Politika

Socijaldemokrate će podržati Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Mićo Orlandić

Socijaldemokrate Crne Gore glasaće za Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica koji predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti, saopštio je potpredsjednik SD-a Mićo Orlandić.

“Vjerujemo da predloženi tekst korespondira realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, poštujući jednaka prava i obaveze svih onih koji žive u njoj. Uvjereni smo da je predloženo rješenje u skladu sa najvišim standardima savremene pravne prakse u pogledu pune slobode vjeroispovijesti i jednakog položaja vjernika svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori. Ovaj naš i ranije izrečen stav potvrdila je i Venecijanska komisija, koja je u svom pozitivnom mišljenju iz juna ove godine konstatovala da predloženi tekst zakona “donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva””, istakao je on.

Prema njegovim riječima važno je istaći i da su inoviranim prijedlogom Zakona u potpunosti prihvaćene sve preporuke Venecijanske komisije iz juna ove godine, u cilju daljeg unapređenja i preciziranja određenih zakonskih odredbi.

“Budući da kulturna baština koju su stvarali naši preci mora ostati u nasljeđu svih građana Crne Gore, te poštujući njihovo istorijsko i pravno nasljeđe sadržano i u Bogišićevom zakoniku, pozdravljamo zakonske norme koje na transparentan način uređuju pitanja državne imovine”, zaključio je Orlandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Glasaćeš -te što vam milo naredi ko da se vi pitate za bilo šta vi ste dresirane dpsove lutke

Brza isidora
Gost
Brza isidora

E baš me briga oćete li vi glasati za prIJedlog zakona!

Zoran Toronto
Gost
Zoran Toronto

Oni tese odrijecu Srbstva i negiraju nase Srbstvo nek odbiju od Mitropolije i nek se bakcu s ostalim vjerama komunjaro

Send this to a friend