Politika

Sporenja o Kneževiću i strah da će opozicija preuzeti vođstvo

Sa protesta 2. marta (Foto: CdM)

Prvobitni plan inicijative “97.000 odupri se” kojim bi se radikalizovali protesti tako što bi se planirano okupljanje, umjesto šetnjom završilo trajnim ostankom demonstranata na Trgu do ispunjenja zahtjeva, propao je prema informacijama Pobjede zbog svađe unutar organizatora, ali i bojazni da će opozicija, odnosno nekadašnja članica DF-a koju predvodi Janko Vučinić, preoteti usmjeravanje protesta, saznaje Pobjeda.

Ideju da se demonstranti ne povlače sa Trga dok se ne ispune svi radikalni zahtjevi koji, osim ostavki predsjednika Đukanovića i Markovićeve Vlade, uključuju obezglavljivanje tužilaštva, sudstva, vrha RTCG, ali i mnogih državnih institucija lansirao je mladi aktivista Miloš Krivokapić na protestu 2. marta.

<<<Sa protesta poručeno: Rok za podnošenje ostavki 15. mart, u suprotnom se neće razilaziti<<<

“Dajemo im rok do 15. marta da podnesu ostavke, ako to ne učine, okupićemo se 16. marta i nećemo se razilaziti do ispunjavanja zahtjeva”, poručio je tada Krivokapić, što je bila najava radikalizacije protesta. Krivokapićev stav bio je zvaničan stav inicijative “97.000 – odupri se” narednih desetak dana niko iz organizacionog odbora nije, barem ne javno, sporio namjeru da se od 16. marta ide sve do konačnog sloma državne vlasti. Naprotiv, odbjegli biznismen Duško Knežević je iz Londona pozdravio namjere organizatora, obznanio da on lično finansira dio demonstranata i najavio da će se na “završnom” okupljanju lično obratiti demonstrantima.

Muk je trajao sve do utorka, a onda promjena plana. Jedan od lidera u organizacionom odboru, Džemal Perović je na konferenciji za medije iznenada najavio odustajanje od prvobitnog plana.

Perović je odustajanje od centralnog zahtjeva ostajanja na Trgu do podnošenja svih traženih ostavki pravdao indicijama “od kredibilnih izvora iz bezbjednosnih struktura”, po kojima se planiraju akcije kompromitovanja i ugrožavanja mirnog karaktera protesta i ugrožavanja bezbjednosti građana.

Zanimljivo, konferenciji za medije nije prisustvovao Krivokapić koji je ranije slavodobitno najavio ostajanje na Trgu “sve do pada korumpirane vlasti”.

Što se desilo u tih desetak dana pa je organizacioni odbor naprasno promijenio stav i najavio samo mirni i nenasilni protest koji se završava šetnjom?

Prema informacijama Pobjede, više je faktora uticalo na takvu odluku. Prije svega, savjeti iz inostranstva da su zahtjevi maksimalistički, da su teško ostvarljivi i da ne postoji kritična masa (brojnost) koja bi mogla iz temelja da uzdrma čitav sistem.

Tu procjenu su, kako tvrde dobro upućeni, dali eksperti jedne nevladine međunarodne organizacije, specijalizovane za “nenasilna svrgavanja diktatorskih režima”. Riječ je o grupi ljudi koja je pružala usluge prilikom “narandžaste revolucije” u Ukrajini, ali i bila vrlo aktivna u akcijama rušenja vlasti Gruevskog u Makedoniji. Prema saznanjima Pobjede, oni su angažovani da pomognu u kreiranju poruka i akcija nenasilnih protesta.

No, za organizatore protesta najbitnija poruka o nerealnim zahtjevima stigla je sa međunarodnih adresa: zvaničnici u Briselu i Vašingtonu možda bi i podržali pregovore u institucijama, ali definitivno nijesu blagonakloni prema radikalnim idejama rušenja institucija i nestabilnosti u Crnoj Gori. Bez “zelenog svjetla” sa međunarodnih adresa, svaka radikalizacija je osuđena na propast.

<<<Knežević: Predlagao sam da se pojavim na protestu 16. marta iako bi to izazvalo veliko hapšenje<<<

Inicijalnu vatru bunta i pogonsko gorivo za destabilizaciju vlasti bez sumnje je unio odbjegli vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević.

Logistička pomoć opozicionih medija, prevashodno koncerna Vijesti, koji su dali direktivu novinarima da Kneževićevi tačni podaci ali i sve lažne ili fabrikovane “informacije” treba da posluže isključivo za delegitimisanje Đukanovića i vladajuće koalicije, a da se ne isputuje poštenje odbjeglog biznismena bila je pogonsko gorivo za prva građanska okupljanja.

