Politika

Šmit: Crnogorskoj i NATO da se priključi zastava EU

Cilj je da se zastavama Crne Gore i NATO-a priključi i treća zastava – Evropske unije, kazao je poslanik Hrišćansko-demokratske unije u Bundestagu Kristijan Šmitom tokom današnje posjete crnogorskom premijeru Dušku Markoviću, čestitajući mu na članstvu naše zemlje u NATO-u i iskazujući punu podršku reformama koje sprovodimo i našoj evropskoj integraciji.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je kazao da je Crna Gora zainteresovana za partnerstvo sa Njemačkom u daljem prevladavanju izazova i u našem procesu evropske integracije.

On je, podsjetivši na dijalog na najvišem nivou između dviju država, koji je uslijedio nakon njegovih prošlogodišnjih zvaničnih razgovora sa kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, rekao da je zadovoljan činjenicom da je u završnoj fazi realizacija tada postignutog dogovora da Njemačka uputi ekspertsku pomoć Crnoj Gori u oblasti unapređenja vladavine prava.

“Naš interes i naša želja je da sa Njemačkom imamo dijalog o ključnim pitanjima razvoja, kao i na bilateralnom planu. To nam ne treba radi nekog jačanja naše pozicije, već su nam potrebni njemačko znanje i iskustvo da nastavimo dinamične reforme i još brže i kvalitetnije unapređujemo svoj sistem”, rekao je predsjednik Vlade.

Marković je podrobno informisao sagovornika o ekonomskim i političkim rezultatima Vlade, o rezultatima naše evropske integracije, kao i o strateškim prioritetima u narednom periodu.

“Sagovornici su se saglasili o mogućnostima snažnijih njemačkih investicija u Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jež
Gost
Jež

Ne objavljujte ovakve vijesti, pozliće šetačima.

Lidija
Gost
Lidija

👍👍👍👍👍👍👍🇲🇪🇭🇷🇪🇺

Send this to a friend