Politika Murat Redžepagić, odbornik BS-a

SO Berane da preispita odluku o preuzimanju gazdovanja nad muslimanskim grobljem

Berane

Bošnjačka stranka podržava stavove Medzlisa Islamske zajednice u Beranama i poziva SO Berane da preispita svoju odluku o preuzimanju gazdovanja nad muslimanskim grobljem u ovom gradu.

“Smatramo da se ova odluka ne može opravdati, ako imamo u vidu činjenicu da je ovo jedina sadašnja imovina Islamske zajednice u Beranama. Brojni vakufi i materijalna dobra oduzeti su Islamskoj zajednici, bez ikakve nadoknade ili kompenzacije”, kazao je Murat Redzepagić, odbornik BS-a u SO Berane.

Prema njegovim riečima, u prethodnim decenijama, u raznim društvenim sistemima, u Beranama je oteto, uzurpirano i uništena mezarja-groblja, dzamije, kuće, česme, zemlja i mnoga druga imovina Islamske zajednice.

“Podsjetimo se da se na mjestu vakufa nalazi autobuska stanica i benziska pumpa, a na mjestu gdje je bila dzamija nalazi se dio gradskog trga i stambena zgrada. Podsjećamo i kako se postupalo nad stanovnicima, građanima Berana Islamske vjere, u više navrata, tokom prošlog vijeka. Imajući sve ovo u vidu smatramo da je anticivilizacijski, nepošteno i diskriminatorski otimati i poslednji materijalni resurs Islamske zajednice u Beranama”, ističe Redžepagić.

Bošnjačka stranka apeluje na nadležne da se ova odluka preispita i pokrenuće inicijativu da se ona stavi van snage.

“Vjerujemo da je vrijeme takvog odnosa prema muslimanima i njihovoj imovini, ipak, iza nas i da će se smoći snage da se ova odluka preispita i stavi van snage”, zaključuje on.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nalpe
Gost
Nalpe

Prinče od konika, bolje bi ti bilo da radiš nešto nego što mlatiš tuđe brige. Gledaj svoja posla i ne laprdaj. Svi smo mi ljudi nevezano ko je koje vjere. Nego sa namjerom pojedinci čačkaju đe ne treba da se skrene pažnja sa svakodnevnih nam problema u državi. Pozdrav za sve ljude koji dijele moje mišljenje.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Radim isto što i ti, izražavam svoje mišljenje u pola 12. Ako nemaš nikakve argumente, pametnije bi ti bilo da ćutiš, jer dok ćutiš izgledaš pametniji.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Još jedna stvar, pogledajte kako vi brinete za svoje mezarje. Katolici će 1.11. da slave dan mrtvih, ima da se takmiče ko će bolje da sredi grobove svojih predaka, a vaše groblje zarastlo kao da je minsko polje, pa da niko ne smije da uđe i da to malo sredi.

Aleksandra
Gost
Aleksandra

Ma naravno.Je ro je njihovo pravo a ne da im ga sada uzimaju kada su ga oni izgradili i uredili na gotovo.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ako su ostala groblja u državi privatna, neka bude i to, a ako nisu onda ne znam šta vi hoćete. Zar vam treba groblje da vas bog vidi i čuje ? Toliko bogomolja a niđe napredka, šta vam je dao bog ? Zašto odlazite u Austriju i Njemačku, zašto ne emigrirate u Meku i Medinu, da bude bliže bogu i… Više »

Almira PG
Gost
Almira PG

Sram te bilo.Koga ti tjeraš u Meku i Medinu.Naša država je Crna Gora a ti što je ne voliš idi u onu koju veličaš.Mi samo hoćemo ostvarivanje naših prava, a Crna Gora je pravi primjer i bogastvo različitosti.Pa prema tome samo šovinistima smeta da Muslimani imaju svoje groblje u Crnoj Gori , a Berane sve više tone i pokazuje da… Više »

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Crna Gora je tvoja zamlja, ali ipak nećeš da se kopaš u crnogorsko groblje jer nije dovoljno tvoje. U tome i jeste poenta, jer groblje koje je dovoljno dobro za sav ostali narod, za tebe nije dovoljno vjerski opredjeljeno. Mi smo jedna zemlja i treba da imamo jedno groblje, i ti i svi ostali.

Send this to a friend