Politika

SNP: Mirnom revolucijom Crnogoraca ponosile bi se najveće demokratije svijeta

Međunarodni dan demokratije, 15. septembar, Crna Gora posle trideset godina dočekuje slobodna i puna nade da su promjene moguće. Tridesetog avgusta naši građani su olovkom izvršili mirnu revoluciju, kojom bi se ponosile najveće demokratije svijeta, navode u SNP-u.

“Put pred nama neće biti lak. Naprotiv. Dugo smo bili hibridna, fasadna demokratija, poznata po endemskoj korupciji i propratnim, svima poznatim, pojavama. Sada predstoji ogroman posao: potrebno je podići iz pepela posrnule institucije, oživjeti ekonomiju i kreirati bolje uslove za život građana. Cijelu situaciju duboku usložnjava akutelna COVID 19 kriza koja odnosi živote i ljude baca u postelju”, saopšteno je iz SNP-a.

Prema njihovim riječima, odlazeća vlast je tokom trajanja pandemije pravila ozbiljne faulove kao onaj kada je objavila imena i podatke ljudi koji su u samoizolaciji, što je kasnije i Ustavni sud ocijenio neustavnim i nezakonitim.

“Mnogo puta smo se uvjerili da se Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ne odnosi prema svima jednako, odnosno bili smo svjedoci mnogobrojnih hapšenja sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske i građana zbog statusa na društvenim mrežama. Sa druge strane, oni bliski režimu, iako uhvaćeni u očiglednim prekršajima, pošteđeni su svake odgovornosti”, navode u SNP-u.

O institucionalnoj i svakoj drugoj prednosti koju je režim imao i na ovim izborima gotovo sve je, ističu u ovoj partiji. rečeno.

“Međutim, da još jednom osvoje vlast nije im pomogla ni ta okolnost, a ni to što su izbore zakazali u sred ljeta. Građani su jedva dočekali prve jutarnje sate da iskoriste svoje biračko pravo i da kažu DOSTA Demokratskoj partiji socijalista. Ni poraz im nije bio dovoljan da se osvijeste, pa su dozvolili i visoko rizičan postizborni skup na kojem se „branila država od četnika, ravnogorske fukare, krvožednih hordi“, itd. Ne samo da nisu učinili ništa da ovaj skup spriječe, već ga je DPS javno promovisao. Uzalud je bilo sve. Slobodna Crna Gora se ne dâ pokolebati”, ističu u SNP-u.

Crna Gora je, dodaju, pokazala da je demokratski sazrela, a njeni građani da su spremni da se bore za sebe i svoje porodice.

“Zbog toga vjerujemo u snagu buduće crnogorske demokratije, koja će biti jednaka prema svima, onako kako ju je još davno definisao američki predsjednik Abraham Linkoln, „vladavina naroda, od naroda i za narod“, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo
Gost
Milo

Nije to bila mirna revolucija,sve ste radili da srusite DPS,vasa propaganda iz srbije i novac ,i organizovano dolazenje iz srbije da glasaju protiv DPS i CG.Tvrdili ste da Djukanovic nece dati vlast ,i svasta ste radili tj lagali,Djukanovic i DPS su savrseno pokazali da su demokratsa razumna vlast i da postuju volju naroda za razliku od vas koji ste prvog… Više »

Hurem
Gost
Hurem

Zar ovi nijesu u penziji

Pješivac
Gost
Pješivac

Vi Crnogorci a glasali za ne Crnoj Gori,
nemogu vas slušati…
Da je vječna Crna Gora…

rukoljub
Gost
rukoljub

Hvala macehi rusiji. Ajmo u rikverc par vjekova.

nostradamus
Gost
nostradamus

misli te ‘ mirnom okupacijom crnogoraca ….

Kojović
Gost
Kojović

Kako Crnogorci mogu sami sebe okupirati? Pa nijesu došli neki iz Mozambika da glasaju protiv Mila, nego sve goli Crnogorci. Naprotiv, Milo je taj koji je pokušavao da dovuče neke iz Luksemburga i tako okupira Crnogorce, ali je pobijeđen, uništen, razvaljen.