<<<Knežević se nameće kao politički lider, ali ga više ni opozicija neće<<<

No, Kneževićeva prvobitna ideja da se “blic krigom” sruši Đukanović i njegova ekipa ipak nije uspjela, a lagano su počele isplivavati brojne poslovne i lične prljavštine odbjeglog biznismena. Istovremeno, istrage protiv Kneževića počele su da se gomilaju, isplivali su mnogi njegovi ilegalni biznisi i prevare, ne samo u vrhu vlasti, već i poslovnih ljudi, stranih investitora i običnih građana.

Kada je Centrala Interpola u Lionu prihvatila zahtjev iz Podgorice i oglasila crvenu međunarodnu potjernicu za Kneževićem, a Velika Britanija sa Crnom Gorom potpisala sporazum o uzajamnom izručenju vlastitih državljana optuženih za teška krivična djela, bilo je jasno da je u paramparčad polomljena slika koju su mediji iz koncerna Vijesti pokušali da urame. Kneževiće se od političkog prognanika preobratio, za svega nekoliko dana, u međunarodnog prevaranta.

I tako je Knežević postao teg o vratu organizatorima protesta i njihovoj političkoj i medijskoj logistici. Zato je i jedan od lidera građanskog okupljanja, Džemal Perović, bio prinuđen da se javno ogradi od Kneževića, da istakne da on može biti “samo svjedok saradnik” i da nikada ne može postati ikona protesta.

U Londonu se to upozorenje, izgleda, prečulo: Knežević je, gostujući na “prijateljski nastrojenom” Javnom servisu Srbije ustvrdio da plaća dio demonstranata, da se nudi za političke usluge demonstrantima i da želi da im se javno obrati na okupljanju 16. marta. Linkom direktno iz Londona sa uputstvima, ako će organizatori istrajati i ostati na ulici do pada “Đukanovićevog diktatorskog režima”. Kneževićev prijedlog je većinom odbijen od organizatora, ali dio ekipe koji je, izgleda, bio vezan za Kneževića nije baš lagodno dočekao ideju da se, nakon izbacivanja iz igre Kneževića, odustane od radikalizacije protesta.

Na dosadašnjim protestima organizatori su uspjeli, vrlo promišljenom strategijom, da opozicione partije drže podalje od organizacija: opozicioni ideri nijesu bili u prvim redovima, nije bilo stranačkih obilježja, niti skarednih političkih poruka, karakterističnih za dio opozicionog političkog djelovanja.

No, od početka protesta bilo je jasno da opozicione partije, u prvom redu neformalni savez okupljen oko Alekse Bečića, ali i Demokratski front, imaju ambiciju da preuzmu organizaciju protesta od inicijative “97.000 odupri se”. Ili, u najmanju ruku, da imaju upliv u vodstvo bunta.

U tu svrhu Bečić je sa Vladimirom Pavićevićem i Miodragom Lekićem organizovao niz paralelnih protesta, pod drugačijim geslom, tvrdeći da time zapravo podržava proteste.

Skrštenih ruku, naravno, nije sjedio ni Demokratski front, čiji lideri su u Beogradu tajno razgovarali sa “sivom eminencijom” opozicije, biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem, o preuzimanju organizacije protesta, za koji dobar dio javnosti, ali i DF vjeruje da su pod punom kontrolom medijskog koncerna Vijesti.

Ipak, dogovor koji je postignut da Janko Vučinić kroz fingirani izlazak iz DF-a i ulazak u organizacioni odbor napravi radikalizaciju zaustavljanjem saobraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, a potom permanentnom “okupacijom” Trga nezavisnosti, uz ideju o pravljenju šatorskog naselja po ugledu na proteste iz 2015. godine, prozren je od dijela organizatora, sa kojima očigledno nijesu takvi dilovi pravljeni.

“Koji je smisao stava da ne treba saopštiti neposrednu opasnost po ljude koji bi ostali do ispunjenja zahtjeva, ali da ne dijeliš odgovornost za posljedice onoga što će dio ubačenih šatordžija uraditi da poslije toga zaboravimo i proteste i smjene i gradnju srećnog društva na nesreći dijela nas”, napisao je u polemikama na društvenim mrežama jedan od organizatora, Budislav Minić.

Priču o šatorskom naselju na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog juče je na konferenciji za medije potvrdio lider Janko Vučinić iako je plan “Kadinjača” o blokadi saobraćajnica na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kao uvodu u stvaranje šatorskog naselja o kojem je pisala Pobjeda, nazvao “režimskim podmetanjem”.

