Politika

SNP: Stanovnici Crne Gore su svjesne žrtve najozbiljnijeg oblika korupcije

ilustracija

Zemlja u kojoj se dugi niz godina toleriše sistemska korupcija nema budućnost, a stanovnici Crne Gore su svjesne žrtve najozbiljnijeg oblika korupcije koji može zahvatiti jedno društvo. Sistemska, znači da se kreće od vrha do dna i da je omča oko vrata sadašnjim i budućim naraštajima, poručuju iz Socijalističke narodne partije.

U partiji Vladimira Jokovića tvrde kako se, da smo zemlja apsurda, pokazalo  i u najnovijim dokazima koji su objavljeni.

“Oni koji institucionalno, po Ustavu i zakonu  treba da budu predvodnici borbe protiv kriminala su najviše ogrezli u kriminal i brzo će postati predmet istraga koje će se voditi. Defitivno je da Crna Gora u jednom trenutku mora biti spremna da nakon prvih demokratskih promjena u istoriji imenuje objektivnog, poštenog i stručnog vrhovnog državnog tužioca koji će se pozabaviti kriminalom i gdje ce konačno odgovarati svi oni koji su učinili krivična djela, nezavisno od toga jesu li obavljali najvažnije državne funkcije”, navode u SNP-u.

Dodaju kako su skoro svi djelovi vlasti u Crnoj Gori korumpirani.

“Sve resurse u opoziciji moramo usmjeriti na jedan cilj, da smijenimo vlastodršce koji su poharali zemlju, koji su zatrovali sve djelove nepotizmom, neznanjem, neradom. Ovim putem pozivamo skupštinski odbor koji je nadležan za poslove pravosuđa da inicira saslušanje odlazećeg VDT-a Stankovića, kako bi se suočio sa pitanjima i odgovorio na optužbe na njegov račun. Takođe, ponašanje ostalih tužilaca na konferenciji prije ide u prilog tome da su zajedno dijelili novac, nego da žele istinski da saznaju istinu”, tvrde u SNP-u.

Na kraju, ova partija pita Stankovića zašto je zakazao konferenciju kad nije mogao ostati na njoj sve vrijeme?

“Poručujemo mu da ne treba da bježi od pitanja novinara kao danas, već da ako nije umiješan u kriminal suoči se i dokaže da nema šta da krije, a u suprotnom građani će odgovoriti, jer naše strpljenje se polako smanjuje”, navode oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

Bravo Jokoviću ljucki sine..Nama trebaj takvi posteni ljudi..

Fileopg
Gost
Fileopg

Ka i vazda kasmiš Jokoviću na ovu šarafu su se već nakačili Milačić, magistar, Df i neke NVO pa tek ti… Kasniš i bojim se da ti majčica neće drugi put oprostiti….

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jel ti krivo sto tvoj DPS je najgora partija ikad u istoriji covjecanstva?

Fileopg
Gost
Fileopg

Jel’ vama krivi što je vaša politika poražena i osuđena u Hagu, a najznačajniji njeni kolovođe zaradiše doživotnu robiju za nečovječno postupanje i ratne zločine….

Miki
Gost
Miki

ma ko to prica o moralu……….da nije zalosno bilo bi smijesno

Send this to a friend