Politika

SNP je “zauzeta”: Da li će u Kotoru dobiti četvorostruko NE jer traže za sebe sve?

Ne, ne, ne i ne. To su odgovori koje Demokratski front, Demokrate, SDP i GP URA spremaju za ponudu kotorske SNP-a koja ih je prije četiri dana preko medija obavijestila da će zatražiti njihovu podršku da sama formira manjinsku vlast u Kotoru. To su nezvanične informacije CdM-a iz DF-a, Demokrata, SDP-a i GP URA.

Inače, na izborima u Kotoru 16. oktobra, DF i Demokrate su osvojile po pet mandata, SNP i SDP po tri, a URA jedan, i oni svi zajedno imaju većinu – 17 mandata, ali dogovora o vlasti – nema ni više od dva mjeseca od izbora.

Nosilac liste SNP-a Branko Baćo Ivanović potvrdio je sinoć u izjavi za CdM da ponudu koju je objelodanio u medijima još nije proslijedio onima od kojih traži podršku da bi vladao Kotorom.

“Nijesmo im još ništa slali“, rekao nam je Ivanović.

Na pitanje zašto nijesu, s obzirom na to da su prošla tri dana, Ivanović nam je sinoć odgovorio:

“Šta zašto nijesmo još? Poslaćemo im. Danas je Nikoljdan, bili smo zauzeti“, opravdao se Ivanović.

On nije mogao da nam odgovori ni kakvu reakciju opozicionara očekuje, ali je bio vrlo zainteresovan da mu prenesemo naše informacije.

A, Ivanovića smo obavijestili da njegove kolege iz opozicije zahtjev SNP-a doživljavaju kao “Dajte nam sve“, zbog čega im spremaju negativan odgovor.

Ivanović nije želio da odgovori na pitanje da li on sopstvenu ponudu doživljava upravo na taj način.

“Sve ćete znati kad im pošaljemo ovo o čemu smo razgovarali“, rekao je Ivanović.

On je ranije objasnio da ponuda SNP-a o njihovoj manjinskoj vlasti ustvari znači pokušaj da se “prevaziđu ona pitanja koja su ih do sad razdvajala“.

“To je odbijanje SDP da napusti koalicionu vlast sa DPS-om podnošenjem ostavki, kao i podrška DF, URE i Demokrata takvom stavu SDP. Polazeći od toga da su predstavnici DF, Demokrata, GP URE i SDP tokom pregovora naglašavali da razvlašćivanje DPS jeste ključni cilj kojem mora biti podređen svaki partijski ili lični cilj i potencirali da postoji 17 opozicionih odbornika koji žele razvlašćivanje DPS, predložili smo im da manjinski podrže SNP”, kazao je Ivanović.

S druge strane, DPS, koja je do izbora vladala Kotorom, na posljednjim izborima je osvojila 12, mandata, Socijaldemokrate dva, a HGI i Liberali po jedan.

Send this to a friend