Politika

Škrelja: Odbor je popunjen, Damjanović nije na dnevnom redu

Škrelja

Predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore Ljuiđ Škrelja zakazao je sjednicu ovog odbora za srijedu, ali na dnevnom redu se ne nalazi zahtjev Posebnog kluba poslanika da zauzmu jedno mjesto u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Škrelja je u izjavi Dnevnim novinama kazao da je, što se tiče Administrativnog odbora, sve jasno i da se ne može govoriti o novim članovima Odbora za izborno zakonodavstvo.

“Odbor je popunjen. Ima 14 članova, koliko predviđa Odluka Skupštine o formiranju ovog odbora i Administrativni odbor ne može delegirati nove članove, dok se ova odluka ne promijeni”, kazao je Škrelja.

Podsjetimo, poslanik i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Neđeljko Rudović kazao je prije dva dana da je Demokratska partija socijalista DPS iskrena kada govori o dijalogu, ne bi od 23. avgusta u fioci predsjednika Administrativnog odbora Ljuiđa Škrelje stajao zahtjev posebnog kluba poslanika da zauzmu mjesto u Odboru.

“Administrativni odbor tu ne može ništa. Nema mjesta u Odboru za reformu zakonodavstva. Sada bi Skupština trebalo da donese novu odluku o proširenju Odbora novim članovima, što nije realno zbog procentualne zastupljenosti vladajućih i opozicionih partija u njemu. Znači, Odbor je popunjen na bazi interesovanja koje je postojalo 22. avgusta. Poseban klub poslanika je zahtjev uputio Administrativnom odboru 15 minuta prije početka sjednice”, kaže Škrelja.

Na drugoj strani, postoji i opcija da, ako se insistira da Posebni klub poslanika dobije mjesto u Odboru, neko od opozicionih poslanika, koji žele unapređenje izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori, podnese ostavku. U skupštinskim kuloarima se govori da bi to mogao da bude upravo poslanik Neđeljko Rudović.

Rudović je, kako saznaju DN, 31. jula, sa predsjednikom Demosa Miodragom Lekićem, predao Administrativnom odboru blanko ostavku na mjesto u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva. Tada se još nije znalo ko će se povući iz Odbora Rudović ili Lekić.

28

avatar
1000
28
0
0
 
28
Vojnik777ZarkoGolubicZigmanDzordzines23
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojnik777
Gost
Vojnik777

Opozicija je nedovoljno spremna da iole ozbillno razmislja

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Opet se pokazuje slab opozicioni kapacitet

Zigman
Gost
Zigman

Opozicija nije spremna da se ozbiljno pozabavi ozbiljnim pitanjina za drzavu

Dzordz
Gost
Dzordz

Cudilo bi da neka fotelja nije popunjena.

ines23
Gost
ines23

Omilile se njima fotelje zato su sad su svi aknuli da budu dio Odbora!

Vitinka
Gost
Vitinka

Kad je bila prica oko Odbora nema ko iz opozicije nije rekao da im ne pada na pamet sa DPS da budu, cak je Becic potpisao izjacu casti gdje striktno stoji da nece nidje dje je DPS, i sad vidimo preokret, na sve se to zaboravilo i sad dje DPS tu i Demokrate.

oliver14
Gost
oliver14

Izmedju opozicije je velika i nepremostiva razlika i svi se izmedju sebe takmice ko ce vise da ugrabi za sebe, tako je slucaj i ovdje! Demokrate su zauzele dva mjesta tako da za Damjanovica nema!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Na kraju svi potrcase kod Dps-a.

Kosta
Gost
Kosta

Svi su oni isti samo gledaju svoje interese i svi su pricali kako nece sa DPS-om pa pogledaj sad svi trkom put DPS-a.

goran1978
Gost
goran1978

Damjanovic nije mogao da dodje na red od Demokrata, inace bi se naslo mjesto i za njega.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Opozicija jedan dan jedno prica, drugi dan drugo. Mada ko jos moze da vjeruje nesposobnoj opoziciji, koja nije u stanju ni opstinu da vodi.

Zoki
Gost
Zoki

Vidio Damjanovic da su na kraju svi oberucke prihvatili poziv u odbor, pa sad oce i on fotelju.

Kapetan
Gost
Kapetan

Puno ce i ove Demokrate uraditi, dok im Becic ne dozvoli ne smiju ni da pisnu.

Dunja
Gost
Dunja

Damjanovic je potpuno nebitan, za njega niko ranije nije ni cuo.

Jasminka
Gost
Jasminka

Demokrate koje su najvise pljuvale Dps i koje su uvijek govorile da nikad nece za isti sto sa njima sjesti, na kraju su oni zauzeli dva mjesta, koje grcevito drze. Uvijek su gledali samo svoj interes.

Send this to a friend