Politika

SNP: DPS da ne potpiruje sukobe među braćom i prijateljima

Odbor SNP Glavnog grada poziva DPS i njene čelnike da ne potpiruju sukobe među braćom i prijateljima, već da učine sve da se strasti u zemlji stišaju, kako bi sva goruća pitanja mogla da se rješavaju u duhu konstruktivne saradnje, tolerancije i razumijevanja.

U SNP-u navode da je sinoćnja proslava velikog uspjeha vaterpolista na Evropskom prvenstvu završena tužno i sramno.

“Grupa zavedenih i ostrašćenih navijača, odlučna da odbrani Crnu Goru od “neprijatelja“, napala je jednog devetnaestogodišnjaka u podgoričkom Siti kvartu i pretukla ga misleći da je pokazao tri prsta”, podsjećaju u SNP-u.

Kako su naveli, gradonačelnik Ivan Vuković, domaćin ovog okupljanja, nijednom riječju nije pokušao da zaustavi skanadalozno navijanje pojedinaca koji su poručili da će “ovih dana branit’ Crnu Goru od dušmana“.

“Naprotiv, čini se da je u tome prilično uživao, ali to govori samo o njemu i njegovim svjetonazorima. Sa druge strane, pamti podgorička mladost koliko je bio ažuran u prekrečavanju crnogorskih trobojki koje su iscrtane u brojnim naseljima Glavnog grada poslednjih dana”, kazali su u SNP-u.

Tužno je, ističu u SNP-u, na šta se svelo crnogorsko čojstvo i junaštvo, o kojem je tako lijepo pisao Marko Miljanov.

“A još je tužnije što je ponovo u centru zbivanja ista vrhuška, koja ne preza ni od od čega kako bi što duže opstala na vlasti. Postoji samo jedna razlika: „dušmani“ nisu isti. Zaboravlja gradonačelnik da su njegov šef Đukanović i družina devedesetih godina, u vrijeme kad su bili veliki Srbi, proganjali i prebijali one koji su bili za nezavisnu Crnu Goru, a danas kao veliki Crnogorci „brane“ državu od Srba i Srpske pravoslavne crkve”, kazali su u SNP-u.

Oni očekuju da će crnogorska policija u rasvjetljavanju napada na pomenutog mladića biti jednako brza i efikasna kao i onda kada je, po nalogu Vukovića, suzavcima rastjerivala Podgoričane koji su slikali i tijelima branili trobojku kralja Nikole.

“Nadamo se da u ovom slučaju neće biti zaključeno da se radi o djelu „neznanih junaka“, te da će svi oni koji su podigli ruku na nedužnog momka biti adekvatno procesuirani i sankcionisani. U suprotnom, smatraćemo da zvanična vlast i policija stoje iza cijelog slučaja”, ističu u SNP-u.

Isto tako, ne odobravaju kamenovanje kolone automobila koja se sa crnogorskim zastavama kretala ka Cetinju i apeluju na vinovnike tog čina da se urazume i ne udaraju na svoje sugrađane.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
RADOJKAVijori crvena!Ko? Ja!ЖељкоSvjefol
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RADOJKA
Gost
RADOJKA

Vi iz SNP -a ako dodjete na vlast sta obecavate narodu da ce sve procvjetati, da ce teci med i mlijeko.A vi ne huskate vi ste fini kulturni kao i vase kolege iz Beograda, kome pricate price.Ali ipak malo ste uspjeli da sludite ovaj narod.Ali ima onih sto su pametni sva sreca pa vide i mogu da procjene i da… Više »

Vijori crvena!
Gost
Vijori crvena!

Aooh, ne no cemo pustit one sto je Amfilohije s vama zatrovao da gađaju gradjane koji slave pobjedu svojih sportista…O, kako da ne!
Sram vas bilo, izdajnicke sorte!

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

A vidjeste li kako vaterpolisti pjevaju himnu?

Жељко
Gost
Жељко

Nebilo dizat prste .
Mislim drugi put ruke u djepove😅

Svjefol
Gost
Svjefol

SNP, i njihovi otpadnici, Demokrate, dobar dio DF i ostali da ne unose zlu krv i ne potpiruju Vekikosrpsku politiku. Milosevicevi puleni, nacionalisti najnizeg soja, ne drzite predavanja o demokratiji..

marius
Gost
marius

Vi se kao bavite nekom politikom, a nista naucili niste. Osnovno u zivotu je da svaka akcija izaziva reakciju. Jeste li ikad osudili cetnicko pojanje koje se na litije cuje. Znate li koje Crnoj Gori slobodu donio u drugom svetckom ratu. Jesu li to bili cetnici ? osudiste li mahanje srpskim zastavama ?

hnovi
Gost
hnovi

a sto ne spomenuste da su dvajica navijaca reprezentacije napadnuta od ovih vasih molebanista

Send this to a friend