Politika

SNP poručuje da prioritet mora biti borba protiv korupcije i kriminala

ilustracija

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije mora biti prioritet svima u Crnoj Gori, što potvrđuje i Izvještaj Evropske komisije objavljen prije nekoliko dana, saopšteno je iz SNP-a.

“Uspješnost te borbe mora se zasnivati na društvenom konsenzusu, razvijanju institucionalno-pravnog okvira i naravno političkoj volji, pretvorenoj u konkretno djelovanje – od lokalne samouprave do najviših organa vlasti. Tu naravno, najveću odgovornost imaju vladajuće partije.
Konkretno, prvi korak je depolitizacija policije, sudstva i tužilaštva. Zatim, puna, suštinska , gotovo svakodnevna koordinacija bezbjedonosnih službi”, navodi se u saopštenju ove partije.

Smatraju da je potrebno donijeti poseban, hitan program borbe protiv organizovanog kriminala, sa konkretnim zadacima i konkretnim izvršiocima.

Takođe, kako dodaju, potrebno je pojačati unutrašnju kontrolu u policiji, tužilastvu i sudstvu i pod hitno odstraniti tzv.trule daske u tim institucijama i pritom oformiti tzv. imovinske kartone pripadnika tih službi.

U ovoj partiji smatraju da je neophodno pojačati preventivne radnje u cilju kontrole finansijskog tržišta, u cilju sprečavanja upotrebe finansijskih sredstava za pranje novca, stečenog iz kriminalnih aktivnosti.

“Jedino tako, na krajnje odlučan način se mogu očekivati pozitivni rezultati u borbi protiv ove pošasti koja je zahvatila naše društvo”, poručili su na kraju.

B.M.

Send this to a friend