Politika

SNP: Pomoć za stanove dobio veliki broj sudija i tužilaca, nova Vlada da prekine nepravdu

Ilustracija

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra krajnje problematičnim način na koji su javni funkcioneri u Crnoj Gori prethodnih godina dobijali pomoć od države za rješavanje stambenih pitanja. Naime, radi se o 175 funkcionera kojima je na ovaj način podijeljeno oko 25 miliona eura državnog novca, što je utvrdio stručni tim Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, saopštili su danas iz SNP-a.

<<<Ćalović Marković: Stanovi i krediti za najmanje 175 funkcionera, dio arhive uništen<<<

U toj partiji kažu da činjenica da je arhiva koja se tiče dodjele stambenih kredita i stanova pod povoljnim uslovima dobrim dijelom uništena pokazuje da se ne radi o čistom poslu i da su predstavnici bivše vlasti htjeli da prikriju dobijene povlastice.

“Komisija za rješavanje stambenih pitanja je, kako je utvrđeno, dodjeljivala stambene kredite javnim funkcionerima bez oglašavanja. Među njima je veliki broj sudija i tužilaca, zbog čega se opravdano može govoriti o njihovoj zavisnosti od bivše vlasti i potencijalnoj opasnosti da nisu u svim slučajevima postupali po Ustavu i zakonu, već onako kako se od njih tražilo”, navode u SNP-u.

Dodaju da o tome svjedoči i veliki broj poznatih predmeta koji su ostali u fiokama tužilaštava i koji nikada nisu istraženi na valjan način i do kraja.

“SNP izražava nadu da će se nova Vlada prekinuti sa praksom dodjeljivanja stanova i stambenih kredita po povoljnim uslovima, kako bi se konačno stalo na kraj potencijalnoj korupciji i vršenju pritiska na sudije i tužioce, ali i ostale javne funkcionere”, poručuju iz te stranke.

Kako ističu, dok su obični građani jedva sastavljali kraj s krajem prethodnih godina, privilegovani pojedinci su na mnogo lakši način rješavali osnovna životna pitanja, neki čak i po više puta.

“Vrijeme je se prekine sa ovom nepravdom i da u centru svih politika vlasti u narednom periodu budu, prije svih, građani Crne Gore”, zaključuju u SNP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ti imaš obraza da nešto komentarišeš pola SNP-a je imalo stanove u zgradi Vektre …… jesuli ih prodali i kupili nove neznam ali tu su bili svi koji su nešto značili ….SNP-u

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ti imaš petlje da nešto komentarišeš

Krle
Gost
Krle

Nova vlada da uhapsi Bratić koj je nezakonito zaposlila revizora i plaća ih mjesečno po nekoliko hiljada _.Ljude koji nemaju veze sa strukom.

Send this to a friend