Snjeg
Gost
Snjeg

A sta su ovi iz Luksemburga nego crnogorci .I to veci od vas svih.Bolji humaniji itd.

Vidra
Gost
Vidra

Znamo kako prolaze na brzinu i olako data obećanja..!

Morty
Gost
Morty

Znam jednu videoteku sto ima vise clanova nego ova partija.

Sova
Gost
Sova

Pokušavam da se sjetim koji diktator je izgubiovlast olovkom, i ne uspijevam. Ili ovo nije bila diktatura, ili Milo nije izgubio vlast. Ne može biti oboje.

Čudo neviđeno
Gost
Čudo neviđeno

Srpsko Narodno Pozorište gostuje u vašem gradu sa predstavom Revolucija na izborima. Glavna uloga pop Risto.

Cetinje
Gost
Cetinje

To cemo tek vidjeti

ZWEEK
Gost
ZWEEK

Vi ne znate kad ste Srbi, a kad Crnogorci.

SmokveBrstim
Gost
SmokveBrstim

SNP i crnogorci

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Od koga smo slobodni,vidite li da nam je Crkva okupirana.Vidite li da se pomamiše šupljoglavci.Pripadnici naroda druge države,koji uzgred pale naše zastave,ne poštuju našu himnu i jezik, uz pomoć domaćih izdajnika tobož zasjedoše da odlučuju.

8484
Gost
8484

Demokratiju Limkolna su uocili u Srbiji pa bise i nas da tako demokratizuju e to su ti ovi

marius
Gost
marius

Sve sto od vas dobismo s vasim litijama, je korona , koja sad CG vlada.

Vessi
Gost
Vessi

A ko si ti???

Daj bože
Gost
Daj bože

Meni više liči na kontrarevoluciju, ali, da ne cjepidlačimo, neka je prošlo s mirom. Pa kroz 4 godine, akobogda, opet revolucija. Mirna, naravno, kao i ova kontratevolucija.

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Sta bi sa ovim srbima od prije izbora? Sad bi svi da su crnogorci🤣🤣🤣ali znamo se.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Blago nama,dolaze”bezgrešni”!

Kotor
Gost
Kotor

Od kad ste vi iz SNPa Crnogorci postali ?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

I ja se pitam.

Yes
Gost
Yes

Sto bi rekao cika Bora Drljaca, odjedared postadosmo Crnogorci.

Snjeg
Gost
Snjeg

Koje licemjerstvo.Sta kazete “Mirnom revolucijom crnogoraca”.Sad smo svi crnogorci .Patriotski skup vam zasmetao a vase slavlje 30.avgusta i prvog septembra ?! A litije i price da je korona izmisljena ?Prvi covjek bd rece da se placa da budes zarazen.E blago nama sa vama.

Torkemada
Gost
Torkemada

Došlo vrijeme da poslušnici S.Miloševića citiraju Abrahama Linkolna.

oooo
Gost
oooo

O kakvoj revoluciji ovi pricaju. Da se nijesu skupili u copor srpsko cetnicke falange opet bi izgubili i pokusali da izvedu novu revoluciju. Toliko o njihovom miru.

Nikola
Gost
Nikola

Napokon ce sunce slobode i demokratije da obasja Crnu Goru i njene građane.

Pero
Gost
Pero

O čemu ovi serbi pričaju,sad su Crnogorci hahahahaha što se stidite da ste Srbi i da ste bili pod vođstvom lidera Amfilohija

Pero
Gost
Pero

Oce sad Joković da je Crnogorac,hahahahaha do sada je barjacio srbijanskom zastavom

Benjamin
Gost
Benjamin

Ko su ovi?

Djomaa
Gost
Djomaa

A tamo neka partija minorna.

Vessi
Gost
Vessi

A ko si ti???

Morty
Gost
Morty

Jedna videoteka, tu oko Kolasina. A u planu im je jos jednu da otvore u centar Petnjice.

Send this to a friend