Politika Srpski medij OBJAVIO UPUTSTVA ZA ORGANIZACIJU CRKVENO-POLITIČKIH PROTESTA U CRNOJ GORI

Skandalozno pisanje Blica: Šest poteza za svrgavanje Đukanovića

Draško Đuranović

Samo dva dana nakon beogradskog susreta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, na kojem se konstatovalo da je “stanje srpskog naroda i srpske crkve u Crnoj Gori teže nego ikada u istoriji”, najtiražniji srpski medij, beogradski Blic, objavio je precizna uputstva za organizovanje političkih snaga u Crnoj Gori spremnih da svrgnu aktuelnu crnogorsku vlast koju predvodi Milo Đukanović, piše Pobjeda.

Na portalu Blica 18. maja uveče objavljen je tekst bombastičnog naslova: “STOP FIRERU I LAŽNIM VESTIMA: Ovo je 6 KLJUČNIH POTEZA za uspeh mirnih protesta i litija u Crnoj Gori” u kojem se taksativno navode koraci koji treba da budu preduzeti prilikom budućeg organizovanja litija u Crnoj Gori.

Tekst nije potpisan i ne liči na novinarski uradak, više je nalik uputstvima koje pruža neka obavještajna agencija, kao neka vrsta obaveznih postupaka za “crne operacije” kojih bi trebalo da se pridržavaju organizatori litija koje se planiraju, nakon ukidanja mjera zabrane javnih okupljanja.

Beogradski plan

Kako korona virus lagano posustaje, prave se i planovi za ponovno “litijanje”, koje je nedavno najavio i pop Gojko Perović, rektor Bogoslovije na Cetinju.

I to vrlo precizni planove za izvođače u Crnoj Gori. “Da bi protesti bili uspješni neophodno je ispuniti šest ključnih poteza”, navodi Blic.

Prvi potez koji se navodi je “1) strogo poštovati pravilo nenasilnog otpora”. Zatim se dodatno pojašnjava: “Svaki čin nasilja dao bi alibi režimu za dalje sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je ionako u suprotnosti sa preporukama Venecijanske komisije”.

I tako se, na samom početku, lukavo umeće lažna vijest. Venecijanska komisija je ogromnom većinom glasova ocijenila da je crnogorski Zakon o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa međunarodnim standardima. Protiv je bio samo jedan član Venecijanske komisije iz -Republike Srbije, dok je još jedan bio uzdržan, onaj iz Dodikove Republike Srpske. Odmah nakon plasiranja lažne vijesti da je Venecijanska komisija osporila crnogorski zakon, kao drugi potez (pravilo) navodi se “2) ne širiti lažne vesti”. Loš primjer, to se javno saopštava, je ona skandalozna Fejsbuk objava, lažna vijest jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića o bebi koju su, navodno, povrijedili crnogorski policajci. “Takve stvari su apsolutno kontraproduktivne”, upozoravaju iz Blica.

Litije bi trebalo da budu sveopšti protest i zato nema mjesta za ekstremne političke ideje: “3) marginalizovati ultradesničarske elemente” sugeriše se i navodi primjer neonaciste, Firera Davidovića koji je poguban za svaki protest jer je “osoba čiji su ideali odbačeni”.

Očekivano, srpski stratezi su izbjegli da pojasne budućim organizatorima litija da ideje koje baštini SPC, koja je za svece proglasila četnike koljače Macu Vukojičića i Slobodeana Šiljka ili Demokratski front, koji je promoter četničke ideologije nijesu zagovornici umjerenih, već najradikalnijih, profašistikih ideja

O Mandiću i Medojeviću

Na prethodno uputstvo logično se nadovezuje i sugestija da se izbjegne politčko bojenje litija, pa zato treba “4) insistirati na apolitičnosti skupa”.

U Beogradu očito ne cijene ovdašnje politiare. “Kao i većina političara širom Balkana, i srpski političari u Crnoj Gori su kompromitovani i ne uživaju veliki ugled. Šta su Mandić i Medojević naspram jednog Joanikija? Ako političari preuzmu protest, protestu će se dogoditi isto što i šetnjama u Beogradu. Ako protest postane politički, onda više nije samo građanski; više nema veze isključivo sa spornim Zakonom. A u politici se Milo snalazi mnogo bolje nego svi ostali crnogorski političari zajedno. I tako već 30 godina”, konstatuju, ne bez neke sjete u tonu analize.