“Ukoliko se najveći državni funkcioneri ogluše o zahtjeve, očigledno je da je sazrelo vrijeme za neko novo šatorsko naselje ispred najvažnijih državnih institucija na Bulevaru Svetog Petra Cetnjskog ili neki drugi vid radikalizacije, a sve u okvirima mirnog i zakonskog protestnog skupa”, ustvrdio je Vučinić, uputivši molbu organizatorima da i on uđe u organizacioni odbor.

Teško je vjerovati da bi Vučinićevoj molbi moglo biti udovoljeno. Ne samo zbog poruka sa međunarodnih adresa, već zbog sagledavanja realnosti na terenu: zahtjev za radikalizacijom protesta, bez prethodnog plana i šire podrške, osuđen je na fijasko. I zato je za subotu pronađena izlazna strategija i povratak na “fabrička podešavanja”: nastavak sporadičnih okupljanja, jednom nedjeljno, uz obnavljanje priče o tehničkoj vladi i prijevremenim izborima.

Samo, to je mač sa dvije oštrice, jer su nerealni zahtjevi i obećanja već data i tenzije podignute. Protesti u subotu, bez jasnog plana organizatora, mogli bi u etar da prospu do sada akumuliranu energiju građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AntiOpozicionar
Gost
AntiOpozicionar

Na dnevnicu! Vrati ljudima sto si duzan ne bacaj pare na ove pripejd protestante!

Zekson88
Gost
Zekson88

Hahah sta rade profesionalni protestanti. A komedije od klovnova iz organizacije! Kneževiću dal im daješ iste dnevnice ili imaš miljenike pa im duplaš cifre. Pa da kako da se dogovore. Vidi plaćaj im svima isto…

Zekson88
Gost
Zekson88

Kad se oko protesta svađate zbog sujete, mogu zamislit kako bi lijepo podijelili funkcije kada bi vas zapalo! Vaše organizacione sposobnosti i timski rad su vaša jača strana! U snovima samo!

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

RAZMISLITE SVI KOJI IDETE U SPC STA VAM GOVORE DA C.G. DRZAVA ILI SRPSKA REGIJA

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

IZDAJNICI CRNE GORE,OBOZAVATELJI DRUGE DRZAVE I OKUPATORSKE SPC

Kumara
Gost
Kumara

Trk kod Knezevica za dnevnice

Gigo
Gost
Gigo

Zaradite svoje plate

Popaj
Gost
Popaj

Sledeci izbori ce vas izbaciti iz parlamenta

Primorac
Gost
Primorac

Cega se god uhvatite to upropastite

Primorac
Gost
Primorac

Zalosna opozicijo bolje da te nema

gta123
Gost
gta123

DPS treba da vlada dozivotno kad ste tako jadni

rambo
Gost
rambo

Ugasiti opoziciju

foras
Gost
foras

Ovi protesti ukopase opoziciju

mickobg
Gost
mickobg

Kakva zalost sto pomamljuju narod bez iceg

PS4
Gost
PS4

Aleksa i Lekic kradu Knezevica na gorivo ahahha

MonteNegro
Gost
MonteNegro

Jos u subotu i kud koji mili moj

RedLabel
Gost
RedLabel

Sta su sve spremni za pare zalosno na svoju drzavu

Liverpool
Gost
Liverpool

Ovaj seljak radnik ove satore za bolje nisi

Furundžija
Gost
Furundžija

Ako će bit šatora dolazim i ja.

Kačavenda
Gost
Kačavenda

Dobrodošao brate Furundžija ! Potrudićemo se da te dobro smjestimo.U šatoru,naravno.

lukaberane
Gost
lukaberane

Kad iz opozicioni berana ide 10 ljudi sve jasnp

TandaraMandara
Gost
TandaraMandara

Sve ovo u zatvor treba

Huawei88
Gost
Huawei88

Propali protesti pa sad svi eskivaza

BlackKnight
Gost
BlackKnight

Knezevic se prosuo pa sad ne zna sta ce sa sobom

Beranac22
Gost
Beranac22

Dzemal i Aleksa i Mandic kuku majko

StefaNegro
Gost
StefaNegro

Propali protesti

marius
Gost
marius

E tako mi Boga, vece su mene sanse da dobijem na kladionicu, no vama da ista na ove proteste ucarite.

Dragutin
Gost
Dragutin

No ja ne znam zašto dps botovi troše energiju na ove teme.
Nebitni, minorni protesti. Ne prijeti Milu i dps-u baš nikakva opasnost po opstanak na vlasti. Što ćete ovđe? Ajte tamo na teme o blagostanju. Što se opterećujete s nama, nikolikima? Glupo je da nam dajete na važnosti. Ionako nas nema na tim protestima preko dvjesta-trista duša.

