Politika

SPP: BS odbila učešće u novoj vladi bez realne projekcije stvari

Kada se lični i partijski interesi stave ispred unapređenja položaja sopstvenog naroda, onda to izgleda upravo kako su uradili čelnici BS, saopšteno je iz Stranke pravde i pomirenja.

Nakon pregovora sa novim mandatarom, Glavni odbor BS je odbio participiranje u novoj Vladi.

“Razlozi koje su naveli mogu biti opravdani samo iz ugla onih koji istoriju pamte od 2006. godine, a i ta istorija od 2006. na ovamo nije ponudila bošnjačkom narodu u Crnoj Gori nikakav iskorak naprijed, nikakav bolji socio-ekonomski položaj, niti očuvanje i jačanje nacionalnog identiteta”, navode u SPP.

Kako su dodali, ta politika Bošnjacima je donijela masovna iseljavanja, u talasima koji su podsjećali na ‘90, etiketiranje i identifikovanje cijelog bošnjačkog naroda sa predstavnicima Bošnjačke stranke, što je ostale građane Crne Gore navelo na percepciju da se bošnjački narod vodi spornim motivima, pozicijama, ličnim bogaćenjem, klijentelizmom i partijskim zapošljavanjem”.

“U tom “zlatnom” periodu kadrovanja BS-a shvatili smo da smo kao narod postali faktor ali za bespogovornu poslušnost i podržavanje, na unutrašnjem planu uglavnom štetnih odluka, i kao nijemi svjedoci a nekada i aktivni učesnici ekonomske devastacije sopstvene zemlje, zarad sopstvenih ličnih i usko-partijskih koristi”, ističu u SPP.

Kada je dobila poziv mandatara za učešće u vladi, BS je odbila učešće tragajući za argumentima koji su, tvrde u SPP, više iskustvene prirode, a manje realne projekcije.

“Slijepom je vidljivo da je odbila učešće u Vladi jer je prepoznala da se buduća Vlada ako želi opstati nema vremena baviti populizmom već jedino odgovornim radom”, navode u SPP.

Prema njihovim riječima, odustajanje BS-a za učešće u novu vladu istovremeno je i znak da nova vlada neće biti mažena od opozicije i da mora hitno zauzeti krajnje odgovoran stav i skoncentrirati se na socio-ekonomski oporavak društva, prvenstveno zatvaranjem na hiljade rupa preko kojih curi nacionalno bogatstvo ove zemlje.

“Politika produbljivanja podjela i bilo kakvih parcijalnih svojatanja Crne Gore, ovu državu može odvući na dno iz kojeg će se teško podići. Zato nova vlast, koja je izborno povjerenje dobila na politici podizanja Crne Gore, mora stati u odbranu Ustava i zakona Crne Gore, sa punom materijalnom i moralnom odgovornošću pred njenim građanima”, ističe SPP.

Bošnjaci u Crnoj Gori, dodaju, imaju alternativu i izbor.

Stranka pravde i pomirenja (SPP) okuplja i spremna je okupiti i ujediniti sve ljude koji će posvećeno, principijelno i bez kompromisa raditi na unapređenju položaja bošnjačkog naroda kao i svih građana ove zemlje.

“Kao i do sada naše zalaganje će biti vidljivo i transparentno, a rezultati našeg rada će biti lako prepoznatljivi u popravljanju kvaliteta života svih građana Crne Gore, i u tom smislu spremni smo se takmičiti sa svima pa i sa Bošnjačkom strankom. Dužni smo da se aktivno stavimo na raspolaganju sopstvenom narodu i njegovim interesima, i da u svakom izazovu odgovorimo kako nam to nalažu civilizacijski principi”, poručuju oni.

SPP, ističu, nije nikada bila i neće biti krilo za nepravdu, politička zapošljavanja, nepotizam, niti će se igrati identitetskim pitanjem Bošnjaka u Crnoj Gori.

“Posebno nećemo dozvoliti percepciju SPP-a kao “privjeska”, “rezervnog igrača” ili bilo kakve druge epitete, koji se nakon dugogodišnjeg učešća u vlasti danas pripisuju BS-u”, zaključuje SPP.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Xenon
Gost
Xenon

Persona u trenerku jel u kopacke došla

mrshava
Gost
mrshava

neki ovdje kao da se dosadjuju ili su malo zadrijemali

Bleferi
Gost
Bleferi

Hahaha, pravda, ” pomirenje”….Je li to neki lov ispod zita, sto li? Batalite!

Arlekin
Gost
Arlekin

Za razliku od Srba, većina Bošnjaka ne voli Crnu Goru. Tačka.

Ilinois
Gost
Ilinois

Logično!

Sova
Gost
Sova

Bošnjačka stranka je osvojila 3.98%, a koalicija Crno na bijelo (Građanski pokret URA, Stranka pravde i pomirenja, Grupe birača CIVIS i nezavisni intelektualci) 5.54%. Ako ste vi popularniji u narodu od BS, onda URA , CIVIS i nezavisni intelektualci nemaju glasova.

Profi
Gost
Profi

Koja je ovo sad šklopocija od stranke. Stranka pomirenja tobože, a u stvari prikriveno četničko leglo.

marius
Gost
marius

Ko su ovi ?

Gastos
Gost
Gastos

Ponuđen k’o počašćen.

Младен
Gost
Младен

Зато ће БС бити кажњена на следећим изборима због неучествовања и новој Влади. СПП ће преузети њихове гласаче. И треба.

anonimus
Gost
anonimus

Koja je ovo stranka pravde bla bla?

Send this to a friend