Politika

SNP: I Orav primijetio da Vlada pokušava da progura Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Aivo Orav

Iz Socijalističke narodne partije tvrde da je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav prmijetio da Vlada pokušava na mala vrata da progura Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, u trenutku kada nisu dogovoreni izborni zakoni bez kojih je nemoguće obezbijediti održavanje fer i slobodnih izbora naredne godine, a u susret novogodišnjim praznicima čime se sužava vrijeme za kvalitetnu raspravu u Skupštini.

“Premijer Duško Marković priznao je juče da ga je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav pitao zašto je izabran ovaj trenutak za stavljanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u skupštinsku proceduru. Orav je takođe, kako javljaju mediji, u razgovoru sa članovima Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, izrazio nezadoljstvo što Vlada nije obezbijedila saglasnost svih vjerskih zajednica i javnosti o pomenutom Prijedlogu zakona jer se radi o propisu koji se tiče ljudskih sloboda”, saopšteno je iz SNP-a.

Prema njihovim riječima Šef Delegacije EU u Crnoj Gori primijetio je ono je svima već odavno vidljivo: da Vlada pokušava na mala vrata da progura ovaj važan Zakon, u trenutku kada nisu dogovoreni izborni zakoni bez kojih je nemoguće obezbijediti održavanje fer i slobodnih izbora naredne godine, a u susret novogodišnjim praznicima čime se sužava vrijeme za kvalitetnu raspravu u Skupštini.

“Na taj način vlast minira svaki dogovor, pa i razgovor između relevantnih političkih subjekata i pod krinkom tzv. rješavanja važnog identitetskog pitanja – stvaranja Crnogorske pravoslavne crkve, još jednom dijeli narod Crne Gore”, tvrde u SNP-u.

SNP poručuje DPS-u i njihovim saradnicima u ovom, kako kažu, nečasnom poslu da je i evropskim zvaničnicima postala jasna njihova perfidna namjera, da ne podržavaju način na koji se pokušava riješiti značajno pitanje vjerskih sloboda, ali i izbornog zakonodavstva, te da je samo pitanje vremena kada će im međunarodna zajednica okrenuti leđa.

“To će biti trenutak kada će svanuti građanima Crne Gore i kada će se konačno otvoriti prostor za odgovorno i racionalno rješavanje ključnih problema sa kojima se oni svakodnevno suočavaju”, zaključujuu SNP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21 MAJ
Gost
21 MAJ

Dosta nam je Iva Oraja i Mitje …imamo ustav ..državu..samo treba sami da upravljamo i ne strecamo od niloga.

Svjefol
Gost
Svjefol

Braco Srbi, odgovorite na pitanja, ali casno i posteno. Ako to uopste mozete:
1. Zasto je u Srbiji drzava vlasnik vjerskih objekata a u Crnoj Gori se to pravo brani drzavi?
2. Koliko novca godisnje zaradjuje SPC, od vjernika i hodocasnika i koliko poreza placa drzavi?

zecijasapica
Gost
zecijasapica

prvo se informisi, pa piši.. znaš li ti: 1) koliko djece oboli od kancera, usled posledica Nato bombardovanja, a ili se ne “eksponiraju” tj. ne javljaju se da se za njih skupljaju pare porukama ili se skupljalo pare za njih. 2) koliko naroda je na rubu egzistencije u CG? Pođi malo na stranu Banke hrane .. 3) Koliko ljudi se… Više »

Danko
Gost
Danko

Dobro, neces da odgovoris , idemo dalje!

Ljuta
Gost
Ljuta

Udba i dalje vlada u CG kad prosipa ovakve laži…u ostalom i da je tako Srbija je demokratska drzava gdje se vlast mijenjala 5 puta od okt 2000g.
Crkva nije dobila 1 euro od nevjernika pa nije dozvoljeno da oni koji nisu dali cenat brinu o vjernicima i njihovim davanjima..

Danko
Gost
Danko

Dobro ni ti neces da odgovoris, slucaj zavrsen!

POLTRON i BOT
Gost
POLTRON i BOT

To je prozaično bacanje prašine u oči da bi se zaboravile i zataškale afere vlasti i otvorile nove afere opioljive i zanimljive za građane – provereni efiasan sistem obmane i manipulacije širokih narodnih masa

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Tako je pope 🙂

Send this to a friend