Boro Čorbo
Gost
Boro Čorbo

Opremio je Daka demonstrante,svima po čokanj brlje,komad užegle prasećine i par krivih opanaka.

Boba
Gost
Boba

Sve se to skuva i dobije se Boro Čorba!

Tik tak
Gost
Tik tak

Crna Gora članica NATO saveza da u njoj od strane drzava clanica tog saveza budu podrzani protesti onih stranaka i politickih saveza koji su protiv NATO. Pa jesu li ovi normalni?! Da NATO mijenja vlast koja je potpuno potčinjena njima. Ovi protesti su osuđeni na propast cim su se poiticari opozicije umijesali!

Kačavenda
Gost
Kačavenda

Volio bih da šatore postave na trg,posebno one za više osoba.A kad nam bude dosadno igraćemo se vozića.Ne zovu me džabe Kačavenda-lokomotiva.Kad se ja zaukćem…

Roze carapice
Gost
Roze carapice

Kako bi bilo da malo zaukces sa ovijema iz kulture?

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

KACAVENDA,IGRAJTE ZIKINO KOLO

mira
Gost
mira

Studenti iz Nikšića dolaze vozom. Ovog puta ni policija nas neće zaustaviti.

Dragutin
Gost
Dragutin

Poslaće voz na tehnički!!!
😄🤣🤣🤣🤣😄😄🤣🤣🤣

Ljatif vozovodj
Gost
Ljatif vozovodj

Vratiće ga zbog zimskih guma!

S10
Gost
S10

E ako ste vi iz Niksica i ovi sa Mediterana studenti,ja sam onda nuklearni fizicar.

Trg inteligenci
Gost
Trg inteligenci

Kad radiš fizicke poslove nijesi fizicar, i to kuklearni!

NBA
Gost
NBA

“miro-sviro”!@ AKO DOLAZITE IZ MOGA NK. TACNO ZNAM DA NEMA NIKSICANA,VI STE IZ OVIH PROVINCIJA I KO ZNA -NEBITNA SI I TI I TVOJE “KREM” DRUSTVO!@

Eminem
Gost
Eminem

Mnogo mi je kao Crnogorcu zao sto nemam veci izbor. Zao mi je sto u Crnoj Gori lise SDP-a (a i oni su sa ulaskom u koaliciju s DF-om na lokalnom nivou sebe ponizili) nema opozicije vlasti nego na zalost opozicije Crnoj Gori. Abazovic pise pismo njemackom sefu diplomatije i u njemu svasta iznosi moleci ga da ne primi i… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Još nam samo kaži kako ono tvoj preśednik dođe na vlast i tad si nam bas sve objasnila.

Eminem
Gost
Eminem

I moj i tvoj prijatelju jos dugo.

Dragutin
Gost
Dragutin

Ma, najmanje još šeset godina.
Uživaj.

Kačavenda
Gost
Kačavenda

Ja sigurno sa mojom braćom dolazim na protest !

dragutin
Gost
dragutin

Kad vidite u nizu par ženskih imena I naravno svi brane Mila, znajte jedan senvičar pisao.. valja zaraditi senvič zar ne, osa, katja, sunčica, votka88

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Na trg sjutra u 18h. Do pobjede!!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha srpski pope sa mojim nickom. Zovi ti na miting u tvoju Kuršumliju. Jedinu Pobjedu ćeš imat ako daš na trafici pare za nju.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Izvor: Pobjeda.
Sve je jasno.

Digg
Gost
Digg

Prosuta prica, ali ne prolaze te price vise. Mala smo sredina i imamo nedostataka ali posle 30 godina i brav shvati po nesto!

kikinda98
Gost
kikinda98

Od ovih protesta ce na kraju da nastane samo jedan cirkus u kojem svako igra svoju tacku. Ovo je zastidje krsta mi !

Tunjel Budoš
Gost
Tunjel Budoš

Kako ti iz Straševine imaš nik kikinda98?

Sultan
Gost
Sultan

Najtuznije od svega sto procitah je da Knezevic finansira proteste. Samo se pitam da li taj covjek ima imalo ljudskosti duguje radnicima plate, a finansira proteste. Tuga koga podrzava ova nasa opozicija !

Milutin
Gost
Milutin

Frka vam je frka. Sto je Milo u dvoristu ANB razgovarao sa Perunicicem pola sata prije neki dan? I to pored kombija koji sluzi za onemogucavanje prisluskivanja? Istrazujte malo to!!!!

