Politika

SNP: Svakodnevno se povećava broj birača u Nikšiću

Nikšić, foto: Facebook

Svakodnevno se broj građana Nikšića sa biračkim pravom na papiru povećava, saopštili su danas iz lokalnog odbora Socijalističke narodne partije, ističući da su u imaju saznanja o evidentnom i brojnom dolasku pridošlica u tu opštinu, što posebno dolazi do izražaja uoči lokalnih izbora.

“Ova nova i zanimljiva pojava je imala, doduše, veliku pomoć Ustavnog suda Crne Gore koji je u novembru prošle godine donio odluku da ne postoji prethodna obaveza glasača da imaju prebivalište u opštini šest mjeseci prije dana izbora, što je novost u zakonodavstvu naše države”, navode u SNP Nikšić.

Kako dodaju, njihovi terenski izvjestioci, koji imaju prebivalište u Šavniku, dostavili su podatak da je iz tog malog mjesta njih 37 napustilo prebivalište i prijavilo kao novo mjesto stanovanja upravo Nikšić.

“Naši novi sugrađani promjenom prebivališta su možda postali i socijalni slučajevi, pošto u Nikšiću nemaju posla, pa bi ih trebalo i materijalno pomoći i posebno u domenu psihološke pomoći na pojmu shvatanja demokratskog poimanja izbornih procesa”, ističu u toj partiji.

Na to se, kažu, posebno mora obratiti pažnja.

“Naročito kada se imaju u vidu zloupotrebe javnih sredstava u vidu socijalne i materijalne pomoći, čime je odlazeća gradska vlast sebi decenijama obezbjeđivala izvjestan procenat “sigurnih glasova”. Posebno apelujemo na novoformirano savjetodavno tijelo kontrole biračkih spiskova da konačno počne sa radom i da efikasno doprinese legitimnosti i regulaciji izbornog procesa u Nikšiću”, poručuju iz SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vukota
Gost
Vukota

Biracki spisak je sve manji,jer ljudi pomrijese cekajuci vase vakcine.bjezi tamo!

Navigator
Gost
Navigator

pa dobro, ima li neko da to postavi kao problem ? ima li nekakv pravni alat da se to prokaže i zaustavi?

poskok
Gost
poskok

Повећава се број слободних грађана који хоће коначно нормалан живот и слободу од режима Миловог ДПС-а !

Pero
Gost
Pero

Cim se zavrse izbori u Sn dace I’m se uput za Pg da I tamo pomognu, zato u Savnik ima korone donose je ovi putujuci glasaci a rade u Savnik.

BOZE POMOZI
Gost
BOZE POMOZI

hahahahahahha ovo je vise od cirkusa!!!

oslobodit CG
Gost
oslobodit CG

povecava ali pod trebjesu onamo!!! a ne lazi kukavce, to penzionera sto imate je izumrlo i polako izumire, volio bih da vidim toga ispod 60 godina ko ce vam glas dat i zbog cega!!

Send this to a friend