Zanimljivo je i sljedeće pravilo: da se ne pominje Moskva, odnosno sugerišu da valja “5) izbeći bilo kakvo širenje ruskog uticaja”. Ovo je podsekcija prethodne stavke, upozoravaju se budući organizatori da je u Crnoj Gori, koja je NATO država, “svako širenje ruskog uticaja u protestima doslovce prelazak crvene linije u očima zapadnih sila”. Uz sve instrukcije, posljednja, šesta se čini donekle nepotrebnom i utopistikom. Jer ideja da se “6) maksimalno održava socijalna distanca” nije baš nešto što će demonstranti lako prihvatiti, niti će tako organizovan skup zaista ličiti na neki ozbiljan i politički značajan protest.

Potraga za izvođačima

Šest pravila koje je sačinio tim političkih, medijskih i komunikoloških stručnjaka djeluju kao promišljeno, korisno upustvo za organizatore budućih litija u Crnoj Gori. Uklanjanje iz prvog plana radikalnih elemenata i ekstremnih politikih ideja jedini je način da skupovi ponovo postanu masivni, nakon što su i SPC i srpske stranke puno izgubile na rejtingu zbog ponašanja u doba korone.

Jasno je i da neće nedostajati finansijske logistike iz Beograda za ovdašnje aktiviste. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je najavio da će uskori “donirati” 1,4 miliona eura srpskim organizacijama u Crnoj Gori. Samo, problem je što su pravila iz Beograda upućena na pogrešne adrese. Na episkopa Joanikija, koji je, umjesto mitropolita Amfilohija, očito novi favorit Srbije u Crnoj Gori. Osim toga, u Beogradu očekuju od radikalnog Demokratskog fronta da se javno distanciraju od četničke ideologije i da glume neke sporedne uloge…

E, to će biti problem pronaći druge izvođače radova. Može li neko zamisliti da će se Amfilohije ukloniti s puta Joanikiju ili da će Andrija Mandić pozvati, recimo, Aleksu Bečića da stane na čelo politike kolone?

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lscg
Gost
Lscg

Niko se ne moze mijesati sa strane u probleme crne gore, alu ne mogu da shvatim da neko poslije svega podrzava Mila

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ovo pisanje blica je izvanredan dokaz da vucic i djukanovic tijesno saradjuju i pomazu jedan drugoga u predizbornoj kampanji i grcevitoj borbi za opstanak na vlasti !

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Ovakvo uputstvo je mogla da naruci samo crnogorska vlast i policija, jer samo njoj moze da bude od koristi ! I samo novina kao blic i njemu slicne mogu da prihvate i objave ovakav tekst. Za svaku ozbiljnu namjeru koja se sugerise i preporucuje naslovom ovog tekst njegovo javno objavljivanje je prosto receno ocigledno kontraproduktivno i niko krsten to ne… Više »

FENIKS
Gost
FENIKS

CETNICI

Alo
Gost
Alo

Možda pošalju i voz ” Ovo je Srbija” 🤣 .
Meni su oni baš humorističan narod.

Deni
Gost
Deni

Ovi u Srbiji su opsjednuti Milom, kako ih vise ne mrzi. Meni bi sve i da mi je tata.

Mestar
Gost
Mestar

Ovo u Crnoj Gori ne moze da prodje. To bi moglo u zemlji poput Srbije zatrovanoj mrznjom ali Crna Gora je drugacija, bolja i naprednija u svakom pogledu, ispred Srbije i srpskog mentaliteta 300 godina. Zato nas i mrze, jer su ljubomorni na nas. Jos samo da se rijesimo domacih izdajnika.

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Crna Gora je vječna!

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Možete i da mu pljunete pod prozorom!!!

Nina
Gost
Nina

Ne mogu nam nista, mogu da laju do besvjesti. A i neka ih nek laju, za dobrim se konjem prasina dize.

Lav
Gost
Lav

Mila se boje vise no Srbin svega sto je dobro. Gazi ih Mika, ti si za njih sve doktor nauka.

Sjasite
Gost
Sjasite

Sjecate li se protesta “Odupri se” ? Evo odakle su dobijali instrukcije. Plus jedna dodatna koju Blic nije objavio: “Ukljuciti par Bosnjaka i Albanaca da izgleda kao da su skupovi visenacionalni” !!!

