Politika

SNP: Zapošljavanje u Ministarstvu odbrane i Vojsci bilo nezakonito i netransparentno

Arhivska fotografija

O razmjerama partijskog zapošljavanja koje je sprovodila Demokratska partija socijalista stigla još jedna potvrda, nakon što je ministarka odbrane Olivera Injac saopštila da je u prošloj, izbornoj godini u Vojsci Crne Gore i Ministarstvu odbrane po ugovoru o djelu zaposleno 268 civila, za koje je izdvojeno skoro milion eura, saopšteno je iz SNP-a.

“Pri tome, važno je naglasiti da nije postojao plan angažovanja ovih lica za pomenute vrste ugovora, te da za 120 ugovora Ministarstvo finansija nije dalo saglasnost. Od 268 zaposlenih, 129 je nakon toga primljeno u radni odnos, u periodu tehničke vlade. Određeni broj njih je zadržan, a 105 ugovora je prekinuto”, navodi se u saopštenju.

Jasno je da je proces zapošljavanja ovih lica, dodaju, sproveden nezakonito i netransparentno, a ključni faktor za zapošljavanje je bilo „prepoznavanje od strane DPS terena“, što je godinama bila osnovna preporuka za prijem u Ministarstvo odbrane ili Vojsku Crne Gore.

“Sigurni smo da će se ovakvo stanje promijeniti, te da će ministarka Injac učiniti sve što je potrebno da zapošljavanje u sistemu odbrane ubuduće bude sprovođeno u skladu sa zakonom, otvoreno i transparentno, bez zakulisnih radnji i skriveno od očiju javnosti, što je bila glavna karakteristika DPS režima”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend