Politika

SNP: Prostor Sinjajevine ne smije biti korišćen u vojne svrhe, Vlada da povuče odluku o gradnji poligona

Arhiva

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da prostor planine Sinjajevine ne smije biti korišćen u vojne svrhe i, u tom smislu, poziva Vladu Crne Gore da povuče odluku iz 2019. godine kojom je predviđeno da se na ovom lokalitetu gradi vojni poligon, saopšteno je iz te partije.

“Ovim putem želimo da podržimo zahtjeve građanske inicijative “Sačuvajmo Sinjajevinu” i svih građana koji se bore da Sinjajevina ostane ono što je oduvijek bila – netaknuto blago prirode koje svojom ljepotom privlači ljude sa svih strana svijeta i od višestruke je koristi ljudima koji na njoj žive”, istakli su u saopštenju.

Iz SNP-a podsjećaju da se radi o drugom najvećem pašnjaku u Evropi, te je i to, kako ističu, jedan od razloga zbog kojih se mora spriječiti njegova devastacija.

“Sinjajevina mora biti sačuvana za postojeće i buduće generacije, a prvenstveno za mještane koji žive od stočarstva i turizma na ovom području”, zaključili su u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Pa jel to ona Sinjajevina sto je Abazovic branio sa svojim saradnicima? Licemjerstvu nikada kraja….

URA pa pa
Gost
URA pa pa

Hahaha kako je ovo dobro, vlada svoje drzave ne da vojsci svoje drzave da vjezba!! Top!! E da ima te vojske pa da opali drzavni udar pa da vas sve uceraju u spuz do daljnjeg!!

GeNiJe
Gost
GeNiJe

A ne no će vas pitati.

wrtc
Gost
wrtc

…a spc može da gradi crkve na državno zemljište…je li Jokoviću ?

Mandingo
Gost
Mandingo

A treba li nam vojska, ne, čuvaće nas Srbija, je li?

delboj
Gost
delboj

Obavezno NATO baza da se napravi, na nekih 20-30 godina. Da se izgrade putevi i infrastruktura koju posle mozemo koristiti za poljoprivredu. Ovako nije pristupacna ni medjedu.

Send this to a friend