Gajo
Gost
Gajo

Kome ostavljaju gramofon?

Rafaello
Gost
Rafaello

Oni od Knezevica oce sad samo pare, vise su njegove lazi svi provalili pa im nije od koristi, a snimak koji je tako dugo najavljivao je samo jos jedan pokusaj manipulacije gradjanima, kako bi se okrenuli protiv vlasti.

Osa
Gost
Osa

STRAH JE VAS IZ POBJEDE JER SE BLIŽI KRAJ TAKVIM REDAKCIJAMA !!!!!

katja
Gost
katja

Unaprijed sve propalo, bolje da se ne brukaju vise

katja
Gost
katja

Samo me zanima koliko sad placaju da se ide na ove proteste

free samples
Gost
free samples

moguce nedje odprilike koliko za glas DPS-u ili za licnu kartu? jeli katja?

Migo kuferta
Gost
Migo kuferta

Od 20-25€, zavisi od porodice!

Dragutin
Gost
Dragutin

Meni niko kinte ne daje. Idem džabe.
Nauči me ako se đe što dijeli, da idem! 🙂

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Ne pravite se da neznate, knezevic javno govori da finansira proteste a ima dosta i Sindjelica koji i plaćaju i uvoze iz Srbije plaćene protestante

Dragutin
Gost
Dragutin

Ma ne pravim se nego stvarno ne znam. I krivo mi je. Sigurno ima neđe nekih para al ne znam đe su.
Pomagaj da ih nađem!

Suncica
Gost
Suncica

Možda u snovima opozicija moze preuzeti vlast, drugacije ne

ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Ovdje se gradjani najmanje pitaju, zalosno na sta smo spali, da nam vjeciti gubitnici blokiraju ulice, postavljaju zahtjeve i jure preko gradjana svoj dugogodisnji san.

Votka88
Gost
Votka88

Opozicija moze samo da se nada da ce preuzeti vlast!

Sirena92
Gost
Sirena92

Hahah, satorsko naselje, to se ne bi ni moglo nazvati naseljem, kada bi se svi oni sakupili jedva bi bilo 5/6 satora. I to kriticna masa, koja ce da uvede promjene, ne zasmijavajte me!

StevanPG
Gost
StevanPG

Knezevic javno prica da placa proteste i kad se obracao studentima preko skypa pozivao ih je na proteste i javno obecao finansijsku pomoc! Tako da nema tu nikakvih gradjanskih protesta, kad je sve placeno.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Becic je i svoju maticnu partiju snp napustio jer nije izabran za predsjednka, tako da on nece propustiti priliku da barem na protestima vodi glavnu rijec. Nesloga opoziciju koci za bilo koju realizaciju, tako da bi nam lagano drzava propadala dok se oni ne usaglase.

InesBD
Gost
InesBD

Opozicija i knezevic idealan spoj.Sou na nivou.hahahahahahaaha

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Ovo nijesu protesti, ovo je samo borba za prevlast unutar opozicije!

Prepelica
Gost
Prepelica

Pi,na sta ce taj protest da lici samo me zanima.Taman su smo jedni za druge.Vidi narod ko ste!

Cipsy
Gost
Cipsy

Knezevica ce svi na kraju da odbace kao potrosnu krpu popazite sto vam kazem!

Rafaello
Gost
Rafaello

Aoo do kad cemo vise da slusamo price o opoziciji i protestima. Idite ljudi kod porodica, manite se prazne price.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

E kad njima Vijesti fingiraju sta ce da se radi pisi propalo! To nije ni opozicija, nego jadovi obicni jedni!

Iskra95
Gost
Iskra95

Na osnovu samih zahtjeva mozemo da zakljucimo da ovi protesti nijesu gradjanski, vec da se iza njih krije politicka pozadina. Gradjani ne trebaju da budu marionete isfrustriranih lidera, koji teze da ostvare svoj cilje, bez obzira na interes gradjana.

zacanka
Gost
zacanka

Ja mislim da do subote nece ni biti opozicije kako su krenuli!

ines23
Gost
ines23

Ko da radikalizuje protest?? To je gospoda iz opozicije koja spava na ruskim parama a ne da spava po podgorickih plocnika!

Kinez
Gost
Kinez

Ee nece ljudi za male pare pod satore bgmi, mora Knezevic vise kesu da odrijesi.

Enesa
Gost
Enesa

Knezevic je samo prvih par dana djelovao sam kasnije su njegove lazi oberucke prihvatili opozicionari. Nesposobnjakovici koji ne mogu da ostvare zapazeniji izborni rezultat.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Ee dako dodje dan da pocinemo vise od ovih placenih setaca. Ovo je sramota.

