Politika

Spajić: Nijedan grad u Crnoj Gori nije propao kao Pljevlja

Spajić (Foto: RTCG)

Nijedan grad u Crnoj Gori nije propao kao Pljevlja, kazao je premijer Milojko Spajić na predstavljanju projekta Plana za oporavak Pljevalja, održanom u prostorijama Rudnika uglja u Pljevljima.

“Ovo je najbolji primjer dekadencije kroz koje je čitao naše društvo prošlo. I ne postoji nijedno drugo mjesto u Crnoj Gori koje je ovoliko palo od onoga što je bilo 80. godina”, kazao je Spajić, prenosi Portal RTCG.

Spajić je istakao da to pokazuju i zvanični podaci.

“Ne govorim ovo subjektivno zato što sam odavde i zato što emotivno pristupam temi. Gledam objektivne činjenice. Uskoro ćemo imati podatke sa popisa koji će pokazati da je Pljevlja napustilo pola grada, pola opštine. Takvi podaci su alarmantni za svakog razumnog čovjeka”, kazao je on.

Spajić je naglasio da je upravo ovaj plan primjer da jedno mjesto, koje je najviše propatilo i imalo najveći pad, da ima budućnost.

“To je automatski signal i drugim mjestima, koja nisu toliko propala kao Pljevlja da i oni imaju sjajnu budućnost. Hvala svima koji su dali ogromno zalaganje dali veliki doprinos izradi ovakvih projekata, i koje Vlada jedva čeka da podrži”, navodi Spajić.

Istakao je da kuda god da se krene prema Podgorici, svaki put se rekonstruiše.

“To je dokaz da se dosta radi, imamo put preko Jasenovog polja, upravo se završava, nadam se početkom jula da ćemo ga otvoriti. Imamo i drugi put preko Mojkovca i taj isto rekonstruišemo, tako da ako krenete prema Podgorici, kojim god putem da krenete, rekonstruišu se i rade putevi. Nažalost zatekli smo jedno jako loše stanje i morali smo da pokrenemo sve te projekte ponovo, ali radi se i završava se. Uskoro će biti preko Donje Brezne, nadamo se i onaj put, one čuvene šavničke krivine koje svi mi prolazimo kada idemo prema Podgorici biće prošlost, od Donje Brezne do Žabljaka ćemo imati jedan potpuno novi put koji će prevazići sve one mučnine i probleme koje svi prolazimo kada idemo prema Podgorici”, kazao je Spajić.

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
GaroTitogradzikimariusPolis
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garo
Gost
Garo

Da nam pogledas kuće i stanove po Budvi i Podgorici nebi reka da smo propali ,no smo se bolje snaski no podgoricani ,

Titograd
Gost
Titograd

Nijedan grad nije propao kao Pljevlja, a svi ostali gradovi su propali zbog dolaska pljevljaka.

ziki
Gost
ziki

ajde da pogađamo odakle ti dolaziš–kviz pitanje_?

marius
Gost
marius

Nije ni cudo sto je propa, kad ste svI u Podgoricu sljegli . Da je lesi iz Pljevalja, ni ona se ne bi tamo vrnula.

Polis
Gost
Polis

Znači da krijete rezultate popisa…nebitno jer sve krijete, zato nećete dugo

ajdeee
Gost
ajdeee

Ti ćeš se pobrinuti da svi zajedno propadnu.

Migo
Gost
Migo

Jer si ti iz Plevala..

Nole
Gost
Nole

NIŠTA nijesi uradio za Pljevlja, ne umiješ ili nemaš interes?

Komunista
Gost
Komunista

Pa da onda vratimo komuniste iz ’80.-ih, je li Spajiću? Pa ajde.

Send this to a friend