Politika

SNP Pljevlja: Đačić nije podnio ostavku, već je smijenjen

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Pljevlja oglasio se povodom ostavke predsjednika te opštine Mirka Đačića, ističući da on nije podnio ostavku, već je “smijenjen i otjeran sa mjesta prvog čovjeka posljednje kolonije u Evropi”.

<<<Đačić za CdM: Podnio sam ostavku<<<

Saopštenje SNP-a prenosimo u cjelosti: 

Ostavka Đačića, sve je prije nego izraz njegove slobodne volje, jer ko to, već, može govoriti o slobodnoj volji pojedinca u DPS-u u ovom trenutku kada je razaraju afere na svim nivoima.

Razlozi za ovakav potez neprikosnovenih gospodara naslućivali su se još od trenutka kad je Đačić prvi put odsvirao solo dionicu koja se nije uklapala u „Pljevaljski rekvijem“ koji već decenijama komponuje podgorička vlast i podgorički tajkuni.

Svi se sjećamo „komplimenata“ koje je dobio od vlasnika „Vektre“ kada je pokrenuo pitanje naplate koncesija za šume ili retoričkog šamaranja od strane predsjednika Vlade kada je pod pritiskom opoziciji pomenuo pitanje ekološke takse onima koji nemilosrdno truju Pljevlja i Pljevljake. Smjena je konačno potpisana kada je javno zatražio da se bar izvrši prebijanje poreskog duga Opštine sa dugovanjima „Vektre“. Očigledno da je Đačić onaj šraf koji je pukao i zasmetao uhodanom mehanizmu eksploatacije Pljevalja bez iole adekvatnog vraćanja bar dijela vrijednosti koja se stvara na račun opštine Pljevlja i njenih prirodnih resursa.

Ovo su samo neki od razloga što je Mirko Đačić otjeran sa pozicije prvog čovjeka Pljevalja od strane njegove partije za koju je ne tako davno rekao na Javnom servisu da je najbolja i da se ponisi time što je njen član. Koje li ironije!

Drugi razlozi za njegovu smjenu su manje vidljivi, ali svakako značajni. Ma koliko se trudio, Đačić nije uspio realizovati brojne projekte koji imaju za cilj montenegrizaciju Pljevalja i promjenu svijesti Pljevljaka, prije svega otvorenim antisrpskim stavom u kadrovskoj politici i kulturi, zatiranjem ćirilice i direktnim napadima na pojedince, istaknute predstavnike opozicije i nevladinih organizacija koje se ne slažu sa tajnim državnim projektima konačnog zatiranja srpske svijesti u ovoj Opštini.

Sve je to Đačić pokušavao, ponekad sirovo i obskurno ali to, očigledno, nije bilo dovoljno njegovim gazdama, odnosno onima koji su ga doveli na mjesto prvog čovjeka Pljevalja. Nastojeći da se uklopi u sve ono što je poslednjih pet godina bila politika DPS-a prema Pljevljima, Đačić je očigledno počeo da smeta i uslijedilo je ono što se desilo – njegova ostavka sa potpisom velikog gazde.

Naravno da ne treba žaliti za odlaskom čovjeka čije su dobre namjere popločane propalim projektima, neostvarenim obećanjima, lošom kadrovskom politikom i neodmjerenim istupima obojenim ličnim stavovima i afinitetima, ali ne treba se ni radovati ako se zna da i od goreg ima gore.

Sve u svemu, na kraju, ono što je zasluživalo da bude na početku. Ostavka Mirka Đačića jasno pokazuje da vlasti koja Crnom Gorom hara već više od četvrt vijeka, ne odgovara ni jedno kadrovsko rješenje kada su u pitanju Pljevlja i Pljevljaci bilo da su iz opozicije ili pozicije ukoliko počinje da razmišlja svojom glavom ili ukoliko bar pokuša da zaštiti interese ove opštine. Nije to od juče.

A da li će biti isto i sjutra zavisi ipak od Pljevljaka, a presudno od onih koji su zarad sitnih interesa ili u zabludi povjerovali da sve treba prepustiti centralnoj vlasti i kreatorima svih lažnih obećanja i obmana koje su lansirane Pljevljacima poslednjih decenija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Naprijed Snp
Gost
Naprijed Snp

Neki komentatoru su stvarno zaslijepljeni mrznjom.

Ivan
Gost
Ivan

Ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine,mogu da nas mrze a mi cemo biti boljii svakim danom sve vise.Snp do pobjede!

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Manje partije s vise saoostenja nema ,mozda ura jedino

Kaktus
Gost
Kaktus

Ja se izvinjavam meni je 22 godine pa ne pamtim ovu partiju,ko su oni ? Djed mi je pricao da su nekad jaki bili hahaha

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Snp jos postoji?

Leart
Gost
Leart

Snp prica o antisrpstvu,a oni su prvi posle referenduma promijenili plocu 😉

Komita
Gost
Komita

A sti se radi od ovih mumija,oni stvarno misle da ce da se vrate na staru slavu

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Pozdravio vas je aleksa becic,zeli vam svu srecu u prelasku cenzusa

Liberal
Gost
Liberal

Evo ih ove zamlate,svaku priliku li ugrabe da se oglase

Stefo12
Gost
Stefo12

Evo snp opet vidi teorije zavjere,da nije mozda i kenedija ubio ?

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Ovo sapstenje nidje istine vidjelo nije, nego je slika i prilika borbe za poziciju lidera u opoziciji i onda ne gledaju nista vise nego samo dje god se dps spomene eto ih sa saopstenjem jer DPS je njima najbolji marketinski kanal.

ines23
Gost
ines23

Da su samo zeljni medija govori u prilog ovo saopstenje dje oni daju neke nebulozne politicke razloge za podnosenje ostavke! Pustite Djacica na muru imate vi jednog vaseg smijenjenog Jokica pa se sa njim pozabavite.

Goran
Gost
Goran

SNP je bas jadan, koliko ono ima glasova u Pljevljima?

Vitinka
Gost
Vitinka

Ovo je sad klasican primjer dje snp pokusava da preko Djacicevih ledja dodje do medijske paznje.

oliver14
Gost
oliver14

Djacic je podnio ostavku i sta ima to vas da zanima sad, nije je podnio vama!

Kosta
Gost
Kosta

Sta bi to pa sad SNP svako malo daje saopstenja?! Bice da Daka Davidovic ih finansijski puni odlicno!

goran1978
Gost
goran1978

Kako je ovo jadno sad SNP posto mu nema Mandica i Knezevica koji su osudjeni onda oni sad saopstenjima pokusavaju da se nametnu kao lideri opozicije! O jada ovoga !

Fileopg
Gost
Fileopg

mora da je Daka naredio da se SNP potpuno vrne na stazu srbovanja i negacije svega crnogorskoga… Brao vi ga majstori koji pokušavate raščerečiti DF lešinu….

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Ne mlatite gluposti!
Da ste tako pametni ne bi imali dva procenta glasača!

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Sve je istina, sto ste rekli.

Milos
Gost
Milos

Sve tacno.
Prava analiza problema.

Bnjj
Gost
Bnjj

Sjever da su dali okupatoru na upravljanje nebi ga tako uništio i iselio ljude, to može samo da uradi neko mrzi sjevernjake

Send this to a friend