Marelica
Gost
Marelica

Taman je Knezevic nasao koga ce da podrzava, isti je kao i opozicija koja pravi planove protiv predsjednika i ove drzave. Kad tad ce odbjegli tajkun da odgovara za sve.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Ee Becicu je jedino sad cilj da bude na celu kolone, sto se ne svidja Df-u koji je isao i u Bg da traze pomoc kako bi ojacali svoju ulogu. Previse sukoba i razlicitih ideologija ima medju clanovima opozicije i to ih suputava u ujedinjenju.

Vitinka
Gost
Vitinka

Znate na sta ce da lici ovaj protest u subotu, na to da niko nece doci nego ce doci ovi opoziconari i kad krenu izmedju sebe da svadjaju! Hahaaha e to ce biti komedija gledati.

Dragutin
Gost
Dragutin

Pun trg i okolina.
Samo ti viri iza zavjese i gledaj “komediju”.

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Pa sta ako je pun trg. Nema nasilnog preuzimanja vlasti.

Dragutin
Gost
Dragutin

Pa nema frke onda. Kuliraj.

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Koliko ćete ih ovog puta uvesti iz Srbije?

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Sto je stranka minornija lideri su ostrasceniji (primjeri su prosrpski orijentisani Abazovic I Milacuc). URA i tzv.Prava CG su uvijek ispod cenzusa.

oliver14
Gost
oliver14

Ahahahaaaah evo Becicu nova konkurencija i to bivsi bokser Janko Vucinic! Haahaaah pa Aleksa nema tebi nista od liderstva u opoziciji.

Kosta
Gost
Kosta

Makao se Janko Vucinic iz Fronta, jer shvatio da mu se vise samom isplati da uzima pare od Rusa.

singapur
Gost
singapur

To su samo male nesposobne hijene koje su zeljne vlasti

goran1978
Gost
goran1978

Rasulo je opste u opoziciji! Oni izmedju sebe ne znaju sta ce vise, na kraju ce se izmedju sebe pobiti.

cvrkut
Gost
cvrkut

Dule nema na cija vrata nije zakucao da trazi pomoc ali ocigledano ni od koga nije dobio odgovor

S10
Gost
S10

E spektakl od ovih ljudi,ali najsmijesniji je ovaj Knezevic kad se pojavi u prsluku,kosulji i naocarima ala Hari Poter pa glumi engleza,a izgleda je brzo zaboravio kako se kokaju kokice i pipun plijevi.

Leart
Gost
Leart

A becic bi prvi majku prodao da preuzme protest a za ove da ne pricamo

Lobovanje
Gost
Lobovanje

A tek njegov posilni Bogdanovic. Sinoc ustvrdi da je DPS organizovao nosenje albanskih zastava nakon pobjede albanskih partija u Tuzima. Mali Becicev.

crni sin
Gost
crni sin

Knezevic je u opoziciji i pronasao svoje druzbenike on ce sve dati samo vlast da padne da bi ga opozicija postedjela zatvora

Komita
Gost
Komita

A dje ,oni bi eksplodirali od srece da jm se knezevic pojavi na taj protest

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ne pada mi na pamet da idem na ovo vise,oni bi da im ja dodjem dzabe a ove sa sjevera placaju po 20 30e ,kako ne ,nisam ni ja budala

Liberal
Gost
Liberal

Izdajnicka posla

Dragutin
Gost
Dragutin

Pitaj Slavka dal si ti IZDAJNIČKA POSLA.

NKL
Gost
NKL

Slavko Perovic je izdao sve nas nekadasnje liberale. Ugasio nam je partiju. Taj neponovljivi LSCG. Slavku nije valjao narod. Trebalo je promijeniti narod. On je Sojic Srecko toga vremena.

Dragutin
Gost
Dragutin

NKL,
Ugasio ti je partiju pa si preletio kod Mila…
Onog mila, srbina, koji mu je oteo i program i partiju.
Ni stoti dio onoga što ti želim napisat neće mi admin pustit.
Pokušaj sam predpostavit što ti želim reć.
I uživaj.

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Moje je pravo da glasam za koga hocu. Sto si tako otrovan. Ja tebi nista uvredljivo ne zelim napisati. Opusteno.

Dragutin
Gost
Dragutin

Koji si sad ti? Pisat se kao liberal a branit Milov lik i djelo, u najmanju ruku je licemjerno. Prema takvima sam otrovan i zelim im sve nakgore. To mi je najniži soj ljudi. A naravno da imas pravo glasat koga oćeš. I klanjat Milu radi mene. Imam i ja pravo šetat subotom do besvijesti. Čisto da bi vi tad… Više »

StevoCrnGnojČir
Gost
StevoCrnGnojČir

Sam ti reče, on je Liberal, NKL, Lobovanje i ko zna ko još po potrebi!