PATIZANSKI PUT
Gost
PATIZANSKI PUT

MILO JE ,KAO PRVO COVJEK,KRALJ,DRZAVNIK I NIKADA NIJE TRAZIO TUDJE,NITI SE MIJESAO U RABOTE DRUGIH DRZAVA,ZATO GA CRNA GORA VOLI,I CIJELI SVIJET POSTIJE! TUDJE NE’CEMO SVOJE NE’DAMO!!!!

Polakove
Gost
Polakove

Nema više marširanja kroz Crnu Goru. Litija je u crkvu i dosta.

Pedja *
Gost
Pedja *

Predlazem da se subotom izjutra od 3 – 7 litijasi nedje na Sinjajevini . Bas kao sto su penzioneri isli u trgovinu za vreme vanrednog stanja u Srbiji . Prihvatice to Srbadija posto ce ih to secati na njihovog vodju.

Pravnik
Gost
Pravnik

Ovo je osudjeno na neuspjeh! Kontraprodiktivne su i same “litije”, jer one nijesu vjerskog karaktera već političko-ideološkog sa primjesom fašizma. Uzalud Beogradu, tj. skupini oko Vučića da destabilizuje CG, nikada Crna Gora neće biti obala srpskog mora. Vučić nikada nije ni napuštao ideologiju njegovog političkog uzora Šešelja, i u pravu su oni koji ga nazivaju za “presvučenog radikala”. Ovaj Vučić… Više »

Cicko
Gost
Cicko

Srbija cini sve da sacuva SPC u Crnoj Gori. To im je fabrika za posrbljavanje i nestanak Crnogoraca.

Mitar
Gost
Mitar

Treba WHO prijavit kompletno stanovnistvo Srbije! Oni stvarno nijesu normalni!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Uzalud im je sve, Đukanović se izborio i sa već problemima, oni su za njega mačiji kašalj. Podrška za Mila

Marta
Gost
Marta

Svakog dana se iz srpskih medija vodi jaka kampanja protiv naše državnosti i suverenosti

Ma ja sam
Gost
Ma ja sam

Pošto je njima gore sve idealno samo im ruže cvjetaju pa mogu da se bave Crnom gorom. Plate ogromne, sve sređeno i uređeno…😂

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Ovo je zaista skandal koji je prevršio sve moguće mjere ukusa

Antoan
Gost
Antoan

Mialim da se iz srpskih tabloida vodi ogromna hajka i haranga na našu državu i ne nazire se kraj

Mila
Gost
Mila

Utanjiti će oni svu kampanju čim se završe izbori. Napadajući Crnu Goru zataškavaju svoje mnogo veće probleme…
Kosovo je na redu da se riješava. A to će biti krupan zalogaj. Zato skreću pažnju.

Pollo
Gost
Pollo

Nista me ne iznenadjuje kad su u pitanju srpski mediji, jer smo se nagledali i naslušali svega i svačega

Maks
Gost
Maks

Nikako da shvate, “ko drugom jamu kopa sam u nju upada”

4 C
Gost
4 C

Kako “savezničke” zapadne i NATO ambasade i njihove službe ne vide da Vučić i cjelokupni državni aparat Srbije, mediji, SPC, SANU, obavjestajnim sektor, vojska, policija, intelektualni i kulturni establisment, kao na kraju 80 -tih i početkom 90-tih u bivšoj SFRJ započinju skoro istu agresivnu kampanju i projekat protiv Crne Gore kao što je to tada Milosevic sa istim elementima radio… Više »

CANADA
Gost
CANADA

Ti pogomi 4C pises ko dasu vanzemaljci donijeli zakon vjerske deskriminacije….

Joo
Gost
Joo

Canada…..IDENTICAN zakon je na snazi u Srbistanu gde su od Januara sve crkve u vlasnistvu drzave…..smeta li ti tamo…..

Konja da prodam
Gost
Konja da prodam

Hahahahahahahaha ovo je komedija! Prvo pravilo subverzije je da je ona tajna a ne javna. Drugo pravilo je da mora biti organizovana na nacin da protivnik ne zna za aktivnosti, organizaciju, nacin rada, izvore finansiranja, ko joj je podrska, ko su podstrekaci i td. Sa ovim clankom koji je izasao javno samo je jedno sustina, da se podstaknu oni koji… Više »

Dejan anštajn
Gost
Dejan anštajn

Ja sam pršutu vidio u 14 god do tad sam bio vegan😅😆

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

SVI ZA MILA,ŽIVJELA CRNA GORA,DOLJE VELIKOSRPSKA MITOMANIJ,VUČIĆU RIALITI IGRAČU,VULINE ovaj hm?????

Dragan
Gost
Dragan

Ovi četnici me zaista zasmijavaju u zadnje vrijeme. Izgubili su razum i sve više prelaze u fanatike. Može to biti jako opasno , ako se ne suprostavimo odlučno jako i složno.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dragane okle ti to ime? Da nije iz Vatikana ili Turske? Ili pak od Srbina!

Joveta
Gost
Joveta

Dragan ime,od Crnogorca !!!

TonyZ
Gost
TonyZ

I blic se povampirio. Kako rade ruske pare… Reci cu vam kako cete Mila maci. Maci cete ga tako sto cete morati 60% Crne Gore da maknete. Svi smo mi Milo, Dusko, Senad, Kenan, Djerdan, Kreso, Nikola…. Zelja ce vam biti da nas maknete.

4 C
Gost
4 C

Kako “savezničke” zapadne i NATO ambasade i njihove službe ne vide da Vučić i cjelokupni državni aparat Srbije, mediji, SPC, SANU, obavjestajnim sektor, vojska, policija, intelektualni i kulturni establisment, kao na kraju 80 -tih i početkom 90-tih u bivšoj SFRJ započinju skoro istu agresivnu kampanju i projekat protiv Crne Gore kao što je to tada Milosevic sa istim elementima radio… Više »

Ranko
Gost
Ranko

Mogu oni da prave planove koliko i kakve hoce.Samo zaboravljaju da ima i onih koji vole svaki kamen nase Crne Gore.Nesto su se zanijeli u planiranju….

Delboj
Gost
Delboj

Ne vidim zasto se ne zabrani Srbijanerska stampa? Zasto se dozvoljava se fasisticka propaganda od strane okupatora. Stampane verzije zabrsniti. Elektoronske zamraciti, web ukiniti. Da malo pocinemo od krvnog neprijatelja.

Komita
Gost
Komita

Nikad oni slozni nece bit dok im god ego gospodari svime sto rade

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ahhahahahhaha sta ce ,moraju ih poducavat

Liberal
Gost
Liberal

Sta je sledece ? Agenti BIAe koji idu iza mandica i uce ga sta da radi

Stefo12
Gost
Stefo12

Dzabe mandicu i ristu sve ,nece nikad pobijediti Mila

realnost
Gost
realnost

Dajte im da ograde 3,4 hotela i par odmarališta kao u ex YU ,jedan vez u luci bar i sve će nestati za sekund.Na to regularna naplata PDV.

mirko
Gost
mirko

Jedino im je jos ovo preostalo da probaju da skinu Mila s vlasti,ali dzabe.

sijan
Gost
sijan

Covjece,kakav plan…a bas je sve u zelji za crkvu..hahha prica za đecu.Pa sto se sastaju vucic i irinej da prave planove?

pink
Gost
pink

Boli 2006 god!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Nikad vise Srbija & Crna Gora!!!!!

Tamara
Gost
Tamara

Ne treba se obazirati na ove presmijesne tekstove, cus blic, kurir, informer.. Dajtee, uozbiljite se, hahaha….

Joo
Gost
Joo

I te kako se treba obazirati….oni otvoreno pisu o planu okupacije CG…..otvoreno su vristali o “oslobadjanju srbijanskog mora” i CG od Crnogoraca….onaj njihov sizoje se nece smiriti dok neko zlo ne napravi….tako da definitivno treba dobro obratiti paznju…..

Mila
Gost
Mila

Ljudi, dajte nismo mala djeca. Mozda smo pretolerantni, ali nismo valjda toliko glupi da nasjednemo na tekst koji daje uputstava crkvi kako da djeluje. Ovo je tekst za lakovjerne. Ko bi javno izložio plan za rušenje države u jednom petparačkom listu?!

Individua
Gost
Individua

Ovakvi listovi i sluze da kazu ono sto zvanicni ne smiju!

lambola
Gost
lambola

Slusam jutros jutarnji program TV Happy,nisam mogao da vjerujem o cemu taj narod prica,i kakvu sliku salju o CG..bukvalno pricaju kako se sprema napad na pipuna,kako Milo oce fizicki da napane srbe…unose takve lazi i oce da se umijesaju u nasa pitanja.

Lazar
Gost
Lazar

Toliko je tesko pomiriti se sa 2006om godinom? Razdvajanje je nama donijelo samo mir i put ka svjetlijoj i boljoj buducnosti, vi ste ti koji samo unazad idete, ali to je do vase politike i vase vlasti, a nije ni cudo kad vam je Vucic na celu..

pipi
Gost
pipi

Ovaj tekst je cisti dokaz da sve ovo sa litijama ima iskljucivo politicku pozadinu!

Joo
Gost
Joo

Sve u vezi tih parada zla je od pocetka pokazivalo to da je to samo jos jedan pokusaj srbijanaca da zavrse sta su poceli 1918.-e……

Mima
Gost
Mima

Imate li vi drugih poslova osim tih da se bavite Srbima u CG, imate li vi vase gradjane, gradjane koji su do juce umirali od virusa a vi nista ne preduzimate povodom toga nego slobodno otvarate kafice, narod se okuplja itd.. Kako da brinete o Srbima u CG kad ne umijete ni svoje sacuvat’ ..

Nina
Gost
Nina

Blic? Zar iko srpske novine ozbiljno shvata, pravo su leglo traceva i dezinformacija..

Individua
Gost
Individua

Rade svoj posao, potpaljuju! Kazu ono sto im vlast instruira

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Što je najjadnije- ovaj Blic je u Srbiji opoziciioni medij, jedan od rijetkih. Zaključak: ne zna se ko nam u Srbiji gore misli i veće zlo sprema- vlast ili opozicija. Čast rijetkim izuzecima..

Djina
Gost
Djina

A jos je jadnije je to sto je na celu Blica Crnogorac, ma kako da se trenutno izjasnjava !

Patriota
Gost
Patriota

Neka, neka zaigrati će i njima mečka u njihovo dvorište.

Joo
Gost
Joo

Igra njima vec….zato se toliko grcevito koprcaju….neki rat sto krvaviiji bi im dosao kao melem na ranu…..

9 bojna
Gost
9 bojna

I u Hrvatskoj su bili manjina pa posljdice balvan revolucije i danas cutimo…..Zato Crnogorci pametno jer oni imaju vrijeme i novac a kriza ce drobit pomalo….. Uniste turizam….krediti dolaze na naplatu…..

KN ⛈🚜
Gost
KN ⛈🚜

Pomagajte braco iskoristite predsjedavanje EU da zajednickim snagama zaustavimo srpski fasizam na balkanu za sva vremena!

8484
Gost
8484

Kako su iz Bg. svojevremeno satanizovali kralja Nikolu tako ne prestaju da satanizuju Djukanovica on im je trn u oku zato sto je sposoban politicar sa harizmom koji zna sto radi i nikada nije trgovao sa interesima CG.

Arčon
Gost
Arčon

Srpski mediji su dno Balkana..par njihovih satelita ovdje takodje ozbiljno sire lazne vijesti

Animus
Gost
Animus

Da smo bolji kao narod, imali bismo bolju opoziciju, a ovako nam opoziciju cine prodati crnogorski foteljasi i cetnici sa popovima. Nema srece u CG, mladi – bjezite ako mozete. Nazalost jedina perspektiva u CG, je odlazak u inostranstvo.

Individua
Gost
Individua

Naravno da nije tako. Mladi treba da ostanu i grade svoju zemlju, Crna Gora je bogata i ljudima i prirodom. Samo treba da mladi uzmu stvar u svoje ruke i osvijeste se da ovdje mogu da imaju sve. Ali sami treba da grade a ne da cekaju da im neko nesto da na gotovo, svuda u svijetu je tako

Svi smo miKrsto
Gost
Svi smo miKrsto

Snila baba sto joj milo bilo.! , …mogu samo da nas mrze oni sto nas ne volee…

Banana
Gost
Banana

Hehehe sprdnja kao nekakav priručnik

Kico
Gost
Kico

Samo po dzepu cetnike

Darko
Gost
Darko

Nikad više 1918!!!!, onda ste mogli na prevaru okupirat Crnu Goru kada je na Mojkovcu razbijena crnogorska vojska,ali zapamtite san o velikoj srbiji preko Vrne Gore neće proći!!! E Viva Montenegro!!!

Darko
Gost
Darko

Fasisti ,,, zadnja stanica fasizma je Srbija

Maestro
Gost
Maestro

Kakva propaganda, preko medija im saopštavaju komande

vjecna da je
Gost
vjecna da je

smijeniti vlast ili je napraviti boljom mogu samo gradjani crne gore ….sve nacionalne zajednice osim srpske podrzavaju drzavnost i suverenitet crne gore njenu himnu grb zastavu jezik put u eu i nato jer je to jedini moguci put da se nadjemo u drustvu razvijenih i bogatih naroda evrope i svijeta ….i ovaj procenat srba koji je mali i svako partijsko… Više »

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Pročitao sam pažljivo svih ovih 6 navodnoh uputstava i nije mi jasno što je tu skandalozno.Što je recimo skandalozno u tome ,,da se maksimalno održava socijalna distanca”.Izgleda da je potreba režima da u svemu što rade crkva i opozicija nalazi nekakve zavjere i navodne skandale i od muve prave medvjeda i da tako zaluđuju ovaj narod.Ko povjeruje u ove očite… Više »

Fakinerija
Gost
Fakinerija

A bi li ti bilo što skandalozno da recimo Pobjeda ili Koha Ditore objave uputstva srpskoj opoziciji za rušenje Vučića?

Njegoš
Gost
Njegoš

Skandalozno je što je ovo država Crna Gora, a upustva stižu iz tuđe države srbistana, sad ja da dajem uputstva što će da rade Crnogorci i kako da ruše po srbistanu. Halooooo ima li koga??

Individua
Gost
Individua

Crni sine, pa ti slijep kod ociju. Srbski casopis daje uputstva srbima u CG kako da smjenjuju crnogorsku vlast! Pa ako to nije mijesanje u unutrasnje stvari drzave sta je?

PetarPan
Gost
PetarPan

Kolić nema nikakve veze sa muslimanima u Crnoj Gori.Takav kakav je nije niđe pristo nđite na internetu njegova djela ili ti bolje nedjela.Muslumane u C.G. prestavlja isključivo Islamska zajednica u C.G. a ne nikakvi Kolići ili Zukurlići…

Rozaj
Gost
Rozaj

Da je ovo srbija mozda bi ta prica uspela, ali ovako nista od toga, ziveo nam Djukanovic 100 god.

Nek je vječna
Gost
Nek je vječna

Džaba vam sve i Blic i Kurir i Informer.Vječna je Crna Gora

Boka mi vida
Gost
Boka mi vida

Telegraf i svi ostali tabloidi

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahaha četnici na aparate, kradene. Ovo im je potonja ura u CG! Nikad više 1918.!!!

Toronto
Gost
Toronto

Nikad više 1918.!!! Ovog puta, moramo zadržati određeni stepen autonomije. 🙂

VisitorQ
Gost
VisitorQ

Ovo je sve tacno. Ovo bi bilo nekih 6 poteza, ali ovo ne moze uspjeti jer narod vecinski nije za ovo. Narod nije vecinski da se skine vlast i da vlast vode popovi, Mandic, pro Srpski i pro Ruski uticaji. Iznenadila me je ona reklama dje onaj Kolic poziva na jedinstvo i podrzava litije. Kakva li je to politicka igra?… Više »

Kujava
Gost
Kujava

Kolic je budaletina

Rvz
Gost
Rvz

Biće izbori pa kom obojci kom opanci.
A ovo što je u članku za mene nije nikakvo iznenadjenje..
“Čuvaj se Danajaca (Srba) i kad darove donose”

Misko
Gost
Misko

Sto zna Kolic, ono je pokusaj da se navuce sramota na Podgoricu i Staru Varos, klanja djiljkos za Joanikija pored Sat kule… e kukala….

VisitorQ
Gost
VisitorQ

Cak se ne klanja ispred dzamije nego sata.. Svasta.. Mislim znam da moze coek da se moli dje oce ali tu mu je dzamija bila na 50m od Sat Kule

Najo
Gost
Najo

Nešto si pobrkao sa VII bataljonom.Niodakle on nije ušao,već je nastao ovdje i njegovi pripadnici imaju crnogorske penzije otkad je rasformiran.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Za ljekove im trebale !

Send this to a friend