Politika

SNP Žabljak: Spomenik polomljen još prije dva mjeseca uslijed jakog nevremena

Da su gospoda iz vladajuće koalicije i spisatelji saopštenja posjećivali žabljačku crkvu vidjeli bi da je spomenik Anđelije Malović polomljen prije dva mjeseca. Oštećenja su nastala uslijed jakog nevremena koje je pogodilo Žabljak u noći kada se obilježavao Veliki petak i tada je porušeno još nekoliko spomenika, saopštili su danas iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Žabljak.

Kako ističu u toj partiji, lokalna vlast u Žabljaku oličena u koaliciji DPS – SD na dan državnosti Crne Gore posegnula je za dobro oprobanom matricom, koju primijenjuju na državnom nivou već dugo godina.

“Ideološke podjele, dijeljenje na “naše” i “njihove”, patriote i izdajnike je nešto što se u kuhinjama pomenutih političkih subjekata stalno “kuva” i s vremena na vrijeme proključa do te mjere da na momente postane nepodnošljivo”, navode u SNP Žabljak.

Dodaju da umjesto da lokalna vlast doprinosi da svaki građanin Žabljaka doživi 13. jul kao svoj praznik, oni se dva dana svojski trude da podijeljeni narod dodatno podijele.

“Potpomognuti raznoraznim portalima plasirali su putem društvenih mreža informaciju kako je 13. jula u žabljačkom groblju oštećen spomenik Anđelije Malović, supruge Josifa Malovića, sudije koji je sudio Dragoljubu Draži Mihailoviću. Za oštećenje spomenika optužili su svoje sugrađane, sve one koji se ne uklapaju u njihovu ideološku percepciju i njihov doživljaj istorijskih zbivanja, nazivajući ih ni manje ni više nego fašistima”, naglašavaju u toj stranci.

Kako kažu, priča koja se plasira po medijima od juče i čiji su akteri odlučili da je publikuju preko svojih jurišnika, koji je dijele po društvenim mrežama, neodoljivo podsjeća na film “Balkanski špijun” i maestralnog Batu Stojkovića sa rečenicom “Mene ako se sete, sete se”.

“I oni su se sjetili Anđelije Malović na dan ustanka, iako joj je spomenik oštećen još prije dva mjeseca. I na kraju, poštedite nas gospodo vašeg patriotizma i borbe “za tekovine”. Vi ste odavno u ideološkom brlogu. Jedan dan slavite antifašizam, a drugi dan kličete osvjedočenim saradnicima okupatora i slijepo slijedite njihovu ideologiju. Za vas je istorija “švedski sto” sa koga uzimate samo ono što vam se sviđa. Kod vas je sve moguće, pa i to da slavite 13. jul sa zelenaškim obilježjima, uniformisani u zelene majice. I još nešto zelenaška zastava koju ste juče nosili je falsifikat istorijski, a prava zastava je trobojka, koje se vi plašite i od koje okrećete glavu”, zaključuju u SNP Žabljak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Progres
Gost
Progres

Izdržao je sva nevremena i vremena dok nije osvježilo….

marius
Gost
marius

Kakvo je to nevrijeme moglo vladat na Zabljak, pa je imalo tu snagu da lomi mermerne ploce ?

Edw
Gost
Edw

Sam se oštetio. Vjetar ga puhnuo.

Send this to a friend