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Opozicija je samo pokazala da na ulice nije zbog gradjana vec iz svoje licne koristi ne bi li se dokopali funkcija o kojima mastaju vec punih 30 godina

cikotic
Gost
cikotic

Uplasili su se da im nece biti dovoljan broj ljudi i znaju da ce samo obrukati i dozivjeti fijasko

Stefo12
Gost
Stefo12

A dje nema srece od ovog protesta ,placenici duska knezevica i druge familije,sta da ocekujemo od ove farse ? Nasli su jos i 10 studenata da ih podrze kao a svaki student im ima 30+ godina

đurica
Gost
đurica

Ako je ovaj teksto pisac i želio nešto da nam kaže,nije uspio.Jedno ovom ludom narodu i njegovoj vlasti moralo bi da bude jasno,nemože se do u nedogled neku vlast i određene pojedince nazivati lopovima i teroristima bez da se dogodi bilo kakova promjena.Dakle ne čekati,vlast kompletna moralabi što prije u penziju.Prolit će se krv,a zašto,što smo dobili 41-91,ništa,jao i kuku.Bilo… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

organizatori moraju znati da samo dobro organizovane partije mogu da razviju energiju i trebali bi da se čvršće vežu za partije koje masovno pune trg ili sami da pređu u partiju što bi naišlo na punu podršku prisutnih građana i svjetske javnosti. u startu bi se pobunile opozicione partije jer bi se ośećale ugrožene pogotovo njihovi doživotni lideri koji iz… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Samo se ti opušti.
Dako se oni snađu.
Vidimo se u subotu.

Slavko
Gost
Slavko

Ne nasijedajte na ove jeftine konicke price! Sjutra svi na protest za vece plate, za manje cijene, za bolje nase djece, za pravu Crnu Goru!

Jadovi
Gost
Jadovi

Dritan i Aljeksa ce da spustaju cijene i daju narodu vece pare. Ima li vas normalnih kad ovo pisete?

Dragutin
Gost
Dragutin

A šta čini Pobjeda i CDM svako jutro…. Morate ukapirat da zalud krečite. Ovo je narod. I lijepo je poć na protest đe ti niko ne bode oči svojim partijskim obiljezjima. Desilo se što nijeste ni sanjali da je moguće. Ide srbin i liberal i albanac na jedan isti protest. Zbunjeni ste. Neće ovo proć tek tako. Ona koverta, koja… Više »

setajte zdravo
Gost
setajte zdravo

ada cus nas 500 hiljada kad vas vidimo dje ste skupljeni s’kolca i konopca za dnevicu setate po ulici najezimo se od nekakvoh straha i jeze.. ajte doma i obradjujte te njive.. dobro vam je katnic rekao!!

Dragutin
Gost
Dragutin

Onda nema brige. Nikoliko nas je. Ne obraćajte pažnju.
Opušteno.

NKL
Gost
NKL

A jesmo li narod ili gradjani mi koji ne idemo na vase proteste. Ne idu Albanci vec samo prosrpski orijentisani Abazovic i klonirani Dzemal Perovic, koji je umislio da je Slavko Perovic. Vidimo sta se iza brda javlja. Spustasmo se mi na vase use.

Dragutin
Gost
Dragutin

Zbunjen si, dobri moj “bivši liberalu”.
Vidimo se u Subotu.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Niko od vjecitih gubitnika nije ni ocekivao nista drugo osim da se posvadjaju

Milutin
Gost
Milutin

Za Mila, njegovu porodicu i najbliže prijatelje ova država je d.o.o. a za nas je svetinja.

VitniVoren
Gost
VitniVoren

Aoook, Milutine, u kam udarilo sto je CG vama svetinja. Izdajnici supljoglavi!

Velimir
Gost
Velimir

Bliži se kraj Kneževiću Dušku i njegovim manipulacijama a samim tim i unutrašnjim državnim neprijateljima!
Uskoro počinje gradnja novog spiskovima smeštaja i proširenja!

Lukase
Gost
Lukase

Uprli su svim silama da razbiju proteste.Ne smijemo nasijedati na udbaske fore.Samo uporni i mirno.Blizi im se kraj.

Milutin
Gost
Milutin

Nego kako. Svi na protest u subotu 16.03 u 18 sati.

Dragutin
Gost
Dragutin

Samo nek upiru.
Pun trg u Subotu.

