Politika

SNP- u prihvatljiv prijedlog Ivanovića

Kotor

Izvršni odbor SNP-a u potpunosti podržava prijedlog za manjinsku podršku koju je za novu vlast u Kotoru tražio OO stranke, saopšteno je na sjednici tog partijskog tijela. Takođe, oni su konstatovali da održani izbori ne odražavaju slobodnu volju građana, te da je rezultat koalicije Ključ bio ispod nivoa očekivanog.

“Izvršni odbor u potpunosti podržava prijedlog za manjinsku podršku koju je za novu vlast u Kotoru tražio Opštinski odbor SNP-a i njegov predsjednik Branko Baćo Ivanović. Ciljevi koji se time žele postići su potpuno razvlašćivanje DPS-a, odnosno striktno poštovanje principa depolitizacije i profesionalizacije u lokalnoj upravi, kao i u svim preduzećima čiji je osnivač ili u njima ima vlasnički udio Opština Kotor”, kažu oni.

Kako su istakli, shodno Statutu partije  jedini ovlašćeni za razgovore o novoj vlasti u Kotoru su Opštinski odbor SNP-a Kotor i njegov predsjednik Ivanović, a svaki drugi iznijeti predlog, odnosno pojedinačni stav ili mišljenje u javnosti – predstavlja istupanje neovlašćenog pojedinca i ne proizvodi nikakve obaveze za SNP i Opštinski odbor u Kotoru.

Izvršni odbor SNP- a je takođe konstatovao da rezultati izbora 16. oktobra ne odražavaju slobodnu volju građana, jer su, između ostalog, održani u uslovima opterećenim manifestacijom afere državni udar.

“Izborni rezultat koalicije Ključ nije bio na nivou očekivanog, niti je postignut ključni cilj – promjena načina vladanja i diskontinuitet sa pogubnom ekonomsko-socijalnom politikom DPS-a na državnom nivou”, istakli su iz oni i zahvali se svima koji su glasali za njih, a posebno članovima i simpatizerima SNP-a, koji su kampanju dominantno iznijeli na svojim plećima.

Dodali su da podržavaju odluku opozicionih poslanika o bojkotu parlamenta do potpunog rasvjetljavanja afere državni udar od strane nadležnih pravosudnih organa, kao i zahtjev za ponavljanjem parlamentarnih izbora, kao optimalnog modela za izlazak iz opšte političke i sve dublje socio-ekonomske krize u Crnoj Gori.

 

 

 

Send this to a friend