdajnici svega što je Crnogorsko.Zar se domovina prodaje za pare?

Fileopg
Gost
Fileopg

Pošto su zakazani koncerti za omladinu na dan nezavisnosti ,,odupirači” namjerno zakazuju protest u blizini, nadajući da će se građani sukobiti kako bi onda usljed nemira optužili vlast i pozvali Evropu da interveniše. Džemale pročitani ste i ovo je odluka donijeta na preporuku više opozicionih partija da proteste treba radikalizovati…Građani Džemal očekuje da neko bude teže povrijeđen kako bi unio… Više »

Miki
Gost
Miki

Organizatori protesta htjeli da budu najpametniji..zato je propao protest.

Fileopg
Gost
Fileopg

To je samo jedan od uzroka, a glavni uzrok propadanja protesta je što građani neće da budu topovsko meso opoziciji koja sve češće traži radikalizaciju protesta…..

Ilija
Gost
Ilija

Dzemoooo,tebi treba neko da kaze,aj polakoooooo

Vrijeme cuda
Gost
Vrijeme cuda

“ocekuje opoziciju da bude uz gradjane”…hahaha, pa ti tvoji “gradani” su skoro svi opozicija, ne foliraj nas, nijesmo tinte pili, Perovicu! Jednostavno, NECEMO S VAMA RJESAVATI PROBLEME! Ne pada nam na pamet da sa vama koji nas po inostranstvu blatite, bilo sta trazimo. Vi nijeste prujatelji Crne Gore no Srbije i Rusije, eto vam ih. A mi cemo rjesavati nase… Više »

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Miči mi se više,gubi se ,vidi se u ogledalo prvo,nebi za tobom otišlo dvadeset brava a kamo li normalni ljudi!

Janko
Gost
Janko

Dok je protest bio gradjanski bilo je ljudi, otkad posta opozicioni- ne boj se, nece niko da dodje.

Boško
Gost
Boško

Postenije bi vam bilo da skup nazovete ZAVISNI OD SRBIJE I RUSIJE!

Garavi
Gost
Garavi

Moraju da se opravdaju ulozene pare…nikakav ste karakter!

marius
Gost
marius

Sjutra bi ispred Skupstine vas dan trebalo pustat Crnogorsku himnu i pjesme Crnogorske. Je li nam praznik, ili nije .

Miki
Gost
Miki

Sram vas bilo izdajnici hocete da ruzite nas praznik. Provaljeni ste. Sikter.

Send this to a friend