Furundžija
Gost
Furundžija

Tako je Dragutine,samo neka upiru.

setajte zdravo
Gost
setajte zdravo

majstore koja udba koje fore.. vidis li ti da to izjavljuju tvoji lideri!!

Ffrewq
Gost
Ffrewq

Nikako ne puštati opoziciju u bilo kakvu organizaciju, jer ova opozicija samo ide na ruku vlasti. Vrijeme je da se kreira NOVA OPOZICIJA, ali ona prava, građanska a ne ove nacionalističke koje je vjerovatno i kreirala sama vlast. Pa polako, neka bude i 2000 u subotu, sasvim dovoljno za početak, zabraniti prilazak svima iz odbora opozicionih partija. Jer ipak su… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Opoziciji niko ne smeta da posle izađu na prve demokratske izbore. Ni dps-u niko neće smetat. Ni nekoj novoj opoziciji. Pa kom opanci kom obojci.
Ja ne vidim šta je sporno.
Samo opušteno. 🙂 🙂

Nikad opet
Gost
Nikad opet

kako nam se ŽPobjeda zabrinula za uspjeh protesta. Pa procjena je vjerovatno da je nepotrebno konaciti na trgu, jer ce diktator pasti ionako. Zasto se patiti po trgu. Treba uzivati u agoniji diktature. Kad vide 30 000 gradjana, inteligencije, studenata, znaju i sami da je pad tu, ali ih muci postpadovski period. Znaju sta su radili gradjanima, a znaju da… Više »

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

30 000? Ovo ti se omakla jedna nula viška? Slučajno dodao? 🙂

Pracka
Gost
Pracka

Samo sanjajte……odlicna vam je propaganda……

Nikad vise DPS
Gost
Nikad vise DPS

Rekla kazala tekst.

Pocelo je
Gost
Pocelo je

Sistem puca, demokratija konacno stize u CG.

Sjever
Gost
Sjever

Nisam nesto mnogo obrazovan covjek i nijemi tesko da zakljucim na ciju vodenicu navija te vodu. Ako hocete da budete uverljivi za obicnog covjeka, mora te djelovat ubedljivije.

Stara varoš
Gost
Stara varoš

Može se zaključiti da nisi pismen, ali to ne znači da nisi dobar i bistar čovjek.

JovoKapa
Gost
JovoKapa

16og svi u setnju !! Lagano 35.000!! Postoji informacija da ce sjutra preko 15.000 doci iz drugih gradova, na nama je da izadjemo kao i do sada i pokazamo da se ne mirimo sa ovako katastrofalnim stanjem do kog su nas doveli !! Setnja je zdrava !!! Izadji i setaj i ti !!

Milutin
Gost
Milutin

Biće to najveći skup u istoriji Crne Gore.

Mmm
Gost
Mmm

Naručeni Text !!! Licno bi mijenjao vlas ali sa kim bi ga mogao mijenjati ???

mne5
Gost
mne5

Ziva istina

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Za Mila su svaki protesti politicki usmjereni i svaki protesti atak na drzavu jer izgleda sebe poistovjecuje sa istom, narod nema pravo na svoje misljenje, sve je to unazad dugi niz politika DPS…Kad im dodje voda do poda onda se svasta izmislja samo ostaj na vlast

Sova
Gost
Sova

Tačno. Ipak, to ne popravlja sliku o opoziciji i za koga ona radi. Za dobro gradjanske Crne Gore sigurno ne rade. Mi smo u istom problemu kao i okolne zemlje: imamo lošu vlast koju ne može zamijeniti niko bolji, već isti ili gori. Uzrok je u gradjanima. Ne možemo iznjedriti ništa bolje od ovog čuda koje imamo u partijama.

CiNick
Gost
CiNick

Pored katastrofalne vlasti i smiješne opozicije, pokazalo se da se ni samozvani građanski dio društva ne može pofalit osobitom inteligencijom. Jasno je da su u CG glavni problem – njezini građani. Duboki provincijalizam, tanka obsta kultura, samoizolovanost od svijeta, odsustvo svake kreativnosti i svake kriticnosti, povodljivost za autoritetima… sve to čini da nikakvi ni protesti ni bilo kakve aktivnosti gradana… Više »

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ma samo mirni protesti.neka se ljudi okupljaju u sto vecem br.kontinuirano i to njih najvise przi.kad dodje 30-40 hiljada pa se prebukira pg e to je vec volja naroda.

Humor
Gost
Humor

jednom bješe volja naroda pa dođoše ovi i evo nas jašu 30 god. a bješe i rat. Tako samo da ne bude volja naroda.

Send this to a friend