Politika

SNP: ANB kršila zakone da šefovima obezbijedi materijale o političkim oponentima

U moru afera bivše vlasti koje se ovih dana otkrivaju posebno mjesto pripada onoj o praćenju i snimanju pokojnog mitropolita Amfilohija i lidera nekadašnje opozicije, među kojima i predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića, koje je sprovodila Agencija za nacionalnu bezbjednost, saopšteno je iz te stranke.

Socijalistička narodna partija očekuje da ovaj slučaj dobije adekvatan pravni epilog, odnosno da bivši direktor ANB-a Dejan Peručinić i agent Srđa Pavićević, koje je Specijalni policijski tim označio kao odgovorne za ove postupke, budu propisno sankcionisani.

“Ovo je još jedna potvrda naših tvrdnji da smo do 30. avgusta prošle godine živjeli u zarobljenoj, privatnoj državi, u kojoj niko ko je promišljao drugačije od bivše vlasti nije promicao „radaru“ tajnih službi. Klasična politička policija, u funkciji zaštite i opstanka DPS-a i njenog prvog čovjeka, nije se libila da krši pozitivne zakonske propise naše države kako bi svojim šefovima obezbijedila materijale o aktivnostima njihovih političkih oponenata”, saopštili su iz SNP-a.

Iz SNP-a su naveli da se ANB bavila praćenjem nekadašnje opozicije umjesto pripadnikea kriminalnih bandi i klanova u čijim je ratovima stradalo desetine ljudi.

“Sigurni smo da je ovo samo početak, te da će se vremenom otkriti sve ono što je rađeno u proteklih trideset godina vladavine DPS-a”, ističe SNP.

Oni očekuju će se u poštenom i zakonitom sudskom postupku utvrditi sve činjenice o ovoj aferi i da će svi involvirani dobiti zaslužene kazne.

“Takođe, očekujemo da se ovakvi slučajevi više nikada ne ponove, te da više niko nikad ne bude predmet praćenja i obrade tajnih službi samo zato što ne djeluje u skladu sa željama i potrebama vlasti, ma sa koje strane ona dolazila”, kazali su iz SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Amfilohije je radnik SPC, strane agencije za zamlaćivanje. Trebalo je da ga prate, da vide šta radi. Ako je to što radi samo zamlaćivanje, OK. Ali, ako priprema politički angažman, koji će dovesti do neprirodnog uticaja strane države u CG, onda je normalno podnijeti krivičnu prijavu i osuditi ga kao izdajnika. Naše pravosudje je odbilo da ga procesuira i zato… Više »

vjecna da je
Gost
vjecna da je

snp hahahahhahahahahahahhahahahahahhahahahahahhahahaahhah koje ovo

Send this to a friend