Politika

SNP: Nadležni da procesuiraju vinovnike jučerašnjih incidenata u Nikšiću, MUP da utvrdi je li bilo propusta nikšićke policije

Foto: Twitter

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozvala je nadležne državne institucije da što prije identifikuju i procesuiraju vinovnike jučerašnjih incidenata i nemilih scena kojima smo svjedočili u Nikšiću.

Takođe, iz SNP-a pozvali su Ministarstvo unutrašnjih poslova da utvrdi da li je, kako su kazali, u postupcima pripadnika nikšićke policije bilo eventualnih propusta i da, u skladu sa tim, “sankcioniše one koji su iste dozvolili ili napravili”.

“Takođe, SNP CG osuđuje napad na kamermana RTV Nikšić i prijetnje upućene novinaru “Pobjede” i apeluje da se ništa slično više nikad ne dogodi nijednom posleniku javne riječi u Crnoj Gori, jer je napad na medije i novinare udar na same temelje demokratije. Sa žaljenjem konstatujemo da ni 13. jul, najveći državni praznik i dan koji bi trebalo da nas sve okuplja i objedinjava u ljubavi i ponosu prema zemlji u kojoj živimo, nije mogao proći bez tužnih dešavanja koja su rezultirala opštom tučom, napadima na policiju i povredama brojnih učesnika jučerašnjih skupova”,  istakli su u saopštenju.

SNP CG apelovao je na građane Nikšića i cijele Crne Gore da “smirimo tenzije i strasti i da prevaziđemo podjele i nesporazume koji su nam već toliko štete nanijeli”.

“Pozivamo sve građane da se uzdrže od učešća u događajima koji samo bacaju mrlju i ljagu na ponosno lice naše zemlje. Imamo samo jednu zajedničku kuću, u kojoj svi treba da živimo slobodno, da se poštujemo i uvažavamo kao prijatelji, braća i kumovi, što je viševjekovna tradicija Crne Gore. Radimo zajedno za dobrobit i napredak svih nas i naše države i trudimo se da našoj djeci ostavimo bolje društvo i šansu za prosperitetniju i svjetliju budućnost”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miloooooo
Gost
Miloooooo

Prvo treba vas pohapsiti.

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Sram vas bilo, jer ovakvo saopštenje može da izda samo SNP ili pak Joanikije. Vi ste vuci u jagnjećoj koži.

Send this to a friend