Politika Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Sljedeći Dan nezavisnosti dočekati u ekološki uređenijoj državi

Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma

Povodom obilježavanja 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizovalo je akciju čišćenja u blizini Stočne pijace na Ćemovskom polju.

Akciji su se, kako se navodi, pored ministarke Ane Novaković Đurović i kolektiva tog resora, priključili i predstavnici preduzeća „Čistoća“ d.o.o. Podgorica, koji su za učesnike akcije obezbijedili kese za otpad i rukavice.

„Želim svim građankama i građanima Crne Gore da čestitam Dan nezavisnosti i izrazim želju da ćemo sljedeći praznik čekati u ekološki uređenijoj državi. Naša obaveza i odgovornost je da tome doprinesemo, da štitimo naša područja, naša prirodna bogatstva, da istovremeno obezbijedimo razvoj i da zaista naša ekološka država bude naša velika prednost i naš brend”, izjavila je Novaković Đurović.

Ministarka je dodala da današnjom akcijom “željeli da pokažemo da svi možemo da uradimo po nešto za našu okolinu i za našu državu” i posebno zahvalila predstavnicima „Čistoće“ na predusretljivosti i saradnji.

Kako je najavila, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će nastupiti u narednom periodu gdje god to bude neophodno, jer je problem sa otpadom sveprisutan u našoj zemlji.

“Ministarka je posebno naglasila da, pored aktivnosti na terenu, Ministarstvo intezivno radi i na stvaranju dobrog zakonskog i institucijalnog okvira u oblasti upravljanja otpadom i najavila da očekujemo ubrzo i finalnu fazu izrade Zakona o upravljanju otpadom, koji će biti usklađen sa evropskim standardima”, dodaju iz resora.

U akciji je sakupljeno 50 džakova otpada.

“Za jedinu na svijetu. Naša je, čuvajmo je”, poručili su resora.

Send this to a friend